bu konuda karar vermek için iki şeyi göz önünde bulundurmak gerekiyor sanırım.
birincisi, ailenizin, akrabanızın ve aynı şekilde erkek tarafının anlayışı, hayat görüşü, görgüsü, toplumda ait olduğu sınıf buna el verir mi? en azından genç nesillerden kuzenlerin vs. hiç renkli kuşak takıldığını biliyorlar mı, bu modadan haberleri var mı? şimdi çıkıp küçük bir anadolu kentinde, daha önce hiç renkli kuşak görmemiş davetlilerin arasında renkli kuşak kullanmak hakkaten cesaret ister. ayrıca, sırf kırmızı kuşak takmadın diye su-i zanda kalacak insanların bile olduğundan eminim.
ikincisi ise, bunu görsel açıdan beğeniyor musun? yukarıda bahsettiğim gibi bir engeli olmasa da bu uygulamayı beğenmiyor olabilirsiniz.
benim ikisi konusundaki durumumu söylersem, kendi aile tarafım renkli kuşağı yadırgamazdı, zaten annem alman ona bile zamanında kırmızı kuşak takılmamış, bana babamın takacağını, takmak isteyeceğini bile sanmıyorum. geleneksel türk-anadolu hayatı yaşayan bir ailem olduğu söylenemez, bu açıdan bir engelim yok. he heh, ama erkek tarafım tam bir anadolu ailesi, kayınvalidemin gelinlik renklendirmesi konusunda millet ne der diye baygınlık geçireceğinden eminim. ki zaten düğün onların memleketi olan küçük bir anadolu şehrinde yapılacağından ben şahsen bu renklendirme olaylarına hiç girmedim.
ama
estetik olarak özellikle pembe, turuncu, mercan, nar çiçeği gibi renklendirmeler ayakkabı ve çiçekle kombinlenince harika duruyor bence...