Doğuma Hazırlık Kış bebeklerinde neler alınmalı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

XOXZXUXM83

özlemle bekliyoz oğluşum.
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
34
1
41
Merhabalar ;
14 haftalık hamileyim.Oğluşum olacak ve şimdiden kıyafetlerini almaya başlamak istiyorum.Neler alınması gerekiyor bana yardımcı olurmusunuuuuuuuuz:)

hayırlı olsun annesi Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin.. ben 2008 aralık anasıyım :))

istanbuldasın zaten.. çook soğuk olmuyoo.. doktorlarda artık odasını serin tutma taraftarı.. 20-22 derece arası oda sıcaklıgı istiolar kışın bile.. bu durumda ben hepp kısa yani yarım kollu iç body giydirdim üstünede alt üst patikli pijama ve gaz olmasın die patikli pijamanın altına çorap.. alt üst pijama yerine tek parça ayaklı tulumda giydirebilirsin hangisi rahat dersen ben tulum sewiorum ama alt üst pijamadada rahat ettim..

yani bu durumda boolca yarım kollu body al ama bodylerin 2-3 tane 0-3 ay olsun gerisi 3-6 ay hatta 6-9 aylık ölçülerde olsun. okadar hızlı büyüyolarki inanamassın. büyük gelio bunlar die üzülme yani sakın doğunca :)) 4-5 çift çorap olsun .. bebek 4 aylık olana kadar doğru dürüst dışarı çıkarır gibi cicilerden giydiremiosun zaten rahat etsin die.. yani bence çok cicili bicili sokak kıyafeti alma 2-3 tane yeter 4 aylık oluncaa adam gibi giydirebiliosun kızıda erkeğide :) ben oğluma hiç kilotlu çorap giydirmedim sıcak oluoo diee.. topis battaniye all, penye battaniye al 2 tane en az bide kalın yun battaniye olsun zaten buyukler örüolar sağolsunlar :)) sabahları uyanınca hırka giydirebiliosunn.. ama çok sıcaga alıştırmamak en güselii.. ay bnmde yazasım varmışş daha ne al diyimkii.. alt açma değiştirmee örtüsü al.. kusması olursa önlük alabilirsin.. tekstil olarak aklıma başka bişi gelmedii gelirse yine yazarım :))

missiiiimmmm opuyorumnanaktan

hayırlı olsun özüm, Allahsağlıkla kucağına almayı nasip etsin...bende aralık 2008 anasıyım....

aklıma gelenleri çabucak yazayım kızlar uyanmadan...
--çıtçıtlı badiler olmazsa olmazlardan, belleri açılmaz üşütmezler...
---bol bol ağız bezi
--penye battaniye (en az iki tane, yedekte mutlaka olmalı) kalın battaniyelerden aldım ama hiç kullanmadım desem yalan olmaz... ev zaten doğalgazlı sabit sıcaklıkta, dışarı çıktığımızdada araba ile gittiğimizden ihtiyaç olmadı hiç.
-- patikli pijamalar
--- penye yelek (birsürü örgü yelek geldi ama pek kullanmadık, yünler bebişlerin yüzlerine dokunuyor, ağızlarına tüyler gidiyor vb... pek rahat değil anlayacağın)
-- patik (kadife- polar patikler çok işime yaradı)
-- pijama takımları (iki parça pijamalarla rahat ettik, tulum giymeyi hiç sevmedi kızlarım.... öyle hareketlilerdiki iki bacağını tek bacağa sokup sıkışıyorlardı sonra)
--missciğim,nde dediği gibi öyle cicili bicili kıyafetlerden fazla almaya gerek yok, zaten kış günü çıkamıyorsun, çıksanda 1-2 takım yeter bence....
--0-3 ay kıyafetlerden çok alma derim bende, çabucak büyüyorlar, hiç giydiremeden kaldırdığım bir çok giysi var....hatta badileri 3-6 aylık ve 9-12 aylıkda alabilirsin....
--alt açma olarak canbebenin 12li paketi çok güzel, başka özel bişey almaya gerek yok bence, sürekli çiş, kaka bulaşıyor yıka yıka bıkıyorsun, can bebeninki güzel çok kirlendimi at gitsin...
--- unutmadan zıbında çok kullandım ben...tavsiye edebilirim....

şimdilik aklıma geleler bunlar...kolay gelsin......

hayırlı olsun, allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin,:Saruboceq: tesadüf müdür bilmem ama bende aralık 2008 annesiyimkaydirigubbakcemile3
ben uzun kollu body giydirmiştim, ama benim bebeğim zamanından 1 ay önce doğdu, doktorumda bana sakın üşütme, küçük bebek üşütürsen zatüreye çeviri dediği için biraz fazla korumacı oldum kışın, bol bol çıtçıtlı body al, evin doğalgazlıysa kısa kolu alsanda olur, battaniye al, penye battaniye de al, ne olur ne olmaz bir tanede kalın battaniyen olsun, annem kalın yün battaniye ördüğü için ben penye battaniye almıştım sadece, canım ben alt üst almıştım çok, patikli altlarla çok rahat ettim, alt üst olunca neresi kirlenirse onu değiştiriyorsun, iyi oluyor yada ben daha rahat ettim, bende can bebnin alt değiştime örtülerini kullanıyorum, kirlenince çöpe atıyorsun, hijyenik oluyor,canım çok fazla eldiven alma, kimi bebek sevmiyor, kızım daha ilk günden sürte sürte çıkarmıştı eldivenleri, bazı doktorlarda giydirmeyin, temas etsin, hissetsin dedikleri için eldiven giydirmek konusunda ısrarcı olmadım.şimdilik aklıma gelenler bunlar, akılma geldikçe yazarım.

hehe bizim kızlar herşeyi yazmış zaten..

bir kez de şu konuyu ben yazayım,
kesinlikle ben de katılıyrum çünkü.
kış olduğu için burnunuzu çıkaramıyorsnuz dışarı.
0-3 ay kıyafetlere çok özenmeyin derim.
elinizde kalır üzülürsünüz.

ben bir kez daha kışın doğum yapsam en çok alıcağım şey tulum olurdu heralde.
kesinlikle iki parça kıyafet pijama vs almazdım.
biz inanılmaz rahat ettik.

gerisini yazmışlar zati

ben de kalin tulumlardan almani oneririm .alt ust ile hic rahat edemedim cunku hemen beli siyriliveriyor orasi burasi aciliyordu bir de tabi o ustler genelde v yaka.bebek de kucuk olunca yakasi bagri acik hic icime sinmiyordu
tulumlar cabuk kuculse de citcitli olusundan dolayi giydirme anlaminda da kullanim olarak da daha iyi geldi bana..
bir de ben astronot tulumu cok giydirdim sicacik tutuyor disari rahatca cikarabildim hep..

bende arkadaşalarıma katılıyorum kadife tulumlar al cok rahat edersin hem bebek hem sen

bencede 6aylık olana kadar yeteri kadar tulum ,bady,mendil,penye battaniye dışında çok fazla bişey almamak lazımm

haa bide tulum alıken ayakları açık tulumları tercih edersen hem bebek rahat eder hemde daha fazla kullanma şansın olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…