Kiralık ev

Namename

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
1.822
2.049
İyi akşamlar hanımlar

3 yıldır oturduğum ev satılacağı için taşınmaya karar verdim. Evin içindeyken millete ev gösteremem. O işlerle uğraşmamak için ev bulduk. Sözleşme yapıldı emlakçı aracılığıyla. Komisyon depozito kira verildi. Bu işlemler 15 gün kadar önce oldu.

Elektrik saatini bağlattık. Ama bizim dairede elektrik yok. Elektrik dağıtım şirketine bildirdik gelip baktılar. Sorun bizlik değil tesisatçı firmadan dediler. Tesisatçı firma arandığında bizden ekstra para istedi adam. Haraç gibi bişey yani. Emlakçıya söyledik nerden çıktı o dedi. Bugün yarın yapılacak diye diye bugüne geldik. Bugün artık sabrımın sonundayım. Yarın açtıracaklarını söylediler.

Yarında olmazsa şikayet edeceğim. Emlakçıyı da elektrikçiyi de. Taşınmak zaten stresli bi de bununla uğraşıyoruz. Ev aldı başını gidiyo düzen kalmadı.

Şimdi ben bunları nereye şikayet edebilirim. Gerçekten işimi bırakıp uğraşıcam. Emlakçıda ikili oynuyo farkındayım.

Yani arızamı var tesisatta?
Siz yaptırıp kiradan düşemediniz mi ?
Sizden önce kimse oturmuyormuydu o dairede?
Ev sahibi ile görüştünüz mü ?
15 gün elektriksiz kalmak ne demek bu zamanda , 2 saat kesilse çıldırıyorum, özelikle yazın

Ev sıfır ilk biz gireceğiz. Ev sahibinin telefonunu alamıyoruz ki emlakçıdan. Henüz taşınmadık.
Aslında şöyle diyim. Gerektiği şekilde yapmamış tesisatı para alabilmek için. Nasıl yaptıysa eve elektrik gitmiyo. Sırf para yemek için. Daha öncede sıfır eve taşındım böyle bişey yaşamadım.

Taşınmadıysanız boşverin. Ev oturulur vaziyette teslim edilmeliydi size. Sözleşmeyi buna dayanarak iptal ettirmeye çalışın.

Siz önce ev sahibi ile görüşün ne yapıp edip
Emlakçı vermezse numarasını, o zaman gerekli yerlere başvuru yapacağınızı söyleyin

Çünkü mahkemelik gibi bir durum olursa günlerce elektriksiz kalacaksınız demektir
Gerçi arabulucu çıktı ama onada ödeme yapmak zorunda kalırsınız ve süreç uzayabilir

ayyy çok sinir bozucu

sizin daire kot farkli bir yerde mi? ya da eksi birde falan mi?
bazen kottaki daireleri depo olarak gosterip sonradan kacak göçek elektrik vs aldirdimlarini duymustum elektrikci tanidigimdan

Ankara'daysaniz elektrikcimin telefonunu yollayim size, siz de ev sahibine rucu edersiniz borcu.

Teşekkürler. Trabzondayım malesef. Ama elektrikçinin yaptığı bilinçli bişey. Bi arıza var da onarma durumu değil. Para koparmak için yapılan bi numara.
Ayni sey basimiza geldi.
Babam o ara buralarda degildi, elektrikciye avize taktirdik, taktirmaz olaydik. Adam avizeyi takarken kablolardan birini cikarmis, yani duvarin icindeki kabloyu sokup almis, avizeler yaniyor ama ne taksak patlayip duruyordu. Elektrikcinin biri gidiyor digeri geliyor yok, olmuyor. Sonra babam geldi, bunun kablosu eksik diye şoka girdi, ben yapamam buna tesisatci lazim dedi, boyle 5000 yasinda bi amca bulduk, amca daha eve girer girmez cozdu sorunumuzu. Topraklama kablosunu sokup atmis ilk gelen, klasik numaraymis, tekrar cagiralim diye yapılırmış ve bayaği da yuklu masrafi olurmus diye anlatti bize.

Atiyorum o zaman elektrikci gunlugune 500 lira aliyorsa bu ise gunlugune 10 bin lira alinirmis. Amca 2 bin liraya cozmustu isimizi, kablolar ve diger malzemeler dahil.

O gun bugundur elektrik sorunu olan herkese amcanin numarasini veriyorum, daha kimseyi uzmedi sagolsun, ölmese bari, cok usta bi adam.

İşte bizimki de böyle bilerek yapmış para almak için.

Böyle iş olmaz. Ev sahibinin telefonunu vermemek ne demek şok oldum yani. Emlakciya mi sözleşme yqptiniz Notere gidin madem sozlesmeyi emlakciya hazirladiniz emlakciya ihtarname çekin, işlemi iptal ettiğinizi emlakçı parsı aidat kira vs...istediğinizi yazın. Hukuki süreç başlasın bakalım nasıl tutuşuyor

Yarın verdiğimiz süre doluyo zaten. Ev sahibi almanyada yaşıyor ama gelecekti önümüzde ki hafta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…