Kinci eniştemle nasıl anlaşabilirim?

Delibirhukukcu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2020
24
3
1
Hepinize merhaba

Ablam maddi desteğini de eniştemden sonra kesti. Kent kartıma yüklemek için çok acil 20 tlye ihtiyacım olduğunu söylediğim zaman bile benim de param yok demişti. Param olmadığı için bir hafta okula gidememiştim. Ablam eniştemden sonra baya değişti yani anlayacağınız. Yine de görmezden gelmeye çalıştım hep.
Yıllardır eniştem ben yokum gibi davrandı resmen.
Ailen ne diyor bu duruma falan demeyin.. Ailem hiçbir şeyi görmek istemeyen bir aile yapısında. Yani herkes aman problem çıkmasın gibi düşünüyor. Herkes şaka yapmıştır o falan modunda.. Zaten ailem her konuda böyle yani bu konuda yalnızım anlayacağınız nasıl davranmaliyim ona karşı ? Çok kinci biri eniştem. Ablamin arkadaşlarına karşı da böyle. Belki de ablami kıskanıyor bilmiyorum...

Son düzenleme:
Eniştenizle anlaşmanıza ne gerek var ki? Ablanız sizin muhatabınız. Sevmezse sevmesin. Saygısız biri belli ki. Eniştenizle iletişimi minimuma indirip çok gerekli olduğu zamanlarda konuşursanız daha mutlu olursunuz. Eniştemi arayıp da hal hatır sormak aklımın ucundan geçmez. Sizin de geçmemeli. Gereksiz samimiyetler hiç gerek yok.
20 lira istedim göndermedi okula gidemedim demişsiniz. Ailenizle de mi sıkıntı yaşıyorsunuz ailenizden neden istemediniz onu anlamadım. 20 lira sonuçta birinden borç bile alabilirdiniz. Derse gitmemek biraz garip geldi bana. Ablanıza bağlıyomuşsunuz gibi herşeyi. Yanlış mı anladım bilmiyorum.

O dönem babam işsizdi ve iş arıyordu bende buna çok üzülmüştüm. Devlet bursuyla geçinmeye çalışıyorum zaten. Yetmeyince babama söylersem daha çok üzerdim yani mecburiyetten istemiştim. Ki 20 liradan bahsediyoruz.. 2O lira nedir ki..Enistemle suan için iletişim minimumda zaten. Aramıyorum. Aramayı da düşünmüyorum bunu tecrübeyle öğrendim. Tek niyetim aramizin kötü olmamasıydı.
Benim asıl çıkmazda kaldığım konu gidince bir tatsızlık daha çıkarsa bu sefer kendimi tutmam. Yani sonuçta senede bir yüzümü görüyor. Bireysel bir muhabbete bile girmiyorum yine laf sokacak korkusuyla. Olayın benlik olmadığına eminim çünkü birşey yapmıyorum. Tatsızlık çıksın istemiyorum ama kendisi sürekli laf sokma peşinde. Bu durumdan sıkıldım ve bundan sonra da bunun olmaması için ne yapmam gerek onu öğrenmeye çalışıyorum aslında

Ablanızla iletişiminiz nasıl? Eniştenizin sizinle anlaşmaya niyeti yok. Lüzum olmadıkça muhatap olmayın. Burda tuhaf olan ablanızın davranışları. Denge kuracak ve kardeşinin de arkasında duracak o. Kuramadığı için de enişteniz bu kadar rahat. Ablanızın mevcut durumdan rahatsızlık duyup girişimde bulunması lazım.

Ablanızla aranızın bozulmaması için kendinizi tutmak zorundasınız. Çünkü ablanız yine sizi haksız bulacak. Eniştenizi boşverin. Söylediklerini duymazdan gelin. Ablanız ve yeğeniniz sizin için önemli. Enişte dış kapının mandalı. Siz onu önemsemeyince bir süre sonra o da vazgeçecek. Sizi ezdiğini düşünüp bununla mutlu olan sorunlu biri. Sizin kendinize güvendiğini görünce bırakcak sizle uğraşmayı.

Ablam bizi gayet sever. Onun tek sorunu enişteme kör kütük aşık. Daha anlatmadigim çok fazla olay var. Ablam bir kadın olarak kendini ona karşı çok fazla ezdiren biri. Kendisine saygısı yok resmen. Sürekli zaten "ben evlendim ve benim artık ailem o" tarzında cümleler kuran biri. Tabiki senin artık ailen o, ama kendisi bunları durup dururken söylüyor. Eniştem için de durum böyle olsa anlarım ama eniştem ablami kendi ailesine hizmetçi etti resmen. İki senedir ablam görümcesi yüzünden kaç kere ağlayarak beni aradı. Yani ablam bizi de kendisini de ona karşı çok fazla ezdiriyor. Eniştem de bu yüzü oradan alıyor zaten. Ama çok fazla hadsiz. Yarın birgün ben sevgilimle evlensem ve benim eşimin önünde söylese bu cümleleri temiz dayak yer... Bu olaylar görmezden gelinip üzeri örtülecek cinsten değil. Tartışmadan besleniyor çünkü. Hiçbir şey yokken laf atıyor bana küçümsüyor(haddineymiş gibi) falan da filan... Bilmiyorum napıcam..

Kendi haline bırakacaksınız. Ablanızın da zamanla gözü açılır zaten

14 senelik enistem var 1 kere bile ozel konusmadik yani ne aradim ne ayni ortamda laf bile atmadim. Ne muhattabim olacak sen ablanla arani iyi tut yeter. Yegenini gormeye gidince yuzune bakmadan hayirli olsun de gec
Peki durup dururken yine laf sokarsa ne yapmalıyım ? Yani tartışıp ağzının payını vermek mi çözüm yoksa üç maymunu oynamak mı

Başlığa istinaden ; eniştenle anlaşmak zorunda değilsin , görüşmek zorunda da değilsin ...

Peki durup dururken yine laf sokarsa ne yapmalıyım ? Yani tartışıp ağzının payını vermek mi çözüm yoksa üç maymunu oynamak mı
Saka mi yapiyomus aklinca. Sok sende lafini ama haddini asmadan. Alttan alta carp. sonra ayy sende sakadan hic anlamiyosun enisteeeeeghhjdhdgsjs de

Ablanızda değişik olan sadece para vermemesi galiba, bu da sizi bozdu sanırım
Yorumunuz biraz mantıktan uzak geldi bana.. Ablamda değişik olan şey, diğer hanımların da beni onayladığı üzere eniştemin yaptığı saygısızlıklara karşı hiçbir şekilde cevap vermemesi ve ona dur demesi. Bu yüzden de eniştemin iyice yüz bularak benimle uğraşmaya devam etmesi..
Siz bir daha okuyun bence. 20 lirada değilim ben

Bende bir hanım olarak öyle düşünüyorum, hepimizin fikri aynı olmak zorunda değil elbet.
Maddi manevi destek , 'para gönderme ' espirisi ve ardina 20 tl gelince oyle düşündüm.

Ablalarımız bize göre yaşayamaz kendi hayatları var sonuçta. Ablan rahatsız değil sen rahatsız isen belki de ablani rahat bırakmalısındır

Benim kimseden suan ne
Ablamı zaten rahat bırakıyorum. 2 senedir evine bile rahatsızlık vermemek için hiç gitmedim. Allah inşallah benim de karşıma ileride böyle anlayışlı insanlar çıkarır
Birilerini rahat bırakmayan kişi saygısızlık yapan eniştem... Umarım bu tarz bir enişteye denk gelerek yaşamak zorunda kalmazsın bu durumu ne diyimm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…