Kış bebekleri olanlar neler yapıyorsunuz?

lionliontr

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
47
2
298
İstanbul
24 Kasımda doğum yaptım, oğlum 2 aylık, havalar soğuk olduğu için eve kapandık kaldık,2-3 kere doktora, 1-2 kere kayınvalideme, 1 kerede Anadolu yakasında bir AVMye gittik.

Kış bebekleri olanlar neler yapıyorsunuz? tecrübeli annelerden de önerileri olanlar var mı?
Bebeğinizle bir yerlere gidiyor musunuz? Sosyal hayatınız nasıl?
Bu arada mama vermediğim için de zor oluyor galiba biraz, benim gibi yanlızca emzirenler nasıl hareket ediyorsunuz merak ettim....
Dört gözle bebeğimin ek gıdaya geçmesini ve havaların ısınmasını bekliyorum.....Allah herkesin yardımcısı olsun...

kasım annelerine sorsaydın ya yardımcı olurduk sana :)

ben de mama vermiyorum, sütümü sağıyorum yanıma alıyorum bir yere giderken.. ya da avm lerin emzirme odaları var oraları da kullanabilirsin..

giydirme işini ise astronot montu ve bir kaşkolla hallediyorum, içine ekstra bişey giydirmiyorum, astronot yeterince kalın oluyor zaten. sürekli evde tutmuyorum. arkadaşlarıma ve arada alışverişe gidiyoruz. hiçbirye gidemezsek yan binadaki markete kadar götürüyorum dışarının temiz havasını alsın diye..

slm gerçi benim oğlum 6 aylık oldu ama doktorumun bana en başından beri tavsiyesi kesinlikle kapalı alanlara gitme.Hala aynı şeyi söylüyor alış veriş merkezlerine götürmeni tavsiye etmem.çok küçük 2 aylık daha aşıları bitmemiş ortalıkta boğmaca vürüsü çok yayğın ve orda bir sürü hasta insan olcak bebeklerin bağışıklık sistemi çok düşüktür bu yüzden eğer arabanız varsa yeşillik yerlere korulara filan gidip arabasının içinde iyiyce giydirdikten sonra 15-20 dk hava aldırman yeterli.hiçbirşey yapamıyorsan markete kadar götürebilirsin havaya bağışıklık kazansın.evide hergün minimum 5 dk havalandırman yeterli olacaktır emzirme konusundada ben emzirme önlüğü ile her yerde emziriyorum.

biz her ay malum doktora gidiyoruz geçen ay verem aşısı için sağlık ocağına gittik oı hafta grip olduk mahvolduk. benim kızım 3.5 aylık bi kere kadıköye gittik 5-6 kez de avcılara annemlere gittik hatta geçtiğimiz hafta 3 gün annemlerde kaldım. dahalık öle gezmelere gitmedik pek markete görüyürum insanlar kucağında veya arabada götürüyor biz markete giderken babanesine bırakıyoruz yanına da sağdığım sütlerden bırakıyorum geç kalıcaksak.
önceleri battaniyeye sarıyorduk ama benim kızım uzun boylu doğmuştu ve şu an battaniyelere sığmıyor bizde pufidik montunu giydiriyoruz içten kadife tulum montunun da içi tüylü dışı kadife
evi her gün havalandırıyorum hem kombiden dolayı havasız hemde bebişi kakası kokuyor malum.

Son düzenleme:
Ah canım insan niyeyse emzirirken ek gıdaya geçmeyi çok hevesle bekliyor herşey daha kolay olacak sanıyor ama esas ozaman zorluklar başlıyor şu an emdiği için daha rahat gezersiniz bence hemen hemen bütün avm lerde emzirme bebek bakım odaları var yoksada olanı tercih edebilirsiniz ben arabada çok emzirmişimdi dışarı çıkdığımızda bir zorluğu yok arabada emzirmenin.Bizim doktorda ocak doğumluyduk biz kapalı alanları hiç tavsiye etmemişdi yeni doğduğunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…