Saç Rengi ve Saç Boyama Kınada egzama riski

BenDenizYildizi

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2006
3.385
20
358
Muğla
Egzama ya da deri hastalıklarına neden olabilen kınayı cildinize ya da saçınıza sürmeden önce mutlaka alerji testi yaptırın.

Mersin Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit Türsen, kınanın egzama ve kalıcı beyaz lekeler gibi çeşitli deri hastalıklarına yol açabileceği, bu nedenle saça ya da vücudun herhangi bir yerine kına yakmadan önce deri ve alerji testi yaptırılması gerektiği bildirildi. Halk arasında "zararsız" olduğu sanılan kınanın bazı cilt yapıları için uygun olmadığını belirten Türsen, "Kınanın içeriğindeki para-fenilen diamin, tiuram ve azoik gibi boyalar temas egzamasına yol açabilir, bu nedenle de alerjik bünyeli, kuru derili ve atopik egzaması olanlara uygulanmaması gerekir" dedi
Kaynak:milliyet

Benimde kimyasal ve bu tür renk veren maddelere karşı alerjim var.Kına yakmasını çok seviyorum.Ve bugüne kadar bir sorun yaşamadım.Hint kınasıda kullanıyorum.Ancak geçici dövme ve siyah renk katkılı hint kınası kullandığım zaman cildim inanılmaz derecede kötü bi hal alıyor.Kırmızı olup derim sanki yanmış gibi gözüküyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…