- 18 Şubat 2009
- 113
- 6
Kizlar forumda birkac baslik gördüm, kirpik uzatmak hakkinda.
Kirpik boyu, ka$ boyu genetiktir. Ne yaparsaniz yapin herzamanki kiprik boyunuzdan 1-2mm dahi uzatamassiniz.
Bir kirpigin ömrü 6-8 haftadir. Kullanacaginiz yaglar vs. sadece dökülen kirpiklerinizin daha cabuk cikmasini ve azda olsa köklerinin güclenmesini saglayacaktir.
Size 2 tavsiyede bulunayim.
1., Dikkat ettiyseniz, kirpiklerimizin kökleri koyu renkte ve uclarina dogru soluktur, cünkü uclari pigmentsizdir. Kirpiklerinizi BU ISTEN gercekten anlayan, kuaförde, güzellik salonunda vs. boyatin. Azda olsa kirpikleriniz (rimelsizken) biraz daha uzunmus gibi duracak.
2., Aranizda düz kirpikli olanlariniz varsa, yine BU ISTEN anlayan bir kuaföre vs. kendinize kirpik permasi yaptirin. 2 ay kadar kadar kirpik kivirma makasi ile hic ugrasmak zorunda kalmayacaksiniz. Ve makastan daha güzel sonuc alacaksiniz. Kirpik permasi varken rimel sürerseniz, gözleriniz cok hos gözükecektir. :). 2-3 aydan sonra, dökülen ve yeniden cikan kirpikleriniz haliyle yine düz olacak, ama kirpik permasini tekrarlarsaniz, yine yukari kivrik cok hosunuza gidecek kirpikleriniz olacak.
Hem kirpiginizi boyamak hem kirpik permasi istiyorsaniz, ÖNCE KIRPIK PERMASI YAPTIRIP; SONRA BOYATMALISINIZ!
Kizlar tekrar söylüyorum, bu islemleri ANLAYAN birine yaptirin, cünkü bir defasinda istanbulda bir kiz görmüstüm, kirpik permasi yaptirmis. Kizin kirpikleri " L " gibi duruyordu, cok pisman olmustu.:) Tabi yanlis yapilirsa tekrar acilabilir perma ama, gözlerinize sürekli kimyanin degmesi hic iyi degildir!!
Ayrica türkiyede yasamiyorum kizlar, yani türkiyede herhangi bir güzellik salonunun, kuaförün vs. reklamcisi degilim :). Kendim yurt disinda Lash-Stylistim (kirpik stylist). Sadece bilgilenin istedim.
Son düzenleme: