- 5 Haziran 2015
- 101
- 81
-
- Konu Sahibi peri_kizin_masali
Konu ilgili alt başlığa taşınmıştır...
tamamen tercih meselesi diye düşünüyorum..
bende evlilik telaşı içerisindeyim, kına elbisemi de aldım..
tek bir elbise tercih ettim, hürrem model denilen elbiseden aldım..
iki elbise giyenleri çok görüyorum..
maddi açıdan düşünsek , sonuçta bir daha giyemeyeceğiniz bir elbise.. iki tane olup iki ayrı para vermek ne kadar gerekli ..
kına sırasında giyip çıkartmakla mı uğraşacaksınız, saçınız hangi kıyafetinize uygun olacak ?
kınanın sonunda çekilen fotoğraflarda bindallı ile mi olacaksınız ? eee o zaman diğer elbiseye haksızlık olmayacak mı ?
tekrar o eski elbiseye dönseniz o kadar çok kıyafet değiştirmeye gerek var mı ?
zaten sıcak aylar, oynarken yeterince terleyip elbiseler üzerimize yapışıyor..
öte yandan kıyafetin rengi için zaten bordo fuşya arası demişsiniz, tam da kına rengi için uygun... sadece onu tercih etseniz bile olabilir... kınaya ideal...
fakat madem düğün iki yerde olacak, kendi memleketinizde de kabarık gösterişli bir şey giymek hakkınız...
kına zamanı için bindallı hevesiniz varsa onu da tercih etmelisiniz...
tercih size kalmış, böyle yapanlar var.. çok denk geldim..
benim kınam sadece kadınlar arasında olacak, davetiyeye yazılmayacak bile. dolayısıyla ben abartılı bir şey tercih etmedim.. ama sizin iki ayrı yerde olacak olması kabarık bir elbise giymeniz için oldukça geçerli bir sebep...
bindallı da tamamen heves meselesi, varsa hevesiniz giyinin...
onunda tadı bir başka :) tam bir gelin havası
kına gecem eylülde Allah nasip ederse.
Kına geleneksel bişi ve onu tamamlayan bindallıdır bana göre. Bu düşüncemden ötürü beğendiğim bir bindallıyı kiraladım . Gece boyunca onu giyeceğim. Aynı zamanda yakın arkadaşlarıma da 6 adet nedime bindallısı kiraladık onlar da gece boyunca o şekilde olacaklar.
Rabbim alnımızın akıyla atlatıp yuvamıza girmeyi nasip etsin hepimize
benimde 20 gün önce düğünüm vardı 2 kıyafet birde kaftan giydim aslında sadece 1 elbise 1 kaftan giymeyi düşünüyordum sonra tesadüf içime sinen bir elbise gördüm aldım ve giydim iyikide yapmışım içimde kalmadı resimdeki elbisenin beyazını giydim hem mini bir gelinlik gibi oldu :)içinizde varsa azda olsa imkan varsa yapın derim ben
3 yıla yakın olcak evleneli. ben nişan yapmamıştım kınamı düğün salonunda yaptım kadınlar arasında. önce normal kabarık olmayan ama taşlı tuşlu bi abiye giydim. ardından da kına yakılcağı zaman bindallımı giydim. bindallımın fesi olduğu için saçlarımı maşa yaptırıp açık bıraktım. hem abiyenin üzerinde güzel durdu hemde bindallıyla fesin içinde. tüm kına boyunca fotograf cekildiği için iki kıyafetımle de fotom var. gelinlik tarzı bişi alırsan bi daha giyme şansın olmaz ama abiye alırsan en azından başka birinin düğününde de giyersin. tabi iki kıyafet istiyosan. zaten kına yakılmadan önce hazırlık aşaması oluyo o sırada değiştirirsin. herşey gönlünce olsun canım :)
arkadaşlar merhaba,
kınamız ve düğünümüz ayrı ama yakın şehirlerde olacak. kına mersinde.düğün adana'da. benim nişanım evde oldu tatlıyla bir oldu... istediğim gibi olmadı içimde kaldı çoğu şey.. o yüzden kına için çok güzel prenses bi kıyafet begendim bordo yada fusya sanırım rengiçoookk begendim onu.. önce onu giyip ardından kınaya yakılacagına yakın değiştirip bindallı takımını giysem nasıl olur ? giy çıkar zor mu ? saç makyaj bozulur mu ? hep aileden uzak oldugum için bilmiyorum böyle şeyleri.. evlenen arkadaşlarımın çoğu kapalı oldugu için sadece tek kıyafetle yapıyorlar. o yüzden burda herkesin fikrini öğrenmek istedim. şimdiden teşekkürler.
Canim kimisi duz giy der kimisi kabarik kimisi 2 kiyafete gerek yok der kimisi 3 giy der.. Bence icinde ne varsa gönlündeki ne ise onu yap sonucta biz bunlari 1 kez yasiycaz.. Bende nisan yaptim düz elbise giycektim kabarik bir tek gelinligimi hayal ediyordum cunku ama tam tersi kabarik giydim iyikide oyle yaptim cunku kendimi o elbisenin icinde farkli ve özel hissettim düz giyseydim nisana gelen davetlilerden hic bir farkim kalmayacakmis onu hissettim.. Sende aynen oyle yap ne icine siniyorsa o olsun.. Olmaz diye bir sey yok...