Kırışıklık nedir önleme yöntemleri

selayy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2007
142
3
Kırışık oluşumu ve önleme yolları
Zaman içinde deri üstü ve altındaki dokularda çizgilerin oluşmasıyla cildimizde kırışıklıklar oluşur. Yaşımız ilerledikçe bu cizgiler daha da belirginleşir. Yüzümüzde oluşan cizgilere zemin hazırlayan diğer etken ise yüz mimikleridir.(gülmek,kaş çatmak vb) Ayrıca Güneş ışınlarıda cildimizin kurumasına ve kırışmasına neden olur.

Dış Etkenler: Güneş,sigara ve alkol kullanımı vb. Faktörler cildimizin nasıl kırışacağını belirleyen durumlardır.

Cilt Bakımı: Düzenli uygulanan cilt bakımı ile cildin yaşlanması ve kırışması önemli ölçüde engellenir.
Güneşten korunun, Eğer Güneşe çıkmak zorundaysanız.Cildinizi koruyacak Ph değerinde koruyucu krem kullanın,
Güneş gibi soguktan da korunmak gerekir.

Göz çevresi kırışıklıklarını aza indirmek için güneş gözlüğü kullanın,

Cildinize uygun günlük nemlendirici kullanın, Kozmetik ürünleri fazla kullanmayın,

Kahve,Sigara,Alkol, Solaryumdan kaçının

Bol su tüketin,

Dengeli beslenin, meyve ve sebze tüketin.Cildinize C vitamini uygulayın,

Yüzünüzü sık sık sabun ve türevi maddelerle yıkamayın,

Yeterli ve kaliteli uyuyun.

merhaba teşekkürler ama bunlar var olan kırışıklığı gidermiyo benim canım sıkkın çünkü bugün aynada cildimin incecik çizgilerle dolduğunu gördüm yine daha da mı attmış tam anlamadım.
ne yapsak bilmiyorum

ph değeri yüksek kremler kullanınca. sigara ve kahve içmeyince çokta olmasa azaltıyo annemden biliyorum. çok dikkat edio cildine.

Kızlar "tretin" krem ciltteki ince kırışıklıkları yok ediyor ve kırışıklık oluşumunu geciktiriyormuş

cildinizi her sabah mutlaka temizleyip nemlendirin.bütün gün başka işlem yapmanıza gerek yok.nem olmazsa kırışık görüntüleri derinleşiyorr..
benim de yanak kenarlarımda var yaa.gülünce ortaya çıkıyor sinir oluyorumm.kayısı çekirdeği yağı deniyorum bi de madesscol kullanıyorum biraz yeniler belki cildi diye bakalım

merhaba stefanel .aynı dediğin gibi benim de yanak kenarlarım kırışık.şu kayısı çekirdeği yağını nasıl kullanıyorsun.ben aldım .şu sıralar cildim çok bozuk yine.iyileşince denerim onu belki.
sevgiler

cildinizi her sabah mutlaka temizleyip nemlendirin.bütün gün başka işlem yapmanıza gerek yok.nem olmazsa kırışık görüntüleri derinleşiyorr..
benim de yanak kenarlarımda var yaa.gülünce ortaya çıkıyor sinir oluyorumm.kayısı çekirdeği yağı deniyorum bi de madesscol kullanıyorum biraz yeniler belki cildi diye bakalım

bu yaşta ne kırışıklığı canm yaa. göz çevresinde falan mı??

kaş aramda iki belirgin çizgi var maalesef:-(( ve henüz 23 yaşındayım bu da üzüyoo beni erken diye düşünüyorum evet bunlar yaşlılık belirtisi değil bu yaşta ama mimiklerimi yoğun stres altındayken aylarca kaşlarım çatık dolaştım sanırım maalesef ki bu çizgiler de o günlerin hediyesi bana:-((tabi ki cilt bu,kırışıcak zamanı gelince ama zamanlaması erken diye düşünüyorum bildiğiniz yada uyglayıp da iyi sonuç aldığınız bir yöntemi paylaşırsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler..

uzme tatli canini doganin kanunu bu malesef .canim benim uygulagim bir dogal maske var bana cok iyi geliyor olgun avukadoyu iyice ez hamur haline gelsin icine bir tatli kasigi saf bal ve bir tatli kasigi limon suyu kat ve bu uc karisimini yuzuyune sur yarim saat beklet yada aksamdan yaparsan sabaha kadar beklet sonra oyalayarak cildinden cikar soguk suyla yikadiktan sonra nemlediricin sur canisi bakalim begenecekmisin begenirsen yazarsin ok optum

ilgine çok teşekkür ederim asii..peki sen bu doğal maskeyi aynı şikayetlerden dolayı mı kullanıyosun?ya ben ne bi krem kullanırım kimyasal bazda ne de makyaj yaparım çok sık.birkaç aya bir yapıyorum makyaj da diyebilirim aslında.bu bakımsız olduğum anlamına gelmez ama insan korkuyo yüzüne herhangi bişiy sürüp de daha kötü olmasından korkuyorum
zaten bu kaş aramdaki iki sinir bozucu çizgi inan stres yaratıyo bende:-((iyi sonuç aldın mı gerçekten ya da bunu kullanan tanıdığın insanların yorumları hakkında bi bilgin var mı?yardımcı olursan sağlığına duacı olurum.ayrıca resim senin resminse çok hoşsun:-))ya bide balın saf olup olmadığını anlamak için sanırım türkiye de gıda mühendisi olmak lazım galiba..seri halinde imitasyon ballar hat safhada maalesef..al işte bi çelişki daha..tekrar teşekkür ederim sana.mutlu günler:-)))

uzme tatli canini doganin kanunu bu malesef .canim benim uygulagim bir dogal maske var bana cok iyi geliyor olgun avukadoyu iyice ez hamur haline gelsin icine bir tatli kasigi saf bal ve bir tatli kasigi limon suyu kat ve bu uc karisimini yuzuyune sur yarim saat beklet yada aksamdan yaparsan sabaha kadar beklet sonra oyalayarak cildinden cikar soguk suyla yikadiktan sonra nemlediricin sur canisi bakalim begenecekmisin begenirsen yazarsin ok optum
ilgine çok teşekkür ederim asii..peki sen bu doğal maskeyi aynı şikayetlerden dolayı mı kullanıyosun?ya ben ne bi krem kullanırım kimyasal bazda ne de makyaj yaparım çok sık.birkaç aya bir yapıyorum makyaj da diyebilirim aslında.bu bakımsız olduğum anlamına gelmez ama insan korkuyo yüzüne herhangi bişiy sürüp de daha kötü olmasından korkuyorum
zaten bu kaş aramdaki iki sinir bozucu çizgi inan stres yaratıyo bende:-((iyi sonuç aldın mı gerçekten ya da bunu kullanan tanıdığın insanların yorumları hakkında bi bilgin var mı?yardımcı olursan sağlığına duacı olurum.ayrıca resim senin resminse çok hoşsun:-))ya bide balın saf olup olmadığını anlamak için sanırım türkiye de gıda mühendisi olmak lazım galiba..seri halinde imitasyon ballar hat safhada maalesef..al işte bi çelişki daha..tekrar teşekkür ederim sana.mutlu günler:-)))
13-03-2008 08:47

13-03-2008 08:47

canim benim ben bu maskeyi bir senedir yapiyorum benimde kas aramda cizgi var en ufak seylerde cikiyor iste ama olsun ve ben bu maskeden cok memmunum yuzum karma benim . canim olsa gercekten soylerim bunu yuzune isilti gelecektir inan bana resimde ki benim yani ben daha kirisiklik kremi kullanùiyorum oyle dogal yontemlerden yapiyorum mesala gece yatmadan once avakodu be kaysi yagi suruyorum denemekte fayda var canisi

ilgine ve tavsiyene teşekkür ederim asicim:-) güzel bi doğal maskeye benziyor henüz denemedim ama daha kötü olmaz cildim değil mi?çünkü ben ne krem kullanırım ne de sık makyaj yaparım, çok enderdir..mümkün mertebe kimyasallardan uzak kalmaya çalışıyorum ama buna rağmen kaş aramdaki iki belirgin çizgi beni üzüyoo:-((sen yada kullananlar bu karışımdan memnun mu peki?ayrıca saf bal dediğin şu bildiğimiz marketlerde satılan normal bal mı??yani saflığını anlamak zor olsa gerek.. tekrar teşekkür ederim mutlu günler sana-))

canim benim ben bu maskeyi bir senedir yapiyorum benimde kas aramda cizgi var en ufak seylerde cikiyor iste ama olsun ve ben bu maskeden cok memmunum yuzum karma benim . canim olsa gercekten soylerim bunu yuzune isilti gelecektir inan bana resimde ki benim yani ben daha kirisiklik kremi kullanùiyorum oyle dogal yontemlerden yapiyorum mesala gece yatmadan once avakodu be kaysi yagi suruyorum denemekte fayda var canisi
aa pardon ben bu cevabını görmeden bir mesaj yazdım sana,yani papağan gibi aynı şeyleri yazmış oldum istemeden ama istiyerek diil tabi ki:-))tam anlamadım orasını ama sen ayrıca kırışıklık kremi de mi kullandığını yazmışsın?kuzenim bi markanın kozmetik ürünleri satış temsilcisi ,bi nemlendirici krem almayı düşünüyorum ondan ama benim şikayetimi bölge müdürüne sorduğunda yaşım için kırışıklık kremi önermemiş ama bi krem serisinin kremini ve çizgilerin ters yönünde yüz masajı önermiş..ama geç olmadan bibirşeyler yapmam gayem...tekrar görüşürüz kendine iyi bak .öpüldüüüüüüüüün:-)))

aa pardon ben bu cevabını görmeden bir mesaj yazdım sana,yani papağan gibi aynı şeyleri yazmış oldum istemeden ama istiyerek diil tabi ki:-))tam anlamadım orasını ama sen ayrıca kırışıklık kremi de mi kullandığını yazmışsın?kuzenim bi markanın kozmetik ürünleri satış temsilcisi ,bi nemlendirici krem almayı düşünüyorum ondan ama benim şikayetimi bölge müdürüne sorduğunda yaşım için kırışıklık kremi önermemiş ama bi krem serisinin kremini ve çizgilerin ters yönünde yüz masajı önermiş..ama geç olmadan bibirşeyler yapmam gayem...tekrar görüşürüz kendine iyi bak .öpüldüüüüüüüüün:-)))

aynurcugum yannis yazmisim kirisiklik kremi daha kullanmiyorum ama nemdirici kullaniyorum dedigim gibi dogal yontemlerle uyguluyorum canim ayrica yuz masaji her kez oneriyor yapmakta fayda var tedbir bizden taktir ALLATAN canisi optum..

teşekkür ederim asicim..çok sağol..yapıyorum zaten elimden geldiğince masaj..öpüyorum

X