• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Kirmizi Balyaj

Slania

♪♫
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2010
5.765
282
373
Merhaba güzeller. :80:
Saclarim uzun süredir siyaha boyali. Malum siyah sacin üzerine baska renk boya tutmuyor, siyah saci acmak da saca büyük zarar veriyor. Ben de sıkıldım artik degisiklik istiyorum. Saclarimin uclarina kirmizi balyaj attirmaya karar verdim. Ama benim istedigim kirmizi cabuk akmayan, aksa bile aktiginda pembe degil de turuncu olan bir kirmizi. Pembe tonlarinda soguk, punkci kirmizisi istemiyorum. Asagiya istedigim kirmizinin resimlerini koydum. Bu rengi hangi boyayla elde edebilirim. Kuaföre gitmek istemiyorum ve mümkünse iki ya da üc boyanin karisimi olmasin. Hangi markanin boyasiyla ilk boyamada bu rengi elde ederim. Tabi kirmiziya boyama isleminden önce saclarimin uclarini palette yogun aciciyla acacagim. Acicinin üzerine kirmizi boyasam cok yipranmaz degil mi? Yipranirsa kestiririm ama yipranmasa daha iyi. :61:
Yardimci olursaniz sevinirim. :71:

hair_by_encreblanc.jpg

redhairbyshadeninja.jpg

Bu renk ise istemedigim pembemsi kizil. Akinca bile böyle olmasini istemiyorum. :

db031.jpg

Jean color hakkinda bilginiz var mi? Kirmizisi nasil oluyor mesela?

kırmızı bir haftada akar..

zaten siyahın üstüne tutabilmesi için illa ki açıcı lazım

aktıktan sonra da ancak siyahla kapatabilirsin

bence hiç deneme.. tecrübeyle sabit ben yaptım.. hiç tavsiye etmem...

kırmızı bir haftada akar..

zaten siyahın üstüne tutabilmesi için illa ki açıcı lazım

aktıktan sonra da ancak siyahla kapatabilirsin

bence hiç deneme.. tecrübeyle sabit ben yaptım.. hiç tavsiye etmem...

Aslinda akmasi cok sorun degil, hevesimi alayim yeter. :8: SIkIldIgIm zaman yine siyahla kapatirim. Önemli olan istedigim rengi tutturmam. Aktiginda turuncu olursa sorun yok benim icin. :6:

canım siyahı açmak dünyanın en zor işi.açıcı tek seferde açar mı bilmiyorum.birkaç kere açman gerekibilir.açtıktan sonra koleston 8/45 vahşi kızılı dene kullanmışlığım var en üstteki kızıla benziyor.akınca da turuncu oluyor.

jean color su bazlı bir boya yani saçın tabanı çok açık olması lazım tutması için. siyah evet dönmesi zor ama imkansız değil. bence boya siliciyle baya bi akıtıp biraz aç saçlarının rengini sonra boya...

canım siyahı açmak dünyanın en zor işi.açıcı tek seferde açar mı bilmiyorum.birkaç kere açman gerekibilir.açtıktan sonra koleston 8/45 vahşi kızılı dene kullanmışlığım var en üstteki kızıla benziyor.akınca da turuncu oluyor.

Daha önceden palettenin acicisiyla acmistim, turuncu olmustu saclarim o yeter zaten üzerine kirmizi tutmasi icin. Vahsi kizil güzel bir renge benziyor. Kolestonu begeniyorum zaten. Bir de kor ates kizili var. Ama o daha cok turuncuya yakin. :44:

jean color su bazlı bir boya yani saçın tabanı çok açık olması lazım tutması için. siyah evet dönmesi zor ama imkansız değil. bence boya siliciyle baya bi akıtıp biraz aç saçlarının rengini sonra boya...

Jean colors cabuk akiyormus sanirim. Vazgectim ondan. Vahsi kizil güzele benziyor ona bir bakarim. Boya silici tam olarak nasil oluyor? :44:

Önerileriniz icin tesekkürler kizlar... :71:

bir acıcı yeter uclar oldugu icin bir kere yaparsın zaten artar boyada baktın koyu kızıl bi kere daha acarsın iyice turunculasır zaten koyu bir kızıl yapki yıkadıkca acılır zaten rengi...bende koyu bir kızıl vardı uzerine koyu kahve yaptım arada kızıl ısıltılar var cok guzel oldu sıkılıncada oyle boyarsın...

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önceden palettenin acicisiyla acmistim, turuncu olmustu saclarim o yeter zaten üzerine kirmizi tutmasi icin. Vahsi kizil güzel bir renge benziyor. Kolestonu begeniyorum zaten. Bir de kor ates kizili var. Ama o daha cok turuncuya yakin. :44:

Jean colors cabuk akiyormus sanirim. Vazgectim ondan. Vahsi kizil güzele benziyor ona bir bakarim. Boya silici tam olarak nasil oluyor? :44:

Önerileriniz icin tesekkürler kizlar... :71:

saçımı denek olarak kullanmış biri olarak söyliyim ki sakın kırmızı tonlarda boyama. çünkü saçını sürekli boyamak zorunda kalacaksın ve kırmızı kızıl tonlar saçı sarıdan daha çok yıpratıyor. inan bana.

boya silici saçındaki yapay pigmentleri akıtıyor eğer siyah boyamadan önce taban rengin açıksa şanslısın loreal efassor falan deneyebilirsin.

en az akan ve en az yoran, kızıllarda yoğun bakır renkleri,

saçını yıpratmak istemiyorsan bence market boyaları değil de kuaförlerin kullandıklarından al :) igora royal kızıllarda çok başarılı mesela.

saçımı denek olarak kullanmış biri olarak söyliyim ki sakın kırmızı tonlarda boyama. çünkü saçını sürekli boyamak zorunda kalacaksın ve kırmızı kızıl tonlar saçı sarıdan daha çok yıpratıyor. inan bana.

boya silici saçındaki yapay pigmentleri akıtıyor eğer siyah boyamadan önce taban rengin açıksa şanslısın loreal efassor falan deneyebilirsin.

en az akan ve en az yoran, kızıllarda yoğun bakır renkleri,

saçını yıpratmak istemiyorsan bence market boyaları değil de kuaförlerin kullandıklarından al :) igora royal kızıllarda çok başarılı mesela.

Ben sadece saclarimin uclarini boyayacagim icin yipranma olayi beni pek düsündürmüyor. Arada saclarimin uclarindan kesiyorum zaten. Yipranirsa biraz fazla keserim. Tamamina boya süremem zaten, dogal saclarimi istiyorum artik. :8: Canim biraz degisiklik istedi. Hazir siyah saclarim varken kirmiziyi bi deneyeyim dedim. Siyah-kirmizi uyumu güzel oluyor. :97:

Loreal disinda boya silici var midir acaba? Ben loreali pek sevmiyorum. Igoraya bir bakarim, olmadi kolestonu denerim. Gecen sene siyah saci acip üzerine kizil büyü boyamistim tutmustu. Vahsi kizil da büyük ihtimalle tutar diye düsünüyorum.

Aslinda akmasi cok sorun degil, hevesimi alayim yeter. :8: SIkIldIgIm zaman yine siyahla kapatirim. Önemli olan istedigim rengi tutturmam. Aktiginda turuncu olursa sorun yok benim icin. :6:
sen bilirsin cnm
bence bi hafta için çektiğin eziyete ve verdiğin paraya değmez (yani özel bi gece vs yoksa)
saçlarının uçları da acaip yıpranır (uçlarından kastım kırmızı yaptığın her yer yani en az 5-6 cm)
ısrarcıysan mix renklere bak direk kırmızılarına
ama bişi karıştırıp sürmen lazım açılması için yoksa tutmaz

Boyadim arkadaslar. :66: Cirt bir kirmizi olmadi koydugum fotograftaki gibi oldu. E azicik yiprandi tabi ama olsun güzel durdu, siyah ve kirmizi uyumu cok harika.
Önce palette aciciyla actim sonra üzerine kontrast renk olan 0.66 numara kirmiziyi boyadim. Saclari siyah olup da degisiklik isteyenlere tavsiye ederim.

:20:
Boyadim arkadaslar. :66: Cirt bir kirmizi olmadi koydugum fotograftaki gibi oldu. E azicik yiprandi tabi ama olsun güzel durdu, siyah ve kirmizi uyumu cok harika.
Önce palette aciciyla actim sonra üzerine kontrast renk olan 0.66 numara kirmiziyi boyadim. Saclari siyah olup da degisiklik isteyenlere tavsiye ederim.

Aa benim neden yeni haberim oluo bu konudan? kızdım valla :p
Foto eklee çok merak ettim

:20:

Aa benim neden yeni haberim oluo bu konudan? kızdım valla :p
Foto eklee çok merak ettim

Cok önceden acmistim canim bu konuyu. Anca boyadim saclarimi. :1: Eklerim tabi ama su an fotograf makinemin pilleri bozuk en kisa zamanda yeni pil alip ceker koyarim resmi.

Cok önceden acmistim canim bu konuyu. Anca boyadim saclarimi. :1: Eklerim tabi ama su an fotograf makinemin pilleri bozuk en kisa zamanda yeni pil alip ceker koyarim resmi.

Beklioruz :1:
Senin sayenden benim de kafama yattı bu iş.
Tamamını lacivert yapmak yerine ara ara balyaj atmak...hımm
Yapıcam sanırım :1:
Hı bu arada aktığı zaman paylaş burda merak ediorum ne kadar süre dayancağını.
Yeni saçın hayırlı olsun!

Beklioruz :1:
Senin sayenden benim de kafama yattı bu iş.
Tamamını lacivert yapmak yerine ara ara balyaj atmak...hımm
Yapıcam sanırım :1:
Hı bu arada aktığı zaman paylaş burda merak ediorum ne kadar süre dayancağını.
Yeni saçın hayırlı olsun!

Cok sagol canim. :61: Yarin cekip koyuyorum. Siyah saca lacivert ve kirmiziyi yakistiririm cok, bence denemelisin. Uclarina yap sadece yiprandimi kesersin uclarindan.

''kontrast renk olan 0.66 numara kirmiziyi boyadim'' bu nasıl boya :S bende kırmızı ıstıyorum ama bı turlu yakalayamadım rengı :( hangı markanın boyası bu? bende deneyeyım bır de foto koyarmısın sana zahmet. bu arada vahsı kızılı deneyecegım demıssın ıyı kı de denememıssın dun aksam boyadım rezalettı bıldıgın mor oldu saclarımın ucları dıplerıde resmen sarı butun planlarımı ıptal ettım ve pazar gunu dısarı cıkamadım bu yuzden saka gıbı! sonra bır ıkı saat sonra gıdıp dıplerımı koyu kızıla boyadım hala kotu gozuksede bıraz toplarladı bır ay sonra boyayacagım yıne cok yuklendım su sıra saclarıma acaba senın kızıl nasıl oldu begenırsem bende onu boyarım mavı yansımalı kızılları sevmıyorum bende ve pembe bu konusa aynı fıkrıdeyız (:

Son düzenleme:
''kontrast renk olan 0.66 numara kirmiziyi boyadim'' bu nasıl boya :S bende kırmızı ıstıyorum ama bı turlu yakalayamadım rengı :( hangı markanın boyası bu? bende deneyeyım bır de foto koyarmısın sana zahmet. bu arada vahsı kızılı deneyecegım demıssın ıyı kı de denememıssın dun aksam boyadım rezalettı bıldıgın mor oldu saclarımın ucları dıplerıde resmen sarı butun planlarımı ıptal ettım ve pazar gunu dısarı cıkamadım bu yuzden saka gıbı! sonra bır ıkı saat sonra gıdıp dıplerımı koyu kızıla boyadım hala kotu gozuksede bıraz toplarladı bır ay sonra boyayacagım yıne cok yuklendım su sıra saclarıma acaba senın kızıl nasıl oldu begenırsem bende onu boyarım mavı yansımalı kızılları sevmıyorum bende ve pembe bu konusa aynı fıkrıdeyız (:

Düz renk kirmizi, mavi, turuncu, sari...Bu renkler kontrast renk diye geciyor. Benim kullandigimin markasi exicolor, her markada bulunur. Kuaför malzemeleri satan yerlerde bulabilirsin. Tek basina kullanilmiyor genelde, diger renklerle karistirilarak rengin tonunu ayarliyor. Örnegin; bir miktar 0.66 kirmiziyla bir miktar kahverengi boyayi karistirirsak kizil kahve elde edebiliriz. Ben canli bir kirmizi elde etmek icin direk sürdüm. Fotograflarda farkli cikiyor biraz, ben iki türlü cekip koydum. Birinde koyu birinde daha canli görünüyor kirmizilar. Sari isikta cekildi bu resimler, gün isiginda daha canli görünüyor. Vahsi kizildan vazgectim zaten bulamamistim, iyi oldu söyledigin canim, sagol. Sana tavsiyem bir boyayi ilk defa deneyeceksen sacinin ufak bir tutaminda dene sonra hayal kirikligina ugrama. Nasil bir koyu kizila boyadin, ben de kizilligi belli olan bir koyu kizil ariyorum da. :61:

2. Resimde resmen bordo cikmis sacin rengi. Isik farki iste nasil cektiysem artik. :1:

Eklentiler

• $SAM_0266.jpg
    $SAM_0266.jpg
    51 KB · Görüntüleme: 141
  • $SAM_0265.jpg
    $SAM_0265.jpg
    56,2 KB · Görüntüleme: 137
Back