• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Kısa dalgalı saç için şekillerrr...(bob modeli)

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

asliceren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2014
134
29
38
Kızlar bugün anlık bi cesaretle uzun zamandır düşünüp yapamadığım şeyi yaptım ve belime yakın olan saçlarımı bob modeli kestirdimm. Kırıklardan yanık ve yıpranmış saçlardan bıkmıştım çünkü. Hayatım boyunca saçımı hiç göğüs hizasının üstünde kestirmedim çünkü uzun saç hastasıyım ilk kez kısa kullanıyorum ve nasıl şekil veririm bilmiyorm. Saçlarım dalgalı kısa saçlı olanlar yardım ederseniz sevinirim hergün fön şartmı sizler nasıl kullanıyorsunuz.

bob modelı nasıl oluyor?
Önler uzun arkalar kısa bi model. benim kesime benzer resim koyucam çok model var bob olarak ama ben arkaları çok kısalmadım. bu model gibi benmkide
Bob-Kesim-Saç-Modelleri2.webp

bende kestırcem, ama kahkül ıstemıyorum

Benimde kahkül yok önler çenemin 5 6 parmak aşağısından başlıyo arkaya doğru kısalıyo ensemide açılmasını istemedim ilk kes kısa kestirdiğim için tereddütte kaldım kullanamam o şekilde diye. şuan için memnunum saçlarım nefes aldı en azından hele yazın çok iyi oluyo sana da tavsiye ederim:) ama nasıl şekil vericem onu hiç bilmiyorum işte sen hiç kısa kullandınmı?

Benimde kahkül yok önler çenemin 5 6 parmak aşağısından başlıyo arkaya doğru kısalıyo ensemide açılmasını istemedim ilk kes kısa kestirdiğim için tereddütte kaldım kullanamam o şekilde diye. şuan için memnunum saçlarım nefes aldı en azından hele yazın çok iyi oluyo sana da tavsiye ederim:) ama nasıl şekil vericem onu hiç bilmiyorum işte sen hiç kısa kullandınmı?
benımkı belkı bu kadar kısa olmaz. şekil kısmını ben maşa ile yapmayı planlıyorum :) dağınık maşa :D

benımkı belkı bu kadar kısa olmaz. şekil kısmını ben maşa ile yapmayı planlıyorum :) dağınık maşa :D
Bende maşa düzleştirici yaparak saçlarımın yapısını bozduğum ve mafettiğim için kestirdim kendine gelsinler diye artık düzleştirici falan töbe kullanmam :KK43: Köpük çok fazla zarar veriyor mu bilmiyorum ama köpükle bişeyler yapmaya çalışıcam artık tek umudum saçlarımın dalgalı olduğu umarım kabarmaz :D

Bende maşa düzleştirici yaparak saçlarımın yapısını bozduğum ve mafettiğim için kestirdim kendine gelsinler diye artık düzleştirici falan töbe kullanmam :KK43: Köpük çok fazla zarar veriyor mu bilmiyorum ama köpükle bişeyler yapmaya çalışıcam artık tek umudum saçlarımın dalgalı olduğu umarım kabarmaz :D
ben degısıklık ıcın kestırcem : )

jöle veya şekillendirici sürüp vigoyla kurutabilirsiniz. güle güle kullanın saçınızı.

Merhaba bu saçın aynısını ben de kestirdim kısayken kullanışı çok güzel oluyor yani düzleştrince benimde saçlarım dalgalı ama dağınık bi dalgası var ve düzleştire düzleştire o dalga bile kayboldu neredeyse :( bende saçlarım biraz düzene girsin kırıklarımdan kurtulayım istedim ama böyle kısa olunca da devamlı bakım istiyor evet bir kere düzleştirince 2-3 gün problem yaratmıyordu. Ama uzamaya başladı şekli değişti, böylece kullanımıda zorlaştı topluyorum arkadan kıstırmalı tokalarla. yenide aynı şekilde kestirmek istemiyorum, çünki böyle olunca düzleştirici ve maşaya daha çok ihtiyacın oluyor en azından benim öyle oldu. Eğer ki sizde farklı bi sekilde kullanabilirseniz bana da bilgi verirseniz çok sevinirim çünki başka bir şekil yapamıyorum bir daha havalar sıçak malum enseme değiyor o yüzden toplamayı tercih ediyorum bende... :KK52:

Ayrıca saç yapısı düz olanlar için uygun bir kesim bence, dalgalı saçı olanlar içinde bir müdahale gerektiyor illaki, kıvırcık olsa bile çok iyi şekillendirici krem sür yeter, benim dalgalarımda şekillendirici kremler ya da köpükler kar etmiyor :(

Ayrıca saç yapısı düz olanlar için uygun bir kesim bence, dalgalı saçı olanlar içinde bir müdahale gerektiyor illaki, kıvırcık olsa bile çok iyi şekillendirici krem sür yeter, benim dalgalarımda şekillendirici kremler ya da köpükler kar etmiyor :KK43:
Şükür ki daha yeni alıştım saçlarıma çok şeyler denedim bazıları iyi oldu bazıları kotu:) benm bu kdar kısa kestirmemin amacı düzleştiriciden saçlarım artık cansızdı hepsinden kurtulup sağlıklı bi şekilde uzatmak istedim ve gittim kestrdim. O yüzden kesinlikle düzleştirici sürmüyorum. saçlarım uzunken iki yana ayırır bürerdim 3 4 saat snra çok güzel dalgaları olurdu zaten yapısı dalgalı olduğundan çabuk bozulmuyodu kısa olunca onu yapamadm tabiki ama kendi halmde bişeyler buldum ne kadar anlatabilirim bilmiyorum umarım anlarsn :) duştan çıktıktan sonra saçlarımı havluda 10 dk bekletiyorum sonra durulanmayan bakım kremi sıkıp tarıyorum 30 dakika kadar da kurumasını bekliyorum. tüm saçıma argan yağı sürüyorum. sonra saçımı en alttan iki tutam ayırıyorum bürüyorum tel tokayla tutturuyorum diğer tutamıda aynı şekilde dolamıyorm ama olduğu yere tutturuyorum tel tokayla. ondan sonra alttan yukarı doğru o şekilde devam ediyorum. yanlarınıda ayırıp ayırıp bürüyorum tel tokayla tutturuyorumm. bu şekilde uyumak çok zor olduğundan erkenden yapıyorum 4 saat sonra açıyorum. biraz kabarık oluyor ama dalgası çok güzel görünüyor. uyuyup uyandıktan sonra yatışıyo kabarıklığıda kalmıyo :) herkes bu şekilde saçıma bayıldı nasıl yaptın diye sordular ve bu modelede çok yakıştı. bürmeden once köpük sürersen saçına daha çabuk şekil alır hem. bu yontemi deneyebilirsin anlamadıysan resimde atabilirim :)

Back
X