Kiraz Sirkesi

RengarenkNesli

hayat paylaşınca güzel
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2014
9.351
16.727
selam kızlar. aranızda kiraz sirkesi bilen yaan varmı sormak istedim
ben 2 hafta önce 4kg kiaz almıştım, evegeldiğimde kirazlar baktım mayışmışlar kurtarmak adına aşağıdaki linkteki tarife göre kiraz sirkemi kurdum ve bu gun baktım olmuşlar süzdüm ve tatdım baktım muhteşemdi tadı.
toplamda 4kg dan kurdum ve4 tane 5lt lik şişe kurmuştum bi kısmını hediye ettim bi kısmını kullanmak üzere sakladım.
ama yinede merak ettim daha önce yapan varmı bilgi veren çıkacakmı sormak istedim
aranızda kiraz sirkesi yapan varmı. anlatabilirmi acaba ben doğrumu yaptım

Biz de yaptık aynı bu şekilde annem komşuda içip beğenip istediği için.Şu an olma aşamasında.Komşumuz bugün yaptığından getirmiş için diye.İçmek gelmedi içimden.Aslında çok güzelmiş tadı denemek lazım.Bizim komşu ananaslı, limonlu,elmalı,kivili hepsini yapmış.Çok güzel oluyormuş.

Son düzenleme:
tadına ben bayıldım bir sirke bukadar guzel olabilir. elma sirkem de çok nefis olmuştu. bende daha önce limon kabuklarımla portakal kabuklarımla temizlik sirkesi yaptım. sureklide yaparım atmam hiç kabukları. kiraza da bayıldıkan sonra bu gun dolapta mayışan çileklerimle bir kucuk çilek sirkesi kurdum bakalım o nasıl olacak. sizde olunca sirkeniz fikir verin olurmu. tecrubemizi paylaşalım

Ne güzel değerlendirmişsiniz kabukları.Çilek de çok güzel oluyormuş.Bizimki olsun fikirlerimi söylerim tabiki.

kiraz dan sonra ufak kavanozda çilek sirkeside yaptım demiştim ya. her 10 gunde suzulecekmiş 40 gune hazırmış. ben ilk 10 gunluk suzumu yaptım bakalım deneyimlerimi paylaşırım henuz olma aşamasında 40 gune hazır olur

Sirkenin üstünde küflenme oldu mu hiç. Ben üzüm sirkesi yapmayı denedim. Üzeri önce beyazlaştı sonra kurt oldu. o kurtlar sinek oldu uçtu gitti. Yani benim sirke yalan oldu.

Sirkenin üstünde küflenme oldu mu hiç. Ben üzüm sirkesi yapmayı denedim. Üzeri önce beyazlaştı sonra kurt oldu. o kurtlar sinek oldu uçtu gitti. Yani benim sirke yalan oldu.
yok canım kurt sinek filan hiç olmadı. sirke ne sirkesi olursa olsun, üstünde bi süre sonra beyaz kaymaksı bir tabaka oluyor bu da sirke anası dedikleri sirke mayasıymış ben buna raslıyorum hepsinde, ama sineklenme hiç olmadı benim sirkelerde. ama işin açığı acemiyim cidden ne yaptığımı, doğrumu yaptığımı netten araştırıp karar veriyorum keşke bu topiğe bir sirke uzmanı uğrasa da sorularımızı sorsak

Ben de netten çok araştırdım. Kimisi kurtlanma, sineklenme olduysa doğru yoldasın diyor, kimisi bozulmuştur diyor. İçime sinmedi döktüm sirkeyi. Çok geç süzdüm belkide ondan kurtlandı bilmiyorum. Süzdükten sonra çay kaşığıyla tadına bakmıştım hazır sirkeler halt etmiş yanında acayip güzel tadı vardı. Sineklendiği için kimsenin günahına giremem diye döktüm. Dediğin gibi inşallah sirke uzmanları uğrar buraya

sende benim gibi meraklısın sanırım şurayıda incele denk gelmediysen

http://www.agaclar.net/?cx=partner-...r.net/&ref=www.google.com.tr&ss=1119j359721j5

Üyeyim o siteye. Çiçeklere ve doğal ürünlere o site sayesinde merak saldım. Ekşili ekmek bile yaptım ben
ayyy aynen. ekolojik urun meraklısıyım ayrıca koruyucu tıp meraklısıyım. ne iyi oldu tanışmamız. ben ayrıca cuma zayıflama yarışmaları 14. takım kaptanıyım burada . siz neler yapıyorsunuz başka burada
ha bir link daha buldum onuda paylaşayım
http://kendimutfagindasef.com/kiraz-sirkesi-tarifi.html

Evet ilgi alanlarımız benziyor. Bu sitede her konuyu okuyorum. Takıldığım bir başlık yok.
Siteyi inceledim güzel tarifler var.

ya kızlar kiraz sirkesinin bir kısmını buzdolabına bir kısmını kiler koymuştum. dolaptaki şişe bitince dun doldurayım dedim kilerden çıkardım ki o nefis koku gitmiş, çorap gibi kötü bir koku oluşmuş kiraz sirkemde. sebebini araştırıyorum ama yapan arkadaşlarada sormak istedim. nefis yemek tariflerindeki kiraz sirke tarifinde bu sirkenin buzdolabında muhafaza aedilmesi gerektiği yazıyordu sanırım çok haklı sirke bozuldu. ama dökmeyeceğim temizlikte kullanıcam kiraç sökücü niyetine ama içmeye cesaret edemem. bilgi vermek istedim

cumbacım bu tarz deneyimlerinde sirkenden emin değilsen dökme temizlikte kullan. temizlikte sirke harika oluyor
ben limon kabuklarımdan o yuzden yaparım hiç atmam ve temizlikte kullanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…