Bende sizin gibi düşünüyorum insanlara yaralı tarafınızı gösterdiğinizde, bazı insanlar işlerine gelmeyecek bir ortam oluştuğunda ilk o yaraya çomak sokuyorlar yada sokmaya çalışıyorlar.Herkese merhaba,sizce kırık cam teorisi doğrumudur,camların çoğu kırılmışsa insanlar geriye kalan bir kaç camı kırmaktan çekinmezler,bunun aynısı insanlar için de geçerlidir,insanlara travmalarınızdan hasarlarınızdan bahsettiğiniz zaman sizi kırmaktan çekinmezler diyor bazı insanlar,sevgilimize,eşimize yada dostumuza gardımızı indirdiğmizde ortaya bizi kıran,kullanan insanlarmı çıkıyor,çoğu ilişkide eşlerin birbirini hırpalamasının asıl sebebi bumudur sizcede?ailesinden değer görmüş sevgiyle sorunsuz büyümüş bir insana dahamı kibar ve dikkatli davranılıyor,ben şahsım adına kırlmış,üzülmüş bir insana daha şevkatle daha fazla sevgiyle yaklaşırdım,gerçekten seven yada doğru düzgün bir insan travmaları sarmaya onarmayamı çalışır yoksa her zorluğu aşar bu deyip dahamı fazla taviz bekler,belkide ilişkilerin temeli atılırken örtülü bir dürüstlük gereklidir,bazı şeyler anlatılmamalıdır,sorunsuz ilişkilerin aslında temel sebebi bumudur?Bundan sonraki ilişkilerimi ciddi ciddi bu teori üzerine kurmayı düşünüyorum,sizcede böylemidir?
Oysaki bundan bahsederken daha şevkatle yaklaşmalarını beklerken tam tersi değersizleştiriyor sanırım bu zaaflar bizi,bundan sonra çoğu şeyi saklamayı düşünüyorum bende.Bende sizin gibi düşünüyorum insanlara yaralı tarafınızı gösterdiğinizde, bazı insanlar işlerine gelmeyecek bir ortam oluştuğunda ilk o yaraya çomak sokuyorlar yada sokmaya çalışıyorlar.
Yaraya merhem aramak için mi anlatıyoruz bilmiyorum ama genelde tuz basılıyor ve bunu genelde en yakınlarımız yapıyor.
Daha 5 dakika önce annem saolsun yaraya tuzu bastı onun acısıyla yazıyorum.
Kim olursa olsun bu böyle genelde aile, eş,arkadaş ters düştüğünüz ufacık şeyde hiç acımadan o yaraya çok güzel çomak sokuyorlar.
Demek ki anlatmamak lazım
Bu sizin şansınız aslında,ben de sorunları kullanmak yerine şevkatle yaklaşmayı tercih edenlerdenim ama herkes böyle değil sanırım,çıtkırıldım nazlı insanlara daha çok özen gösteriliyor sanki,bana da hep sorunlu bir hayatı olmuş insanlar daha gerçek daha derin gelmiştir.Normalde doğru bulduğum ama evlilik ya da sağlam arkadaşlık konusunda doğru bulmadığım bir teori bu.
Evlilik de değil aslında, iyi ilişki diyeyim.
Eşimin de benim de bayağı korkunç ailelerimiz var. 10 senelik evliyiz, evimize barkımıza bulaşmasınlar diye hala dönem dönem çaba sarf ediyoruz. Birbirimizin geçmişini de biliriz, kırıldığımız yerlerini de biliriz, (hani birini vurmak istesen ikimiz de nokta atışı yapacak bilgiye sahibiz) seneler içinde illa ki tartıştık ama ne ben ne o bu konuları birbirimize kullanmadık. Hayat uzun tabi ne olur bilinmez.
Ama işte her yara da herkese gösterilmez.
Bence böyle çoğu kişiye de bu yönde tavsiye veririm insanlara yaşadığın olumsuz şeyleri anlattıkça onlara neleri tolere edebileceğinizi gösteriyorsunuz aslında örneğin aile içinde sürekli şiddet gören birine ilk başta şefkatli yaklaşılsa da daha kolay el kalkıyor nasılsa tolere edebilir önceki ilişkilerindeki sorunları anlatmak da aynı şey hep diyorum ki anan baban zehir zıkkım da olsa aynı yastığa baş koyduğun adama anlatma eski ilişkilerini asla yenisine anlatma ha bu yalan söyle demek değil hiç söyleme gerek yokHerkese merhaba,sizce kırık cam teorisi doğrumudur,camların çoğu kırılmışsa insanlar geriye kalan bir kaç camı kırmaktan çekinmezler,bunun aynısı insanlar için de geçerlidir,insanlara travmalarınızdan hasarlarınızdan bahsettiğiniz zaman sizi kırmaktan çekinmezler diyor bazı insanlar,sevgilimize,eşimize yada dostumuza gardımızı indirdiğmizde ortaya bizi kıran,kullanan insanlarmı çıkıyor,çoğu ilişkide eşlerin birbirini hırpalamasının asıl sebebi bumudur sizcede?ailesinden değer görmüş sevgiyle sorunsuz büyümüş bir insana dahamı kibar ve dikkatli davranılıyor,ben şahsım adına kırlmış,üzülmüş bir insana daha şevkatle daha fazla sevgiyle yaklaşırdım,gerçekten seven yada doğru düzgün bir insan travmaları sarmaya onarmayamı çalışır yoksa her zorluğu aşar bu deyip dahamı fazla taviz bekler,belkide ilişkilerin temeli atılırken örtülü bir dürüstlük gereklidir,bazı şeyler anlatılmamalıdır,sorunsuz ilişkilerin aslında temel sebebi bumudur?Bundan sonraki ilişkilerimi ciddi ciddi bu teori üzerine kurmayı düşünüyorum,sizcede böylemidir?
Kesinlikle katılıyorum.Bence böyle çoğu kişiye de bu yönde tavsiye veririm insanlara yaşadığın olumsuz şeyleri anlattıkça onlara neleri tolere edebileceğinizi gösteriyorsunuz aslında örneğin aile içinde sürekli şiddet gören birine ilk başta şefkatli yaklaşılsa da daha kolay el kalkıyor nasılsa tolere edebilir önceki ilişkilerindeki sorunları anlatmak da aynı şey hep diyorum ki anan baban zehir zıkkım da olsa aynı yastığa baş koyduğun adama anlatma eski ilişkilerini asla yenisine anlatma ha bu yalan söyle demek değil hiç söyleme gerek yok
Bit kadar çocuklarimız bile yumuşak karnımızı öğrendiği anda isteklerini yaptirabilmek için vicdanimiza sonsuz sevgimize oynuyorsa bu hayatta herkes herkesin yumuşak karnına dokunur gibi geliyor bana da.Bence böyle çoğu kişiye de bu yönde tavsiye veririm insanlara yaşadığın olumsuz şeyleri anlattıkça onlara neleri tolere edebileceğinizi gösteriyorsunuz aslında örneğin aile içinde sürekli şiddet gören birine ilk başta şefkatli yaklaşılsa da daha kolay el kalkıyor nasılsa tolere edebilir önceki ilişkilerindeki sorunları anlatmak da aynı şey hep diyorum ki anan baban zehir zıkkım da olsa aynı yastığa baş koyduğun adama anlatma eski ilişkilerini asla yenisine anlatma ha bu yalan söyle demek değil hiç söyleme gerek yok
Kesinlikle asla şu yapmaz bu yapmaz şu bu inanmam aslaaa sonsuz güvenip aynı yastıkta uyuduğun adam gün gelip düşmanın oluyor neler okuyoruz burada gerek yok herkesin her şeyi bilmesineBit kadar çocuklarimız bile yumuşak karnımızı öğrendiği anda isteklerini yaptirabilmek için vicdanimiza sonsuz sevgimize oynuyorsa bu hayatta herkes herkesin yumuşak karnına dokunur gibi geliyor bana da.
Ben ilk evlendigimde bir hafta falan sonraydı sanırım sabah gözümü actim eşimi gördüm kendi kendime " ne tuhaf şey yahu, 2 sene önce tanımadığım adamla bir haftadır yari ölûm dedikleri uykuya yatıyorumKesinlikle asla şu yapmaz bu yapmaz şu bu inanmam aslaaa sonsuz güvenip aynı yastıkta uyuduğun adam gün gelip düşmanın oluyor neler okuyoruz burada gerek yok herkesin her şeyi bilmesine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?