Kiş hazırlıklarına başladım bile

pinkpantera

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2019
1.550
4.136
83
Iy akasmalr hanimlar ben bu günden Kiş hazırlıklarıma başladı. Ilk Kiş haziligim kislik asma yaparagi tuza basdım. Artik bütün kisa hazırlıklarıma burdan sizinle paylaşıram.simdi asma yarpağını bir kac yontemle tuzza basmak olur amma ben her zaman bu yontemle koydum güzel ve kolay.topladgimiz yaprakalari ayırıb üst üste koyuruz sona onlar az az alip arasin bir çay kasigi dan az fazla tuz Koyub kavonza və ya plastik qablar basiyoruz Boyle koydugumuz zaman renginde güzel kaliyor taze gibi duruyor acdigimzda ama tuzunu az koymayin nedeki fazla agz ından iyce sikin.aranizda baska asma yapragini baska yontemle Koyub iy sonuc alanlardan buraya yazsın. Ben söylediyim daha kolay.yaprak koymayinin pufff noktasi tuzu saplaklara yakin koymak gerk bu da onların sağlam kalmsna yadim edir.

Eklentiler

• IMG_20200501_173933.webp
    33,4 KB · Görüntüleme: 68
  • IMG_20200501_173933.webp
    33,4 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_20200501_173848.webp
    46,3 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_20200501_203419.webp
    26,7 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_20200501_165911.webp
    31,2 KB · Görüntüleme: 71
  • IMG_20200501_203447.webp
    36 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Iy günler hanimlar bu gün sizler Kiş için yapdigim reçeli paylaşıram.bu meyvenin reçeli yüksek tansiyoın hastalarina derman her gün bir çay kaşğı suya ve ya çaya katilb içilir.tarifi yaplişiyla ilgilenen olursa yazrim.bu meyvenin ismi ingliceden black eye türkce ismini bilmiyorum malesef

Bu da hanimlar kolay yolla yaptigim kampostalarm Kiş için.her şişeye bir su badagi seker yeter suyu kaynaya kaynana az az döküb ağzını iy kapatip uzerlerini bir kac saat kapalı tutuyoruz Ve hazır.

iy günler hanımlar uzun aradan sonra yapdiklarimi kizilcik receli ve közlənmiş kışılik dometesleimi paylasiyorum.bu köz lenmiş dometes kişda menemen falan yapmak olur kış mesimnde marketden taze domates almıyorum bunu kullaniyorum.bu şekilde patlicanida kozleyib saklaya bilirsiniz ama ben kavanozlari 15..20 dakka doldurduqdan sonra kaynatdim.

Merhaba ,bu ne meyvesi? Yaptijlariniz cok guzel afiyet olsun yiyenlere

Teşekkür ederim buna bizlerdə karağat denir küçük küçük oluyor önce yeşil soradan karaliyor.turkiyede ne denir bilmiyorum İngilizceden Blackeye denir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…