Kisa evli saci mi yoksa bunlar benim uydurmam mi?

Ay kendinize günde 1 saat bile ayıramıyosanız, evlenmeyin arkadaş, bu ne yaa, elin herifinin gömleğini ütüleyeceksiniz diye, kendinizi çirkinleştirmeyin..

Saçlarının doğal şekli düzgün olanlar şöyle bir kenara ayrılsın rica ediyorum.
Bakım yapmadan da parlak ve kırılmayan saçlara sahip olanlar da ayrılsın.
Tek bakımı ayda 1 maske ve duş sonunda saç kremi olanlar siz de gidin:KK12:
Saçlarını kendi haline bırakıp kurutabilen sinüzitsiz, migrensizler de ayrılsın.
Saçları nemli olanlara da söyleyeceğim şey belli...

Şimdi kalanların sorunları muhtemelen benimle aynı, size saç rutinimi anlatayım:
-Saçlarımı 10 gün yıkamasam ancak yağlanır, o derece kuru.
- Saçları zaten saç kremsiz taradığımda yarısı elimde kalır, keçeye dönüşür. Kuru halde taramak ise imkansız olduğundan hiç denemedim.
-HER duştan önce yağlar mağlar, doğal olsun , pahalı olsun her türünden artık o sıra hangileri cazipse kullanırım, kullanmak zorundayım.
-Saçları yıkadıktan sonra kurutmak zorundayım çünkü kendi kendine kuruması (rüzgarlı değilse ortam) 8-10 saati bulur. Hele öyle gece "amaaan yeter hafiften de nemli kalsın" diyip yatarsam, sabaha gözler çapaklanmış, iğrenç bir baş ağrısı ve hala kurumamış saçlarla uyanırım.
-Saç kurutmadan önce ısıdan koruyucu bir şey kullanmalıyım yoksa zaten kuru saçlarım çok çabuk yıpranır, daha da beter kurur.
-Kurutma işleminden sonra argan yağı, badem yağı ve saç serumunu saç uçlarına ve boylarına iyice yediririm. Tabi saç bunları adeta yediği için çok bir faydası olmaz. Kötü ürünler ise uçlarda işe yaramayıp saç dibimi yağlandırır.
-Bütün bunlar yetmez bir de kuaförde profesyonel bakım yaptırırım, sürekli saç kestiririm.
- Çok çabuk da saçlarım uzadığı için 2 haftada bir dip boyası yaptırmak durumundayım ama ben bu süreyi 3-4 haftaya çıkarıyorum mecburen. Beyazlarım olmasa hayatta boyamam.
-Saç şekillendirmeye hiç girmiyorum çünkü genelde saçlarımı topuz yapıyorum, bu saçlarla at kuyruğu falan olmuyor çünkü. Kuru kuru yün gibi...Bir de şekillendirmeyle uğraşacaksam 2 saat önceden duşa girip ciddi bir zaman ayırmam gerekiyor. Zaten sadece makineyle kuruması yarım saat. Kuaför fön çekerse 30-40 dakika, ben fön çekersem 1 saat.
-Bir de saç kurutma, yağlama, spreyler, şişeler, maskeler hayli uğraş verdiğim için öyle plansız durumlarda yıkanmak ciddi işkence. Hele ki o gün saçlarınıza şekil verdiyseniz ve tekrar yıkanmanız gerekecekse...ben gerekmemesini tercih ediyorum çünkü ciddi sıkılıyorum bu saç olayından.
O yüzden lütfen saçları sağlıklı olanlar "ha uzuuuun ha kısa saç" diye yorum yapmasın. İşler bildiğiniz gibi değil:KK12:

Bu yönden hiç düşünmemiştim. Bunu söyleyenlerden biri de bendim.
Haklısınız gerçekten .

Bu yönden hiç düşünmemiştim. Bunu söyleyenlerden biri de bendim.
Haklısınız gerçekten .
Bir de gece öyle plansız yıkanmak icab ederse hadi zaman ayırmayı geçtim, yarım saat fön makinesiyle har har har kurut:KK12: oof işkence gerçekten:)

Evlendigim anda anladim, gözümde simsekler carpti. Evet artik aydinlandim bu konuda. Evli teyzelerin hepsinin saclari kisacik. Bakimlilar biyiklarini aliyorlar ama saca gelince erkek trasindan hallice..

Evet pratik. Evet bakimi kolay. Evet dus almak daha kolay, ayipli seyde sonra. Aaa uzun sacla nasil olur aaaa...

Ya bu baskidan biktiiiim. Üzerimde bu konuda baski fazla degil arada kayinvalidemin kestiresi tutuyor fakat belli mevsimlerde tutuyor o damari. Sac kestirme mevsimlerinde yani, o mevsimler de onun sacini kestirmesiyle ayni. Herneyse, herkesin saci kisa. Bu alemde bir mal ben miyim? O kadar saca bakiyorum. Enayi miyim?
O sac ne olacak o kadar bakimi zor kestir kisa diye konusunca karsimdaki kendimi enayi gibi hissediyorum.
Herkes akilli ben aptalmisim gibi.
Nedir bu kisa sac sevdasi?
Uzun sacimla kendimi daha kadinsi istiyorum. Ama malesef ki dedikleri gibi bakimi zor. Ama onlar da cazibesini kaybetmisler acikcasi gözümde. Bakimsiz ve kisa sacli hic kadinsi bir hava vermiyor bana. Amaan tek derdimiz cocuk büyütmek ya..

Bu durumdan nasil siyrilabilirim. Gercekten kisa sacin gerekliligine inandim yine bugün ama sacima kiyamiyorum. Birden küt kestirmek geldi icimden. Iki arada kaldim resmen.
Sizin saclariniz ne durumda. Evliyim ve esim uzatmami istiyor. Tabiki bakimi zor benim icin. Ama onlar rahat rahat gezerken sacinin derdinde benim bir agirligini kafamda tasiyan.
Sizin saclariniz ne durumda. Bir da alismisim kendimi eksik hissedecek gibi oluyorum kestirince sanki..
Sizle ne diyorsunuz bu dert olmayan ama insanin beynini kkurcalayan konuya?

Yaklasik 3 aylik evliyim saclarim belime kadar evlenmeden once herkes yakinda kestirirsin eheheh derdi halen daha herkes kestir diyor ben direniyorum ugrasiyorum saclarimla uzun uzun kurutuyorum evet uzun suruyor evet banyo da uzun suruyor ama olsun ben uzun saclarimla mucadeleme devam ediyorum insaAllah kestirmeyi dusunmuyorum:confused:

Not: saclarimi hic boyatmadim dogal halinde o nedenle boya derdim yok

Not2: cocuklugumdan beri oyle cok fon cektirmedim sac duzlestirici vs ugrasmadim sanirim bu nedenle saclarim saglikli

Not3: oyle cok bakimli bi insan degilim ugrasmiyorum o kadar saclarimla dogal takiliyorum

Kısa saç düşmanlıgı da iyi değil arada değişiklik iyidir. benim şimdiye kadar hep uzundu ilk kez kısa kestirdim gerçekten iyi oluyor. Onnun haricinde istedikleri kadar baskı yapsınlar kendinizi iyi hissettiğiniz gibi kullanın saçlarınızı.

Ne münasebet canım ya. Allah allah kime ne sacindan. Çok ilginç. Bekar ve kısa saclilara demek kötü gözle bakıyor Sizinkiler. Töbe Yarabbim. Erkeğin traşi kadının makyajı saçı yani.

Tam tersi kisa sac bakim istiyor ben saclarim uzunken ya at kuyrugu ya topuz yapar cikardim simdi saclarim kisa fon cekmeden disari cikamiyorum.cunku saclarim fonsuz tiftik gibi.

Hani öyle teyzelerin varligindan bir ben mi haberdarim. Metropol sehir insanlari aralarinda pek bulunmaz ama Türkiye de yetisen bir tür. Neyse ben daha fazla konusmayayim, herkes kendi kapasitesinde espri kadar anliyor. Mutlu günler..

Allah Allah ne tuhaf bir insansın arkadaşım. Ne dedik sana. Senin kapasiten belli saça takmış dert etmişsin.. Böyle saçma bir konuya yorum yazarsam böyle saçma cevap alırım sen de haklısın...

Ben de saçlarımı çok uzatma taraftarı değilim, çunku uzadıkça inceliyor az saçım var zaten ana gür olsa uzatırdım belki.
Sıkılıyorum ben uzatınca öyle bakımsız geliyor, kısa saç daha derli toplu duruyor ve ben en çok onu yakıştırıyorum kut değil tabii orta boylarda ama kut de yakışıyordu, enayi gibi hissetmek garip geldi bana açıkçası madem istemiyorsunuz kestirin gitsin.

3 seneden fazladır evlıyım
saclarım ya belımde ya kalcama kadar ınıyor
bakımının zor olduguna katılmıyorum ben severek yapıyorum bana yuk gelmıyor.
kısa sac ben sevmıyorum ama yakısana yakısıyor

Saç sizin ister uzatır ister kısaltırsınız .Enayilik bir başkası için gereksiz yapılan şeydir .Kendi saçınız için verdiğiniz emekle enayiliğin ne ilgisi var ?

Saçlarını kendi haline bırakıp kurutabilen sinüzitsiz, migrensizler de ayrılsın.

Şimdi kalanların sorunları muhtemelen benimle aynı, size saç rutinimi anlatayım:
- Saçları zaten saç kremsiz taradığımda yarısı elimde kalır, keçeye dönüşür. Kuru halde taramak ise imkansız olduğundan hiç denemedim.
-HER duştan önce yağlar mağlar, doğal olsun , pahalı olsun her türünden artık o sıra hangileri cazipse kullanırım, kullanmak zorundayım.
-Saçları yıkadıktan sonra kurutmak zorundayım çünkü kendi kendine kuruması (rüzgarlı değilse ortam) 8-10 saati bulur. Hele öyle gece "amaaan yeter hafiften de nemli kalsın" diyip yatarsam, sabaha gözler çapaklanmış, iğrenç bir baş ağrısı ve hala kurumamış saçlarla uyanırım.
-Saç kurutmadan önce ısıdan koruyucu bir şey kullanmalıyım yoksa zaten kuru saçlarım çok çabuk yıpranır, daha da beter kurur.
-Kurutma işleminden sonra argan yağı, badem yağı ve saç serumunu saç uçlarına ve boylarına iyice yediririm. Tabi saç bunları adeta yediği için çok bir faydası olmaz. Kötü ürünler ise uçlarda işe yaramayıp saç dibimi yağlandırır.
-Bütün bunlar yetmez bir de kuaförde profesyonel bakım yaptırırım, sürekli saç kestiririm.
- Çok çabuk da saçlarım uzadığı için 2 haftada bir dip boyası yaptırmak durumundayım ama ben bu süreyi 3-4 haftaya çıkarıyorum mecburen. Beyazlarım olmasa hayatta boyamam.
-Saç şekillendirmeye hiç girmiyorum çünkü genelde saçlarımı topuz yapıyorum, bu saçlarla at kuyruğu falan olmuyor çünkü. Kuru kuru yün gibi...Bir de şekillendirmeyle uğraşacaksam 2 saat önceden duşa girip ciddi bir zaman ayırmam gerekiyor. Zaten sadece makineyle kuruması yarım saat. Kuaför fön çekerse 30-40 dakika, ben fön çekersem 1 saat.
-Bir de saç kurutma, yağlama, spreyler, şişeler, maskeler hayli uğraş verdiğim için öyle plansız durumlarda yıkanmak ciddi işkence. Hele ki o gün saçlarınıza şekil verdiyseniz ve tekrar yıkanmanız gerekecekse...ben gerekmemesini tercih ediyorum çünkü ciddi sıkılıyorum bu saç olayından.
O yüzden lütfen saçları sağlıklı olanlar "ha uzuuuun ha kısa saç" diye yorum yapmasın. İşler bildiğiniz gibi değil:KK12:

Eline saglik. Baska söze gerek yok. Bir de buna zamani olmayan yalniz annelik de eklensin isin icinden cikiliyor mu..
Benim sac serimde bir ara kabuklar cikmisti ve yaralar. Doktor bana kac kere yikiyorsun sacini demisti de utanmistim. Biraz demir takviyesi yapildi bir de sampuan yazdi receteme =D Dogumdan sonra buralar felaketti dostum..
Baska söze gerek yok sen cok güzel anlatmissin.
Sana birsey söylemem gerek ama. Ben sacimi boyattigim andan itibaren sacim senin yazdigin gibiydi. Senelerde bu durumu kabullenip yasadim. Kuru sac gercekten sagliksiz hissettiriyor insana. Ama ne zaman esim saolsun boyatmayi biraktirdi bana o zaman düzeldi hersey. Hatta sacim hayatta yaglanmazdi, boyatmayi birakali üc sene oldu ve ikinci gününde yaglanmaya basladi. Saglikli oldu. Tabi yaglandigi icin yikamam gerek. ama saglikli sac hissi boyanin verdiginden cok daha fazla sey katiyor insana.. Sürekli yag bakimi yapardim ögrenciykene =) Dedigim gibi üc senedir boyayi biraktim saclar kendine geldi, kendi yyagini üretir oldu. Önceden fön cekerlerken yaniyordu hep. Bir ay yannik kokusu burnumda gezerdim. Simdi bana misin demez eminim =)
Bu dediklerimi bir düsün istersen. Saglikli sac gercekten boyanin verdigi hazdan daha güzel =)

Yani bu

:KK9::KK9::KK9:
Kuru, gür, kıvırcık, kırılgan, inadına hızlı uzayan, saç kurutma makinasıyla kurutma şansına sahip olmadığım, haftada en fazla 3 kez yıkayabildiğim saçlarımla.. Bunlar yetmezmiş gibi migren ve sinüzitle.. mücadelem bitmedi bitmeyecek.

Şekillendirici, şampuan, saç kremi ve maskelere döktüğüm paradan bahsetmek bile istemiyorum.
Yıkayıp çıkıyorum, saçım belime kadar diyen arkadaşlar. Şanslısınız çok şanslısınız

bende belime gelen ve çok güzel gür saçlarımı omuzlarda pat diye bi kestirdim hem eşime büyük bi değişiklik oldu ve çoookta beğendi . ki bende aşırı rahatladım . şimdide hızla uzuyor yine . arada değişiklik iyidir
ve hala çok çekici olabiliyorum şükür :KK53: ...

Eline saglik. Baska söze gerek yok. Bir de buna zamani olmayan yalniz annelik de eklensin isin icinden cikiliyor mu..
Benim sac serimde bir ara kabuklar cikmisti ve yaralar. Doktor bana kac kere yikiyorsun sacini demisti de utanmistim. Biraz demir takviyesi yapildi bir de sampuan yazdi receteme =D Dogumdan sonra buralar felaketti dostum..
Baska söze gerek yok sen cok güzel anlatmissin.
Sana birsey söylemem gerek ama. Ben sacimi boyattigim andan itibaren sacim senin yazdigin gibiydi. Senelerde bu durumu kabullenip yasadim. Kuru sac gercekten sagliksiz hissettiriyor insana. Ama ne zaman esim saolsun boyatmayi biraktirdi bana o zaman düzeldi hersey. Hatta sacim hayatta yaglanmazdi, boyatmayi birakali üc sene oldu ve ikinci gününde yaglanmaya basladi. Saglikli oldu. Tabi yaglandigi icin yikamam gerek. ama saglikli sac hissi boyanin verdiginden cok daha fazla sey katiyor insana.. Sürekli yag bakimi yapardim ögrenciykene =) Dedigim gibi üc senedir boyayi biraktim saclar kendine geldi, kendi yyagini üretir oldu. Önceden fön cekerlerken yaniyordu hep. Bir ay yannik kokusu burnumda gezerdim. Simdi bana misin demez eminim =)
Bu dediklerimi bir düsün istersen. Saglikli sac gercekten boyanin verdigi hazdan daha güzel =)
Yazdığım gibi o zaman beyazlarla gezmem gerek:) beyazları kapatmak için boyuyorum sadece yoksa katılıyorum boyanın çok yıprattığına
Yani bu

:KK9::KK9::KK9:
Kuru, gür, kıvırcık, kırılgan, inadına hızlı uzayan, saç kurutma makinasıyla kurutma şansına sahip olmadığım, haftada en fazla 3 kez yıkayabildiğim saçlarımla.. Bunlar yetmezmiş gibi migren ve sinüzitle.. mücadelem bitmedi bitmeyecek.

Şekillendirici, şampuan, saç kremi ve maskelere döktüğüm paradan bahsetmek bile istemiyorum.
Yıkayıp çıkıyorum, saçım belime kadar diyen arkadaşlar. Şanslısınız çok şanslısınız
Aynen böyle... herkesin saçlarını kendileri gibi zannediyorlar herhalde. Ben saç kırutma makinesiyle kurutunca kıvırcıklığı gidiyor kabarık çalı gibi bir şey oluyor. Onu da sıkı sıkı topluyorum çünkü sıkıldım artık. Kıvorcık saçlılar da hiç bir zaman yıka çık yapamaz, krem-köpük sürecceksin bırakacaksın kendi halinde kuruyacak. Ya da vigoyla kurutacaksın.
Ayyy bana daral geldi neticede kısa kestireceğim az kaldı

X