• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kırıcı eleştiri sevmiyorum ben mi tuhafım

hatime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2011
331
2
68
ben kimseyi eleştirmem kimse de beni eleştirsin istemem yani ama küçük eleştirileri severim tabi .yani örneğin benim dişimde maydonoz varsa bunu söylesinki yanımdaki kişi etrafa da rezil olmayim.aynı şekilde ben de yaparım ama mesela bi arkadaşımın tazı spor takılmak seviyo öyle giymeyi ben ona ne biçim giyiniyosun biraz daha modern ol demem.ya da kırmadan söylerim söylersem de.insanlar kütt diye söylüyo.diyelim saçın olmamış kaşın olmamış.her şeye karışıp eleştiriyolar.heleki seni yumşak buldularmı dalga geçer gibi oluyo hatta sinir oluyorum.cevap vermiyorum.eleştiriye açık birisi dğeilim imajı çizmemek için aama ben mi abartıyorum yumşaklıkta onlar mı bilemedim..psikologlardan dinlediğimi yapmaya çalışıyorum eğer birini eleştireceksen 3tane de pozitif bişey söyleki seni ciddiye alsın bozulmasın.hm o zaman derki ne güzel beni uyardı eleştirisini dikkate alim.
ama dost acı söyler diye her laf da söylenmez ki.ben söylesem bozulurlar.ben de yapamıyorum.nolacak bu böylee..ayrıca kimse kötü bişey duymak istemez sanki herkes eleştiriye açık gibi ne var bunda diyor ama eminim ki biz söylesek daha çok bozulurlar...:26:

yavrum inan ben bunu şu yaşıma kadar çözemedim
ama şu çiğ insanoğlu eleştiri ile yermek arasındaki o ince çizgiyi bir türlü tutturamaz onu çok iyi biliyorum.
herkes herkesin üzerinde kendi krallığını dilinin zorbalığı ile kurmaya çalışır hele ki bir de iyi niyetliysen kılıçtan kesin olur dili
ama bilmezler ki ameller niyetlere göredir, dilinden dökülen her fesatlık ileride nefesine bir düğüm olacaktır haberi yok..
benim de başıma çok gelir, cevabımı nezaketen vermeye çalışırım olmadı fena kırarım böyle itin bir tarafına sokarım ama o da bir işe yaramıyor ki...
Allah büyüktür, O'na bırak...

Son düzenleme:
yavrum inan ben bunu şu yaşıma kadar çözemedim
ama şu çiğ insanoğlu eleştiri ile yermek arasındaki o ince çizgiyi bir türlü tutturamaz onu çok iyi biliyorum.
herkes herkesin üzerinde kendi krallığını dilinin zorbalığı ile kurmaya çalışır hele ki bir de iyi niyetliysen kılıçtan kesin olur dili
ama bilmezler ki ameller niyetlere göredir, dilinden dökülen her fesatlık ileride nefesine bir düğüm olacaktır haberi yok..
benim de başıma çok gelir, cevabımı nezaketen vermeye çalışırım olmadı fena kırarım böyle itin bir tarafına sokarım ama o da bir işe yaramıyor ki...
Allah büyüktür, O'na bırak...

evet Allah büyük.ben de aslında kalp kırmanın iyi bişey olmadığını bildiğim için kıramıyorum.terslemiyorum da.öyle kalıyorum.ne kalıyorum ne gidiyorum.beklemiyorum çünkü karşımdakinden.ama aslında kötü bişey kincimiyim neyim.soğuyorum ondan.çünkü benim kırılacağımı düşünerek çekinmeden konuşuyo.yoksa herkes onaylamak zorunda değil.benim takıldığım nokta benim kırılmamı önemsemiyo.açık sözlüyüm diyo ama patavatsızlık olabiliyo bazen o ince çizgi işte:(
insan dikkat edince karşıdaki de eder sanıyo olmuyo ama biraz politik olmak gerek heralde.şakayla karışık laf sokanlara aynı şekilde şakayla karışık karşılık vermek gerek diye düşünüyorum bende ama hazır cevap değilim:) galiba aklımda ben karşımdakini kırmamalıyım düşüncesi olduğu için heralde..inşallah insanlar biraz daha kjibar olmayı güzel konuşmayı öğrenirler....:30:

ben kimseyi eleştirmem kimse de beni eleştirsin istemem yani ama küçük eleştirileri severim tabi .yani örneğin benim dişimde maydonoz varsa bunu söylesinki yanımdaki kişi etrafa da rezil olmayim.aynı şekilde ben de yaparım ama mesela bi arkadaşımın tazı spor takılmak seviyo öyle giymeyi ben ona ne biçim giyiniyosun biraz daha modern ol demem.ya da kırmadan söylerim söylersem de.insanlar kütt diye söylüyo.diyelim saçın olmamış kaşın olmamış.her şeye karışıp eleştiriyolar.heleki seni yumşak buldularmı dalga geçer gibi oluyo hatta sinir oluyorum.cevap vermiyorum.eleştiriye açık birisi dğeilim imajı çizmemek için aama ben mi abartıyorum yumşaklıkta onlar mı bilemedim..psikologlardan dinlediğimi yapmaya çalışıyorum eğer birini eleştireceksen 3tane de pozitif bişey söyleki seni ciddiye alsın bozulmasın.hm o zaman derki ne güzel beni uyardı eleştirisini dikkate alim.
ama dost acı söyler diye her laf da söylenmez ki.ben söylesem bozulurlar.ben de yapamıyorum.nolacak bu böylee..ayrıca kimse kötü bişey duymak istemez sanki herkes eleştiriye açık gibi ne var bunda diyor ama eminim ki biz söylesek daha çok bozulurlar...:26:

aynen canım çok haklısın yani bi uyarmak vardır gerçekten seni düşündüğü için hatta çekinerek sölenir yanlış anlaşılcam diye. birde eleştirmek vardır hiç olmuşmu o diye. ya madem beğenmedim ozaman yorum yapma yada illaki yapıcaksan canım üzerindeki sana akışmış aslında ama seni kısa göstermiş gibi diyerek bi soru işareti olmalı karsıdan gelen cevaba göre devam edilmeli

aynen öyle ya.yani bi şey desen de eleştiriyi kaldıramayan bi tip derler.demekki abartıyolar bence kimse haddini bilmiyo eleştirirken dozunu kaçırıyolar.sonra da biz sinir oluyoruz işte böyle.gerçekten bi çekinerek söylme yok zaten onu görsen yani dersinki beni kırmamaya çalışaraksöyledi en azından iyi niyetli.böyle küüt diye söyleyince neye uğradığını şaşırıyosun:55: çocuk gibi biz mi safız acaba anlamadımk:)

haklısın İnsanlar eleştirmeyi, başkaları hakkında yorum yapmayı çok sever. Eğer bana güzellikle söylenmişse gücenmem ama kırıcı bir şekilde, laf sokma olursa bende o kişiden uzak durabiliyorum, böylece karşı taraf anlayabiliyor. Eğer sürekli seni kırarlarsa onlara mesafeli ol derim, tabi bu benim düşüncem

Malesef diye baslamak istiyorum..

oncelikle dost aci seyler degil! bence dost aciyi guzel soyler kitmadan soyler!

zaten bir insanin sana olan tavrini elestirisinden anlarsin. insanlar cok acimasiz dusunmeden konusabiliyor.. ben artik kendimde birsey gelistirdim... beklenmedik yada sacma bir elestiri gekdiginde durup bakiyorum(bazen sokdanda okuyor :))) eger cok.gereksizse duymuyorum.. konuyla alakasi varsa kisa ve oz cevap veriyorum.

artik top bende gecen akrabalardan biri anneanneme dilimin uzadigini soylemis :D buda bana lafimi oturtdugum kaniti.

kirici olmamaya calisiyorum zaten amacim kirmakdan cok "bu benim ve benim hayatim" demek. tavsiye ederim ;)

sunuda soylemem gerekiyor cok kolay olmadi uzun surdu bu duruma gelmek. ama bakdim susdukca eziliyorsun ezeni ezeceksinki o susun :D:):rolleyes: acimasizca oldu biliyorum hehe.

Malesef diye baslamak istiyorum..

oncelikle dost aci seyler degil! bence dost aciyi guzel soyler kitmadan soyler!

zaten bir insanin sana olan tavrini elestirisinden anlarsin. insanlar cok acimasiz dusunmeden konusabiliyor.. ben artik kendimde birsey gelistirdim... beklenmedik yada sacma bir elestiri gekdiginde durup bakiyorum(bazen sokdanda okuyor :))) eger cok.gereksizse duymuyorum.. konuyla alakasi varsa kisa ve oz cevap veriyorum.

artik top bende gecen akrabalardan biri anneanneme dilimin uzadigini soylemis :D buda bana lafimi oturtdugum kaniti.

kirici olmamaya calisiyorum zaten amacim kirmakdan cok "bu benim ve benim hayatim" demek. tavsiye ederim ;)

sunuda soylemem gerekiyor cok kolay olmadi uzun surdu bu duruma gelmek. ama bakdim susdukca eziliyorsun ezeni ezeceksinki o susun :D:):rolleyes: acimasizca oldu biliyorum hehe.

çok doğru ya ağzı olan konuşuyo aynen öyle:)gülsemmi ağlasammı.hatta burda bunları yazdığımın görülmesini istemem niyeyse.kırıldığımı alındığımı çaktırırsam hiç eleştiriye gelemeyen hiç şaka kaldırmayan biri deyiverirler hemen diye:)ne garip bişey zaten kırıldığımızı söylebeilsek anlasalar bi daha yapmazlar heralde tabi iyi niyetli bizi seven insanlar.hala devam ediyosa zaten o kötü niyetli kıskanç olabilir.ben de artık açık sözlü olmaya çalışıyorum ama ortamı da bozmaktan çekiniyorum .nebilim çok karmaşık bişey insan ilişkileri:)(

haklısın İnsanlar eleştirmeyi, başkaları hakkında yorum yapmayı çok sever. Eğer bana güzellikle söylenmişse gücenmem ama kırıcı bir şekilde, laf sokma olursa bende o kişiden uzak durabiliyorum, böylece karşı taraf anlayabiliyor. Eğer sürekli seni kırarlarsa onlara mesafeli ol derim, tabi bu benim düşüncem

evet bence de herşey karşılıklı olmalı ama her eleştiri de kötü dğeildir onu ayırt etmek gerek dediğin gibi bazen biz de birini eleştirebiliriz kötü bişey varsa düzeltsin diye ama işte bazen de abartılıyo..

aynen beni anlatmışsın ya:9: ben de öyleyim.. hele şu düşündüğünü pat diye söyleyen insanlara hayret ediyorum.. hiç öyle bi insan olamadım da:31: aman kırmayayım karşımdakini diye akla karayı seçiyorum.. kendimi anlamadımki sana tavsiye vereyim:29:

aynen beni anlatmışsın ya:9: ben de öyleyim.. hele şu düşündüğünü pat diye söyleyen insanlara hayret ediyorum.. hiç öyle bi insan olamadım da:31: aman kırmayayım karşımdakini diye akla karayı seçiyorum.. kendimi anlamadımki sana tavsiye vereyim:29:

öyle ya maalesef ki:()trajikomik aslında.öyle bakakalıyoruz.bi de kırmamak için susa susa insan alışıyo susmaya hazır cevaplık filan kalmıyo ne diceğini şaşırıyosun.aslında bence karşı taraf hem bozulduğunu anlicak hem de kendi durup düşünecek yani öyle bişey söyliceksin ki hem de şaka gibi olacak kavga eder gibi değil:)aile dışındaki insanlar hakedebiliyo bunu.hadi dersinki o benim büyüğüm ağam paşam bişeey söylemeyim onun hakkı var eleştirmeye de bazı insanlar haddini bilmiyo ona kızıyorum.sen kimsin ki.beni sen mi giydiriyorusun doyuruyosun..

Kaşını kötü almışsındır,makyajın komik olmuştur,saçının boyası tutmamıştır bunları pat diye söylerim yakın hissettiklerime.Ama senin burnun şöyle senin ağzın söyle diye değiştirilemeyen şeylerle dalga geçenlerden nefret ediyorum.

İnsanımız da eleştiri yapmayı bilmiyor ki..
Sıvayıp oturtuveriyorlar eleştiri ayağına..

bende insanları kırmamaya aşırı özen gösteririm..hatta kayınvalide,görümce,arkadaşlar falan ciddi laf soktuğu anda şoka girerim, kitlenir kalırım, o an bana şaka gibi gelir,algılayamam hiç bir şeyi..akşam olur yatağa yatarım keşke bende ona şu cvbı verseymişim derim.. :1:

Back