• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kış kış gazlar ....

PolenteFeneri

Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2013
97
3
18
34
İstanbul
Oğlum 7 aylik ve doğumunun 15. gunünden bu yana yakamızı bırakmayan bir gaz sorunumuz var. Nerdeyse tüm gaz ilaçlarını, kocakari önerilerini, masajları denedim. Bir o kadar ben yediğime, ictigime, giydiklerime dikkat ediyorum. Çünkü hala yogun bir sekilde emıyor. Ama bazı geceler gunduz eğer yapmadıysa bağırsaklarını sıkıştıran kaka ve gazını çıkarmak icin yatakta sekiz çiziyor. Tabii bu durumda ikimiz de sağlıklı bir uyku uyuyamiyoruz. Bazı geceler ise sadece 1-2 kere emmek icin uyanıyor. Tabii eğer gaz ve kaka yönünden rahat bir gun geçirdiyse. Ek gıdalara başladık. Doktorumuz özellikle gaz yapmayacak sebze ve meyveleri yedirttiriyor. Akşamları yatmadan once de gece tahılı veriyorum. Neyden kaynaklanıyor olabilir diye gun icinde dikkat etsem de bulamıyorum. Gunü gunüne uymuyor. Bir fikri olan var mı? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Cok yoruldum artık.

Benm kizimda 6 aylik ayni sorunlar var uyumuyo geceleri özellikle 2 gündür daha kötübikaç gün önce 6 aylık aşısı olduk o yüzden mi bilemiyorum yoksa gazdan mı yine az önce kimyon suyu içirdim umarım faydası olurgeçen aybende pirinçli kaşık maması veriyordumdaha çok Gazi oluyordu artık cicibebeli mama yapıyorum daha iyi gibi2 gündür mamasına devam sütü ile yapıyorum laktoz içerdiğinden dolayı sanırım odagaz yapmış olabilir o kadar çok ihtimal var ki hangisi olduğunu düşünmekten yoruldum

Benm kizimda 6 aylik ayni sorunlar var uyumuyo geceleri özellikle 2 gündür daha kötübikaç gün önce 6 aylık aşısı olduk o yüzden mi bilemiyorum yoksa gazdan mı yine az önce kimyon suyu içirdim umarım faydası olurgeçen aybende pirinçli kaşık maması veriyordumdaha çok Gazi oluyordu artık cicibebeli mama yapıyorum daha iyi gibi2 gündür mamasına devam sütü ile yapıyorum laktoz içerdiğinden dolayı sanırım odagaz yapmış olabilir o kadar çok ihtimal var ki hangisi olduğunu düşünmekten yoruldum

Pirincli mamalarin kabiz yapabilecegini okumustum bir yerlerde. Ben de bugün sutlu gece tahılını vermeden uyuttum. Su an 2. Gece beslenmesine uyandı. Ama öyle şiddetli gazi yok gibi sadece yatmadan once verdigim gece tahılı tok tuttuğu icin gece daha sık beslenmek isteyecegini zaten düşünmüştüm. Bir kac gun deneyeceğim. Ayrıca dişleri de kabardigi icin ondan da kaynaklananilecegini düşündüğümden rahatlaması icin jelini de sürdüm. Sıkı takipteyim. Sizi de haberdar ederim. Siz de beni bilgilendirirseniz sevinirim. Deliksiz uykular 😉

kızlar ben bu sorunu yeni çözdüm gibi bebeğim 9 aylık oldu.Ben her yemeğime kimyon katıyorum.yaklaşık yarım çay kaşığı bi kaç gün sonra sütten geçiyo sanırım. Rezene ve kimyon tohumunuda kaynatıp içiriyordum.Artık onu bıraktım sadece her ymeğe kimyon katıyorum gaz biitti çok şükür ama uyanmalar alışkanlık oldu devam ediyor.Umarım sizede yarar

kızlar ben bu sorunu yeni çözdüm gibi bebeğim 9 aylık oldu.Ben her yemeğime kimyon katıyorum.yaklaşık yarım çay kaşığı bi kaç gün sonra sütten geçiyo sanırım. Rezene ve kimyon tohumunuda kaynatıp içiriyordum.Artık onu bıraktım sadece her ymeğe kimyon katıyorum gaz biitti çok şükür ama uyanmalar alışkanlık oldu devam ediyor.Umarım sizede yarar

Selam neslii44, kimyon benim aylardir ana besin kaynağım gibi bir şey oldu. Hatta yetmedi bir ara sulandırıp bebeğime bile içirdim. Kıyamam yavrucuguma.... Ama ne fayda. Ben artık kesin eminim ki bebegimin laktoz intoleransi var. Zaten formül mama artik icmiyor ama sutlu gece tahıllarını da kestiğimden beri rahatım. Doktorumuz bana olabileceğini söylemişti de ben konduramamistim. Şimdi arada su ile de hazirlanabilen az meyve ile karistirip Hipp'in sutsuz tahıllarından veriyorum. Umarım bu süt sorunumuz da geçer. Sevinsem mi üzülsem mi yine şaşırdım.

Back