Örgü kış günlerinde şal

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

burtay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2006
244
3
52
kızlar size kolay bir şal tarifi vereceğim.

8 nomara şişle 8 ilmek başlayın.
ilk ilmeği örerek alın diğer ilmeği 3 defa örün
sonraki ilmekte üç ilmeği bir alın
bu örneği şişteki ilmekler bitene kadar tekrer edin
arka sırayı haroşa örün
her sıranın başındaki ilmeği örerek alın ki kasma yapmasın
ama her sıraya başlarken 1 artırma yapın
bir sıra artırıp kesip yani yukarda verdiğim örnek
arka sırası haroşa örülecek
her dönüşte artırdıklarınızı kesin kestiğiniz yani 3 ilmeği bir aldığınız ilmeğide artırın(haroşa sırasından sonra döndüğünüz şişte)
haroşa örülen şişte kesme yada artırma yoook
birer artırmayla şalınız öçgen olacak.bu örneğin adı nartanesi
nartaneleriniz yukarı kadar 33 sıra olusturunca kesiyorsunuz.uçkarını ister püskül yapın ister tığla örümcek yapın.çoook şık oluyor

sanırım modeli resimsiz verdiğim için anlamakta güçlük çekebilirsiniz.o yüzden açılımını daha ayrıntılı olarak yazıyorum
sevgiler
3 kere ördüğünüz ilmeği örerken ipi dışa çevirin ilk ilmeği örerken ördüğünüz ilmeği yani üzerine 3 ilmek yaptığınız ilmeği şişten çıkarmadan ipi içe çevirin ve bir kerede öyle örün(2.ilmek) sonra ipi tekrar dışa çevirip 3.ilmeği örün böylelikle 1 ilmekten 3 ilmek örmüş olacaksınız.arka sıraya geçtiğinizdede arttırmış olduğunun ilmekler şişte boşa çıkmayacak.kolay gelsin.unutmayın her haroşa sırasından sonraki sırada arttırdığınız ilmekleri kesip tek olan ilmeği arttıracaksınız.yani bir sırada arttırdığınız bir diğer sırada kesilecek kesilmiş olan arttıralacak. bir arada aldığınız 3 ilmek top top olacak .

evet resim olsa daha iyi olurdu modeli görüp örme ihtimali daha yuksek canım

kızlar size kolay bir şal tarifi vereceğim.

8 nomara şişle 8 ilmek başlayın.
ilk ilmeği örerek alın diğer ilmeği 3 defa örün
sonraki ilmekte üç ilmeği bir alın
bu örneği şişteki ilmekler bitene kadar tekrer edin
arka sırayı haroşa örün
her sıranın başındaki ilmeği örerek alın ki kasma yapmasın
ama her sıraya başlarken 1 artırma yapın
bir sıra artırıp kesip yani yukarda verdiğim örnek
arka sırası haroşa örülecek
her dönüşte artırdıklarınızı kesin kestiğiniz yani 3 ilmeği bir aldığınız ilmeğide artırın(haroşa sırasından sonra döndüğünüz şişte)
haroşa örülen şişte kesme yada artırma yoook
birer artırmayla şalınız öçgen olacak.bu örneğin adı nartanesi
nartaneleriniz yukarı kadar 33 sıra olusturunca kesiyorsunuz.uçkarını ister püskül yapın ister tığla örümcek yapın.çoook şık oluyor

bu açıklamanın resmi yok mu

dsc02946et5.th.jpg
[/IMG]

canım model bu mu?

canım bu değil ben fotoğraf çekebilirsem koyacağım ama senin uyguladığın modelde çok güzel emeğine sağlık

canım bu değil ben fotoğraf çekebilirsem koyacağım ama senin uyguladığın modelde çok güzel emeğine sağlık

anladım canım,benim eklediğim modelde 3 ilmek birden alınıp,3 kez örülüyor o yüzden benzettim sanırım.
sağol canım,seninde emeğine sağlık.
fotoğraf bekliyoruz :)

Konunuzu Örgü bölümünde Aksesuarlar(Şal,fular,çanta,Bolerolar)bölümüne taşıdım bilginize :)

X