Gelinlik Modelleri Kırmızı Kuşak? Pudra ve Siyah Kuşak?

Sizce kırmızı kuşak demode mi yoksa takar mısınız?

canım ben 2009 haziranda evlendim kırmızı kuşak evden çıkarken abimler takmıştı düğün salonuna gittik bi 5 dakikalığına sonra fotoğrafçıya orda çıkarmıştım zaten.bende sevmiyorum ama geleneksel diye yoksa takılmadağında daha güzel adet yerini bulsun dersen benim gibi kısa bir süreliğine takıp çıkartırsın.

ben mor istiyorummm zaten cicegimde mor ama kesin bana da kirmizi takarlar adet yerini bulsun ama o zamanda cicegimle uymayacak ben ona uzuluom:S

Şahsi fikrim hiç biri.Pudra pembesi şirinlik katabilir ancak tercihim olmazdı.Gelinliğin beyazına başka renk yakıştırmıyorum.Fakat kırmızı kuşağın evden çıkarken takılmasının hiç bir sakıncası yok bence.Hatta bunu isterimde.Kim ne derse desin bu bir adet ve denilen anlam olarak bakmıyorum ben.Ama sonrasında görsellik açısından istemem tabii.​

en de arkadaslara katiliyorum:)bana da ewden cikarken taktilar ama aarabada cikardim nikahta dugunde yoktu:)
renge gelince bence farkli olmali kirmizi bence gusel olmuyo olaya direk anlam yukluyo we artk cok demode..ben somon renk kurdale takmstm sans eseri annem ole ayarlams:)siyah ise cok cesaret ister heralde:)

bu konuda karar vermek için iki şeyi göz önünde bulundurmak gerekiyor sanırım.

birincisi, ailenizin, akrabanızın ve aynı şekilde erkek tarafının anlayışı, hayat görüşü, görgüsü, toplumda ait olduğu sınıf buna el verir mi? en azından genç nesillerden kuzenlerin vs. hiç renkli kuşak takıldığını biliyorlar mı, bu modadan haberleri var mı? şimdi çıkıp küçük bir anadolu kentinde, daha önce hiç renkli kuşak görmemiş davetlilerin arasında renkli kuşak kullanmak hakkaten cesaret ister. ayrıca, sırf kırmızı kuşak takmadın diye su-i zanda kalacak insanların bile olduğundan eminim.

ikincisi ise, bunu görsel açıdan beğeniyor musun? yukarıda bahsettiğim gibi bir engeli olmasa da bu uygulamayı beğenmiyor olabilirsiniz.

benim ikisi konusundaki durumumu söylersem, kendi aile tarafım renkli kuşağı yadırgamazdı, zaten annem alman ona bile zamanında kırmızı kuşak takılmamış, bana babamın takacağını, takmak isteyeceğini bile sanmıyorum. geleneksel türk-anadolu hayatı yaşayan bir ailem olduğu söylenemez, bu açıdan bir engelim yok. he heh, ama erkek tarafım tam bir anadolu ailesi, kayınvalidemin gelinlik renklendirmesi konusunda millet ne der diye baygınlık geçireceğinden eminim. ki zaten düğün onların memleketi olan küçük bir anadolu şehrinde yapılacağından ben şahsen bu renklendirme olaylarına hiç girmedim.

ama estetik olarak özellikle pembe, turuncu, mercan, nar çiçeği gibi renklendirmeler ayakkabı ve çiçekle kombinlenince harika duruyor bence...

ben farklı renk dusunuyorum pembe buyuk ihtimal

ailemin sorun cıkaracagını sanmıyorum cunku geleneklere baglı bir ailem yok, hele annem hiç sevmez oyle şeyleri, bizim hiç adetimiz yok... anne millet sunu yapıyomus sozde nişanda desem aman o neymiş oyle sacma sapan gereksiz seyler diyor, gelinliklere bakarken renkli kusagı gormustu sanada boyle yapalım kırmızı cok demode takmanı istemiyorum demişti

söz yuzuklerinde kırmızı kurdeleyi de cıkardık yerine krem rengi yada pudra pembesi takıcaz... bende annemin kızıyım heralde bende cok demode buluyorum... babamsa etliye sutluye karısmayan bi tip zaten annem kumanda eder herkesi annem pembe kusak takıcaksın derse sormaz bile bu kusak kırmızı deilmiydi diye :)

ama karsı taraf ne der onu bilmiyorum hiç.. onlar da cok geleneklerden haberdar bir aile degil bize soruyolar napıcaz nası yapıcaz diye herseyi ama kırmızı kusak olayını illa ki biliyolardır ve sorun cıkarabilirler belki.... onlar gorsun diye once onu sonra da istedigim renkteki kusagı takarım heralde :44:

henüz evli değilim ama tabikide kırmızı kuşaktan yanayım evlenirken de takıcam

bende evli değilim daha hazırlık bile yok ama bildiğim kadarıyla bu kırmızı kuşak çok özel manalara geliyor..
yani mor yada pembe yada farklı renkler nedir bilemiyorum ama kırmızı kuşağın içerdiği anlamı diğerleri içeriyor mu bilmiyorum açıkcası..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…