Kırmızı Kuşak Gereksizliği

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.441
13.762
248
Arkadaslar yeni evlenen bir arkadaşım var. Her neyse instagraminda göedüm düğün boyunca beline kirmizi kuşak takmış bana inanilmaz saçma geldi. Ben zaten bu tarz organizasyonlari da sevmem ileride sade bir nikahla evlenmeyi hayal ediyorum fakat yani çok yadırgadım bunu.Hadi gelinliği şaşalı törenleri anladım adettendir. Fakat kirmizi kuşak ne ya,kime neyi kanıtlıyorlsr. Bazı mallarda da defolu ürün damgası oluyor. Bunu takarak kendini "alınıp satılabilen mal" "defolu değilim" yerinize koymak.Kendisine saygısı olan bunu takmamalı diye düşünüyorum. Türkiye de yasiyoruz evet bekaret kavrami maalesef önemli ama bu sadece evlenecek kisiler arasindadır ne gerek var cümle aleme duyurmaya

Evden cikarken takti babam, arabada cikardim. Dugun boyu kirmizi kusakla gezmek sacma olmus.

takilir adettir evet de düğun boyunca ne alaka haklisiniz ıspatlar gibi

evden cikarken adet geregi 3 kez baglanır bizde ama arabaya inene kadar cikarilir ne kadar kötü bi görüntü saygi duyuyorum yine de..

Banada evden cikarken takmislardi bende gelin arabasinda cikartmistim oldum olasi kirmizi kusak olayini hic sevmem

Bu adet veya gelenek değil ki. Kimse nereden geldigini bilmiyor.Bir hikâyesi de yok.tamamen ataerlil toplumun uydurması. Geleneklerimize örf adetlerimize sahip çıkmak farklı bir şey. Geçmişte kalmak başka bir şey. Bayramlarda büyükler ziyaret edilir hatır gönül sorulur, adet olan budur. Geçmişte yapılıyor diye her şeyi de yaşatmamak gerekiyor. En basitinden osmanlı da takılıyor diye şimdi de adettendir diye fes takıyor muyuz ? Cok doldum bugün o gönderiyi görünce :))

Ya bana da adettendir diye bagladilar cikarmayi unuttum
Bir ara oynarken kaynanam geldip aldi belimden
Her türlü sinir oldum, kusaga da alinmasina da
Öf ben dügün sevmiyorum ya

Ya bana da adettendir diye bagladilar cikarmayi unuttum
Bir ara oynarken kaynanam geldip aldi belimden
Her türlü sinir oldum, kusaga da alinmasina da
Öf ben dügün sevmiyorum ya
Ben de hic sevmiyorum. Böyle bir adetimiz de yok insanlar eğlenmek istediği için yapıyor. İnsanların kendi tercihi olduğu için saygım var tabi. Kuşak çok savma ya. Ha kanlı çarşaf ha kırmızı kuşak ikisi de aynı şey

Ben de hic sevmiyorum. Böyle bir adetimiz de yok insanlar eğlenmek istediği için yapıyor. İnsanların kendi tercihi olduğu için saygım var tabi. Kuşak çok savma ya. Ha kanlı çarşaf ha kırmızı kuşak ikisi de aynı şey

Kizima yapmayacagim
Malin etiketi olur insanlarin degil
Kizima asla bunu yapmaycagim
Bazi adetler de gereksiz ve asagilayici
Kadin haklari kadin haklari derken bu adetleri de unutmamak lazim

Bu arada bana bekaret olayı da aşırı mantıksız geliyor. Ne bileyim eski sevgilimizle öpüsünce sarilinca sorun yok ama kan akmayınca sorun büyük ne gerek var

Takmadım takmayı doğru bulmadığımı da gayet açıkladım. Ailem gayet destekçi idi, eşim de hakeza.. Zira ne yaşadımsa eşimle yaşadım, güven duygusu bir kuşağın verdiğinden çok daha fazlasıdır.
Kayınvalidem üniversite mezunu olmasına karşın daha tutucu düşünür. Ona da kalkıp ilan etmedim taktım takmadım diye...
Ne kadar garip gelenekler ne kadar bağnaz insanlar var etrafta, bir kadın kendini kırmızı kuşakla kanıtlasın erkeğin ne yaşayıp ne yaşamadığı önemli değil der gibi..

Tesettürlü bir insanım ve yaşadıklarımın benimle Allah arasında olması gerektiğini gayet farkındayım.

Yaşadığım şehir muhafazakar(dindar değil muhafazakar) ancak acıkladığım zaman ne arkadaşlarım ne akrabalarım garipsemedi.

Çünkü artık kadınlar da kendilerini başkalarına kanıtlamak zorunda olmadığını idrak ediyor. Namus kavramı daha önce evlilik geçirmek, birisiyle cinsellik yaşayıp yaşamadığını da etrafa kanıtlamanın bir anlamı yok.

Bu arada bana bekaret olayı da aşırı mantıksız geliyor. Ne bileyim eski sevgilimizle öpüsünce sarilinca sorun yok ama kan akmayınca sorun büyük ne gerek var

Bilmem bu olaylar kac jenerasyon sonra yok olacak
Isimiz gücümüz kadinin namusu
Okuma yazmaya önem vereydik kan damlasina verecegimiz deger kadar

Takmadım takmayı doğru bulmadığımı da gayet açıkladım. Ailem gayet destekçi idi, eşim de hakeza.. Zira ne yaşadımsa eşimle yaşadım, güven duygusu bir kuşağın verdiğinden çok daha fazlasıdır.
Kayınvalidem üniversite mezunu olmasına karşın daha tutucu düşünür. Ona da kalkıp ilan etmedim taktım takmadım diye...
Ne kadar garip gelenekler ne kadar bağnaz insanlar var etrafta, bir kadın kendini kırmızı kuşakla kanıtlasın erkeğin ne yaşayıp ne yaşamadığı önemli değil der gibi..

Tesettürlü bir insanım ve yaşadıklarımın benimle Allah arasında olması gerektiğini gayet farkındayım.

Yaşadığım şehir muhafazakar(dindar değil muhafazakar) ancak acıkladığım zaman ne arkadaşlarım ne akrabalarım garipsemedi.

Çünkü artık kadınlar da kendilerini başkalarına kanıtlamak zorunda olmadığını idrak ediyor. Namus kavramı daha önce evlilik geçirmek, birisiyle cinsellik yaşayıp yaşamadığını da etrafa kanıtlamanın bir anlamı yok.
Benim ailem de hem annem hem babam üniversite mezunu. İkisi de öğretmen ama muhafazakarlar dediğiniz gibi neyse ki daha evlenmeme uzun süre var fakat takmayacağım dügün yapmayacağım dediğim de kıyametlerin kopacağından eminim. Ha kanlı çarşaf isteme ha kuşak takma

Bizde örf adettir gelin evden cıkarken takılır hic üstüne bu kadar ince detay düşünmedim
Ailemin gönlü oldu ne olacak dualar edildi gözyasları döküldü kendimi hediye paketi gibi düşünmedim hiç
Arabadada cıkardım
Ancak belki arkadasınız unutmustur
Evlenirken inanılmaz bir heyecan oluyor ne yaptıgını unutabiliyorsun
Kırmızı kurdeleyi eline dolayıp halay cekmediyse belki unutmustur veya sizin kadar derin anlamlar yüklemiyordur
Sizde takılmayın bu kadar derim Allah baska dert vermesin

Bilmem bu olaylar kac jenerasyon sonra yok olacak
Isimiz gücümüz kadinin namusu
Okuma yazmaya önem vereydik kan damlasina verecegimiz deger kadar
Kesinlikle öyle türkiye bu kafada olduğu için gelişemiyor ya zaten. Kadın cinayetlerine üzülüyorlar ama sadece üzülüyorlar engellemek icin hicbir şey yapan yok

Benim ailem de hem annem hem babam üniversite mezunu. İkisi de öğretmen ama muhafazakarlar dediğiniz gibi neyse ki daha evlenmeme uzun süre var fakat takmayacağım dügün yapmayacağım dediğim de kıyametlerin kopacağından eminim. Ha kanlı çarşaf isteme ha kuşak takma

Ben de düğün istemedim sade bir nikah olsun istedik. Bizim burada ise düğün demek yemek demek. İki aile de düğün istedi.
Nikahın akabinde bir yemek ikramı oldu. Bir de Türk sanat müziği çaldı gayet kibar bir düğündü.

Hatta annem gelin alma bile istemedi ama o oldu. Üzerime al örtüde almadım. Yarım duvaktı yürüme çıkarken adettendir diye indirdim duvağı.

Ben de düğün istemedim sade bir nikah olsun istedik. Bizim burada ise düğün demek yemek demek. İki aile de düğün istedi.
Nikahın akabinde bir yemek ikramı oldu. Bir de Türk sanat müziği çaldı gayet kibar bir düğündü.

Hatta annem gelin alma bile istemedi ama o oldu. Üzerime al örtüde almadım. Yarım duvaktı yürüme çıkarken adettendir diye indirdim duvağı.
Ay ne güzel bence de öyle olmalı. Hatta o kadarina bile gerek yok cifte nikah olabilir farklı memleketlerde olanlar için. Ama öyle düğünmüş vs cok gereksiz ve cok masraflı geliyor bana takılar saten o masrafi karsılamıyormiş öyle duymuştum.İki tarafin ailesine de ayrı yemek tarzi bir sey düzenlemek bitti gitti yani bu kadar abartılması gereksiz

Ay ne güzel bence de öyle olmalı. Hatta o kadarina bile gerek yok cifte nikah olabilir farklı memleketlerde olanlar için. Ama öyle düğünmüş vs cok gereksiz ve cok masraflı geliyor bana takılar saten o masrafi karsılamıyormiş öyle duymuştum.İki tarafin ailesine de ayrı yemek tarzi bir sey düzenlemek bitti gitti yani bu kadar abartılması gereksiz

Üçte birini bile karşılamadı tabiiki.
Yaz vakti idi. Bir düğün bahçesinde yaptık. Çok kalabalıktı ama gerçekten çok güzeldi.

Back
X