• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kırk uçurma nedir?Nasıl yapılır?

banabenigeriver

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2016
9.337
4.664
123
Bilgisi olan var mı acaba?Bir arkadaşımız için yapacağız ama bu durumdan bir haberiz malesef...

Kırk uçurmak eski bir adet dinen bir önemi yok diye biliyorum ama iyi niyetle yapılan birşey o gün anne ve bebek banyo yapması gerekiyor bebeğin başından 40 tas su dökülür tabi abdestli olmak gerekiyor ve bebeğin banyo suyuna dua okunmalı felek, nas gibi daha sonra anne ve bebek şık şekilde giyinip 7 eve misafir gidiliyor ama bu büyük şehirlerde pek mümkün değil 1 evede gidilse yeter gidilen yerde anneye sütü bol olması dileğiyle 1 bardak su ikram ediliyor annenin bu suyu mutlaka bitirmesi gerekiyor :) son olarak evin sahibi bebeğe minik hediyeler verilir her birinin ayrı ayrı anlamı olan un, yumurta, tuz, şeker, pirinç de veriliyor ama günümüzde çok güzel hazır kırk uçurma sepetleride var onlardanda ev sahibi hediye edebilir.

Annenin lohusaligi bitmis oluyor ben hicbir sey yapmamistim. Ama yapanlar bebegi yikiyor suyuna para mara birseyler koyup

Back
X