Kış Aylarında Oda Sıcaklığı Ve Doğal Gaz Faturası

Eclipsse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2017
4.661
4.576
Merhaba hanımlar .. Malum kış geldi çattı havalar soğudu hoş ben zaten ekim ayından bu yana yakıyorum kombi
Bir oglum var evde
Evim kuzey cephe ara kat yalıtımlı lakin alt komşu yakmayınca bizi hayli zorluyor bu durum
malum doğal gaza gelen zamlarda belimizi büküyor.. geçen senekine göre çok farklı olacak faturalar.
Benim kombim şu an 45 derecede yanıyor gece en düşüğe alıyorum sabah yükseltiyorum
Gece uykuda iken evim 20 derece oluyor.
Mutfak koridor yatak odası cocuk odası gündüz 22.5 derece gayet yeterli geliyor bize
Lakin oturma odası 21.5 derece. şu an günlük tüketim 7 8 metre küp. sıcak su ve ocak dahil tabi havalar iyice sogudu konya bugün kar yagışlı akşam saatlerinde daha fazla artar
7 8 metre küp demek yeni zamlarla ; aylık 330 tl fatura demek
Benim içeriyi 22. 22.5 cıkarmam için kombiyi 50 dereceye almam gerekiyor buda yaklaşık 10 metre küp demek
oda yaklaşık 380 400 arası bir fatura yapar ki ( bu miktar bütçemizi çok zorlar.. )
zaten herkesden önce yakıp herkesden sonra kapatıyoruz evim kuzey cephe olduğu için
Size sormak istediğim sizlerin evi kaç derece. ?
oglum olduğu için biraz kafama takılıyor
21.5 da idare ediyor şöyleki ayaklarıma bir panduf üzerime bir yelek üşümüyorum
ama 22.5 tam ısınıyoruz diyebilirim.
oglum için endişe ediyorum acaba bu sıcaklık yeterli gelecek mi diye..
altımızdaki komşumuz yaksa direk 22.5 olur zaten oturma odam ama malesef.
Sizlere Danışmak istedim bu konuda.

oğluşun uyanınca sırtına bir yelek giydirirsin ayagına da bi panduf eğer daha minikse bir patik.. duş aldırırken hemen sıcak yerde giydirirsin veya ufo yakar karsısında giydirirsin 10 dakika..

hepimiz birşeyleri hesap ederek büyüttük hiiiiççç birşeycik olmaz korkma.. evham yapacak bir durum yok.. yerde halının üzerinde çok oynuyorsa bi oyun minderi koyar üzerine oturtursun oh mis. ara ara da evi havalandır ki temiz hava gelsin.

20 derece 21.5 derece falan diye hiç evham yapacak durum yok rahat ol sevgiler

oğluşun uyanınca sırtına bir yelek giydirirsin ayagına da bi panduf eğer daha minikse bir patik.. duş aldırırken hemen sıcak yerde giydirirsin veya ufo yakar karsısında giydirirsin 10 dakika..

hepimiz birşeyleri hesap ederek büyüttük hiiiiççç birşeycik olmaz korkma.. evham yapacak bir durum yok.. yerde halının üzerinde çok oynuyorsa bi oyun minderi koyar üzerine oturtursun oh mis. ara ara da evi havalandır ki temiz hava gelsin.

20 derece 21.5 derece falan diye hiç evham yapacak durum yok rahat ol sevgiler
öyle mi dersiniz bilemiyorum aslında çokta evham yapmıyorum ama ne bileyim bu durum kafama çok takıldı
zaten dediklerinizi ogluma aynen uyguluyorum
biz ise ; ayaklarıma bir panduf sırtıma bir yelek yeterli oluyor
ama 22 22 5 da hiç üşünmüyor işte o dereceye ulaşmak içinde fazla yakıt yakmak gerekiyor
bir yandan zamlar ne yapacağımı sasırmş durumdaym

Bizim ev Güney cephe. Sıcak olur dedik ama ben üşüyorum vala. Yaktık hasta olmamak için. 20 derecede yanıyor. Evin havası biraz kırıldı. Ayağımda patik üstümde hırka idare ediyorum. Çok soğuk değil.

Bizim ev Güney cephe. Sıcak olur dedik ama ben üşüyorum vala. Yaktık hasta olmamak için. 20 derecede yanıyor. Evin havası biraz kırıldı. Ayağımda patik üstümde hırka idare ediyorum. Çok soğuk değil.
kombinin en düşüğü 38 bizim 20 derece kombi nasıl yanıyor ki

Bizde 20 derece var. Arcelik markası. Ya da ben anlamıyorum :KK70: ama 20 olduğuna eminim

Benim alt kat boş, yeni bina ve daha hiç kombiyi açmadım.
Normalde çok üşüyen biriyim ama sanirim evin yalitimi iyi. Derecede sıcaklık 20-21 gösteriyor. Ustüme bir hırka alınca sorun kalmıyor.
Ama çocuklu evde daha sıcaklık nasıl olmalı fikrim yok.

bizim ev 19-21 derece arasi olur. aliskanlik meselesi bu. ben bazi evlere gidince sicaktan bunaliyorum. cocugunuz usumez 21 derecede. siz alistiginiz icin oyle hissediyorsunuz. cocugunuzun da ileride sizin gibi olmasini istemiyorsaniz kendinizi 20- 21 e zorlayin derim.

bizim ev 19-21 derece arasi olur. aliskanlik meselesi bu. ben bazi evlere gidince sicaktan bunaliyorum. cocugunuz usumez 21 derecede. siz alistiginiz icin oyle hissediyorsunuz. cocugunuzun da ileride sizin gibi olmasini istemiyorsaniz kendinizi 20- 21 e zorlayin derim.
bende öyle yapıyorum aslnda bnede kansızlık var biraz
ellerim buz keser. durduk yere üşümesem bile
ayaklarımda öylr bende mutlaka m panduf giyerm yoksa ayaklarım hiç ısınmıyor
sizin cocuklar damı küçük peki

Benim yatak odam 21.7 salonum su an 21 derece merkezi sistem var sicak su borulari bile yerleri ısıtıyor bugun henuz acmadim petekleri 20 yi gorunce aciyorum 23 u gecerse de dusurutorum

Sizin eviniz iyi bence bende 1 aydır yakıyorum ama hiç faydası olmuyor yine de...

Çünkü üst kat boş evde yalıtım yok ve genelde 19 derece üşüyoruz tabi ki 3 yasında oğlum var sıkı sıkı giydiriyorum...

Kombimin en düşük ayarı 35 ben 40 41 de yakıyorum ve soğuktan nefret ediyorum

X