• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kırık ön dişlerimi ne kadara doldurabilirim

Slinderwomen

Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2020
128
116
18
27
Merhaba arkadaşlar. İki sorum var aslında.

1) iki ön dişimim ucu kırık ve devlette yaptırmak istiyorum. Ne kadara yaparlar? Daha önce yaptıran varsa yazabilir mi?

2) arka 3 dışım çürümekte ve asla ilerlemesini istemiyorum. Tamamen kapkara değil fakat aradaki ovuklar kararmakta. Bu dişlerime çürümeyi önleyecek bir şey yapılabilir mi? Ve yaptıran varsa ne kadar tuttuğunu yazabilir mi?

Saglik sigortaniza varsa hangisi olduğu farketmez. Devlette ücretsiz yapiliyor.

Hastaneye giris ucreti dahil hepsine para verirsiniz sistem böyle maalesef.

Dis tedavileri şuan devlette yapılmıyor diye biliyorum yapılırsa sigortanız varsa ücret ödemezsiniz arka dişlerinize dolgu yapılır film çekilip bakılması lazım dişlerinizi düzenli fırçalayın ağız gargarası kullanın

O bahsettiginiz karartilara bisey yapmiyolar anca ozelde temizletip kaplatabilirsiniz cok rahatsizsaniz (bu yakinlarda surekli ozel discideydim bende de var yuzeysel curuk onlar) . Devlette gerek gorulmesi halinde dis cekimi veya kanal tedavisi yapiyolar. Oyle ozel islemler yapilmiyo maalesef. On disinizdeki kirikta cok fazlaysa bi ihtimal dolgu yapabilirler.

Back