Düğün Kış Gelini Olacaklar DİKKAT !!

nlyvz

Evladımın Varlığıyla Değerliyim (06.11.2014)
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2013
5.593
3.483
178
Kış düğünleri sanılanın aksine her zaman zor olmak zorunda değil. Doğru tercihlerle kışın da düğününüzü çok şık ve masalsı bir havaya büründürebilirsiniz.

Önce ilk etapta göz önünde bulundurmanız gerekenlere bir bakalım:

HAVA KOŞULLARI : Düğün organizasyonunuzun gerçekleşeceği yere bağlı olarak sert bir hava sizi ve konuklarınızı zorlayacak olabilir. Böyle bir havaya denk gelme ihtimaline karşın düğün mekanınızı seçerken konukların mekana ulaşmak için açık havada fazla yürümek zorunda kalmamasını ya da mekanın yapısı sebebiyle dışarıda durmak zorunda olmamalarını koşullarınız arasına sokun.

TATİLLER: Yeni yıl ya da okul tatili sebebiyle konuklarınızın özellikle Ocak ayı için bazı planları olabilir. Onlar tatil için yolculuk planı ve masraf yapmadan siz düğün tarihinizi yaymaya başlayın.

KIŞ DÜĞÜNÜ İÇİN ORGANİZASYON TAVSİYELERİ

KIŞ DÜĞÜNÜ DAVETİYELERİ

Davetiyenize ya da menü, düğün kartları gibi benzeri düğününüzle ilgili konuklarınıza dağıtılacak tüm kağıt işlerinize kışla ilgili motifler ekleyin. Kar taneleri ya da çam dalları gibi göze hoş gelen, romantik ayrıntılardan faydalanın.

Beyazdan şaşmayın. Beyaz renk, etrafta kar olsun olmasın kışla bütünleşmiştir ve havada sadece gri bulutlar olsa dahi, siz etrafı beyaza bürüyerek ilk karı getirdiğiniz izlenimi yaratabilirsiniz.

Elbette bembeyaz bir mekan yaratıp soluk bir organizasyona imza atacak değilsiniz. Hem kış aylarına hem beyaza hem de düğün gibi özel bir organizasyona son derece yakışacak dore, lame, sim ve metalik renklerde pırıltılı aksesuarlardan, ayrıntılardan ve süslemelerden davetiyenizde olduğu gibi düğününüzde de mutlaka yararlanın.

KIŞ DÜĞÜNÜ MEKANLARI

Havanın soğukluğuna karşın siz samimi ve sıcak bir ortam yaratarak düğün organizasyonunuzu akıllara kazıyın. Ateşi ve pelüşü mekanınıza eklemeye bakın. Ya da bir kış manzarasından faydalanabileceğiniz bir mekan biliyorsanız, hiç durmayın.

Kış aylarına büyük düşünmek yaraşır. Yazın olduğu gibi kır bahçelerinde uçuşan elbiseler yerine şimdi büyük bir balo salonunda son derece şık elbiseler giymek için davetlilere bir şans yaratabilirsiniz. Kış ayında düğün organizasyonu yapanlar için hiçbir şey aşırıya kaçmayacaktır. Her süsleme ya da her ultra şık ayrıntı havayı ancak ısıtacaktır!

Mevsimin aktivitelerini şöyle bir gözden geçirin. Kayak merkezi ya da bir dağ evi az sayıda davetlisi olanlar için düğün organizasyonu kışın biraz mola vermek adına da kullanılabilir.

KIŞIN DÜĞÜN DEKORASYONU VE AKSESUARLAR

Renk paletinden başlarsak, beyaz, krem rengi, gümüş ve altın rengi, buz mavisi ve siyah gibi pek çok seçeneğiniz var. Sandalye ve masalarda kullanılacak kristal detaylar son derece vurucu etkiler yaratabilir.

Ateşten az önce de bahsetmiştik. Balo salonunda şömine ateşine yer olmayabilir ama mumlar ve ufak meşalelerle her mekanı en azında görsel olarak ısıtacağınız kesin. Işıklandırmanız ne kadar iyi olursa olsun mumun çekici gücünü sakın küçümsemeyin. Hem sıcak hem de şık bir atmosfer sağlayacakları garantidir.

Yılbaşı temasından azar azar kendi düğün organizasyonunuz için fikir aşırmanızda bir sakınca yok. Çam ağaçları, melekler, çam yaprakları ve diğer süslemeler sizin davetinize de neşe katabilir.

KIŞ ÇİÇEKLERİ

Yaz aylarının o rengarenk kır çiçeklerine içiniz gitmesin. Kışın da kamelyalar, güller, orkideler ya da lilyumlar çiçekçilerde mevcut. Çiçekçiniz ya da organizatörünüzle konuşarak hangi çiçekleri kullanabileceğinize dair ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Çiçek aranjmanlarınıza kristal benzeri taşlar, sim ya da çam yaprakları gibi detaylar ekleterek görünümlerini zenginleştirebilirsiniz. Çiçeklerin yanında tealight, minik çanlar ya da küçük mumluklar yer alabilir, farklı buketler oluşturulabilir.

Eteğinizi tutmak isteyecek minik nedimeleriniz varsa onlar da ufak bir simli konfeti torbası taşıyabilir ve siz yürürken arkanızdan şık bir kar yağdırabilirler.

KIŞ DÜĞÜNÜ İÇİN YEMEK MENÜLERİ

İşte yazın kısıtlanan ama kış davetlerinde hele ki yemekli düğünlerinde son derece zenginleşen diğer bir kış düğünü seçeneği. Kışın vücudumuzun daha çok yağa ihtiyacı vardır ve yazın olduğu gibi menünün hafif tutulması zorunluluğu artık yoktur. Üstelik yiyeceklerin sıcaktan hemen tazeliklerini kaybedeceği korkusu da ortadan kalkar.

İçeceklerle ilgili olarak konuklarınızın içini ısıtacak alkollü içecekleri ya da farklı kahve seçeneklerini menünüze eklemeniz davetlileri memnun edecektir. Sıcak şarap ya da kremalı kahve gibi sürprizler düğününüzü renklendirebilir.

DÜĞÜN PASTASI

Düğün pastanızın bembeyaz olması için harika bir fırsat. Kar tanesi deseni, veya taze beyaz bir çiçekle hareketlendirebilirsiniz. Dışı beyaz çikolata kaplı pastanızı böğürtlenli ve çikolatalı olarak düşünebilir, konuklarınızın içini gerektiği gibi ısıtabilirsiniz.

KIŞ DÜĞÜNLERİ İÇİN DEKORATİF KUMAŞLAR

Kadife, saten ve ipek gibi ağır kumaşlar bir kış düğünü organizasyonunda hiç de göze batmayacaktır. Gelinliğiniz elbette mevsimden bağımsız olarak büyük ihtimalle kolsuz, straples ya da kısa kollu olacaktır. Gelinliğinizin renginde minik bir etol, küçük bir kürk manto ya da beyaz kapüşonlu pelerin gibi çok şık üstlerle mekana giriş yapabilirsiniz.

Tüm bu beyaz atmosferde özellikle kış aylarında damatlara tavsiyemiz siyahtan şaşmamaları. Beyazla oluşturacakları kontrast onları resimlerde çok daha iyi gösterecektir!

Son düzenleme:
nill bizler için acaip güzel bi konu olmuş bu
hatta kış gelini olanlar buraya gelip ince ayrıntılar verse, detaylarından bahsetse süper olur

Merhabalar konunuz hayırlı olsun

Ben 2012 Aralık geliniyim aklıma önemli bir şey gelir ise mutlaka bilgi veririm

bircan hiç detay yok mu yahu aklında
sildin mi düğün gününü

Siler miyim hiç o kadar yaşlandık mı yahu

Sadece düğünden önce tek duam yağmur yağmaması idi çok şükür kabul da oldu...

Ama her ihtimale karşı gelinliğimin üzerine şal ördürmüştüm cünkü eve dönüşte çok soğuk oluyor terlediğin için mutlaka olsun
Şemsiye bulunsun evden çıkarken eve girerken... salona, kuaföre girerken çıkarken...

Düğünüm salonda olduğu için pek pasta telaşına girmedim sadece salon önemli idi o da bildiğimiz bir yer olunca sıkıntı olmadı...
Resim zaten stüdyo çekimi idi onun da bir arayışı olmadı

saoll cicimm
hani kış düğünlerinde konsepti az değiştiriyolar yaa etrafı süsleyerek onları araştırıyorum bakalımm

nill bizler için acaip güzel bi konu olmuş bu
hatta kış gelini olanlar buraya gelip ince ayrıntılar verse, detaylarından bahsetse süper olur

Bir de ben ayrıca şey duymuştum, kış düğünü diye dış mekan çekimi olmaz diye düşünmeyin demişti bir fotoğrafçı bana. Tamam açık mekan olmayabilir ama tarihi mekanlar ve ya değişik kapalı mekanlar fotoğraf için kullanılabilir demişti.Hatta bir site de görmüştüm, kış düğünü olduğu için dış mekan çekimi yapamamışlar ama çekimler Haydarpaşa Tren garında falan çekilmişti.Hatta değişik bir yer daha vardı ama şimdi hatırlayamadım. Bence değişik mekanlar düşünülebilir.Tabi bazı mekanlarda fotoğraf çekimi için izin almakta gerekebilir.Buna da dikkat etmek gerekir :) Bulunduğunuz şehirlerde böyle değişik tarihi mekanlar bence güzel fikir olabilir.

kesinliklee
ben de farklı ayrıntılar kullanmak istiyorum ama bakalım zaman ne göstercek

Bana da konuştuğum bir fotoğrafçı "düğün günü olmasa bile düğünden sonra denk geldiğinde bir kar çekimi yapalım, hatta ökse otlarından bir gelin buketi hazırlarız, çok tatlı olur" demişti, fena fikir değil bence :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…