2009 temmuz ayında şu an oturduğumuz evi kiraladık ve 2 yıllık sözleşme yaptık. bu yıl sözleşmemiz sona eriyor. evi kiralarken ev sahibimize, evden memnun kalırsak uzun süre oturmak istediğimizi; eğer ilerde satmayı düşünüyorlarsa evi tutmak istemediğimizi söyledik. ev sahibimiz satmayacaklarını söylediler. bizde evi kiraladık. kiramızı düzenli banka hesabına yatırdık. kira artışımızı kontratta yazıldığı şekilde arttırdık.
geçen sene kasım ayında ev sahibimizin kız kardeşi kapıma gelip evi satacaklarını söyledi. ben o zaman hamileydim. evi emlakçıya verdiler.
eğer ev satılırsa alan kişi bizi ne zaman çıkartabilir? ayrıca küçük bir bebeğim var. ve şu durumda taşınacak maddi gücüm yok.
bu konudaki haklarım neler?
ayrıca ev sahibi bizim taşınma ve depozito ve badana boya masraflarımızı karşılamak zorunda değil mi?
çünkü biz onun sözüne güvenerek evi tuttuk. bu durumda mağdur oluyoruz.
bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim!
geçen sene kasım ayında ev sahibimizin kız kardeşi kapıma gelip evi satacaklarını söyledi. ben o zaman hamileydim. evi emlakçıya verdiler.
eğer ev satılırsa alan kişi bizi ne zaman çıkartabilir? ayrıca küçük bir bebeğim var. ve şu durumda taşınacak maddi gücüm yok.
bu konudaki haklarım neler?
ayrıca ev sahibi bizim taşınma ve depozito ve badana boya masraflarımızı karşılamak zorunda değil mi?
çünkü biz onun sözüne güvenerek evi tuttuk. bu durumda mağdur oluyoruz.
bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim!