Bebek Beslenmesi kırmızı alarm :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

umut_iklimi

Tanrı yağmurdadır ...
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2012
966
11
118
İstanbul
kızlar m0ralim sıfır 2 aylık bbeğim arada emiyo arada emmeyi reddediyo ve sütüm baştan beridir az mamaa takviyesi yapıorum dün kv ve görümcem vardı bu çoçuk gelişmiyo kilo almıyo vs gibi yorumlar yaptılar üstünede sen emzirmiyosun muhabbetine döndü olay ne yapçağımı şaşırdım cevapta vermedim ama pişmanım . nu ayki aşısı ve kontrolüde 30unda

canım hiç üzülme sen, emzirsen sütün yaramıyo derler, emzirmesen aaa mama veriyor derler :) derler de derler :) ben az ağlamadım şimdi bakıyorum da ne komik! ilk bir ay bebek kilo kaybetmediyse bu bile normal kabul edilir. bebeğinin doymadığını hissediyorsan ve kakası azsa mama takviyesi yap. kimseye bir şey söylemek ve açıklamak zorunda olmadığını bil öncelikle. o senin çocuğun! onu en iyi sen bilirsin tatlım..benim sütüm 2 aylıkken kesildi, yapacak bir şey yoktu mama verdim. öyle araştırdım ki ve ne öğrendim biliyor musun? Fransa gibi ülkeler mamayı destekliyor, çünkü tüm gıdalarımız gdo lu ve bunu bebeğe doğrudan aktarıyoruz sütle. evet anne sütü çok iyi bir şey, ama iyi beslenirsen! laboratuvar ortamında üretilen formül mamalarda en azından hormon yok onu biliyoruz.. kimseyi takma ve bunu bir felsefe haline getir..aksi halde kilosu az mı, kilosu neden fazla, aaaa emmedi mi, sütün yaramıyor mu, sen emzirmeye devam etseydin, ek gıda verme, ek gıdaya başla, neden çiğnemiyor bu çocuk, keşke hemen alıştırmasaydın ... gibi binlerce yorum duyarsın, duyacaksın :) en iyisi " ben iyi araştırıp doktoruma danışıp böyle yapmayı uygun buldum" demek.. mutlu büyüt bebeğini, herkesi dinlersen sen ve bebeğin mutsuz olursunuz, boşver güzel anne

Benim de kizim ilk ay yeterince kilo alamamisti. Cunku annem ve k.validem birlik olup yanimda sutlerinin nasil fiskirdigini komsu cocuklari bile emzirdiklerini anlatip durdular. Stress yaptim bende dogal olarak. Esim bunlari epey azarladi sustudu. 2. Ayda mama takviyesi yaptim. Sonra kendi basimiza kaldik birde cocugum ne olsa doyuyor diye ben rahatlayinca sutum artti. Artmasaydi da sorun etmezdim ne olsa doyuyor, huzurla uyuyor, kakasinida yapiyor oldum. Sizin stress yapip uzulmenizin kimseye faydasi yok rahat olmaya bakin.hem kendiniz hem cocugunuz icin.
Bol bol su icin ve mumkun oldugunca emzirmeden sonra kendinizi sagin. Sutun artmasindaki en onemli faktorlerden biri memenin tamamen bosalmasi. Beyine meme bosaldi diye uyari gittikce sut artiyor. Bircok bilimsel makale ve kendimden tecrube ettigim bu.

ne kadar çok biliyomuş kv ve görümce
sorsaydın bi onlara senin haberin olmadan
çocuk dr olup üstüne uzmanlıktamı almışlar

var ya iyice sinir olmaya başladım ben bu kv lere ne bu ya herşeye karışıyorlar

Benim bebeğim 5 aylık, şimdi düşündükte gülüyorum ama yenidoğanken çok kafaya takıyordum.
Misafirliğe gelen komşular bile emziriyor musun, mama mı veriyorsun diye sorarlardı.

Sanırım bu sorulması gereken mecburi sorulardan, takmayın boşverin. Bebeğin anne sütüne ihtiyacı olduğundan çok anne huzuruna ihtiyacı var bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…