Saç Rengi ve Saç Boyama Kina yaptim - Inanilmaz güzel bir kizil cikti

SuCCeSS

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2009
113
6
96
- Yurtdışı
Kizlar 7-8 yil sari tasidigim saclarimdan biktim, üzerine gecen yil 2 ay icinde 4 defa kahverengi boya yaptirdim ancak kapandi ama geri soldu. Baktim olacak gibi degil, sacima kina yapmaya karar verdim. Kinayi sacimda bir gece beklettim, öglen yikadim. Yok böyle birsey, okadar güzel bir kizil olmustuki sacim.

Simdi 3 ayda bir kina yapiyorum saclarima. Kardesimin dügünü icin saclarimi yaptirmaya gitmistim, kuaför bile sordu, hangi boya oldugunu, kuafördeki müsteriler bile hasta oldular sac rengime. Kina deyince nasil sasirdilar.

Saclarim piril piril, azicik isik degdiginde nasil parliyor. Yika yika hic akmiyor solmuyor, hep ayni kaliyor (sadece kinayi ilk yaptiginizda bi 10 gün kadar hafif akiyor kina). Ilk yapmadan sonra 1-2 hafta saclariniz sert oluyor, ki bunuda sac kremi ile önleyebilirsiniz. Sonra tam oturuyor renk ve sac.

Ben kina harcima sadece kina, yarim limonun suyu ve biraz yag koyuyorum (hint yagi, susam yagi veya karisik yag). En az 4-5 saat sicak biyerde bekletiyorum, dinlendirip saclarima sürüyorum.
Diplerim geldigindede, saclarima loreal´in - mango rengi ile boyuyorum, ki diplerimde gelen saclarim koyu kahve siyaha yakin bir renk oldugu icin, mango rengi cok güzel aciyor ve kina ile ayni tonu aliyor.

Eger resim eklemeyi becerebilirsem eklerim bakarsiniz sac rengime. :). Kizili seven herkese tavsiyem olsun... Ama unutmayin, kinadan sonra tekrar sariya dönmeniz mümkün degil gibi birsey. Ama siyah ve koyu renkler oluyor.

Ayrica asagida verdigim adreste, kina, karisimlari ve cikan renkler var (sayfa ingilizce ama). Sayfada iyice asagi inin bakin. Yabancilar bile bizim kinamizi kesfetmis saclarini kina ile boyuyor :).

w w w . h e n n a f o r h a i r . c o m / m i x e s

siz adres cubuguna düzgünce yazarsiniz

Kuzenim normal kınayla bakır yaptı saçlarını.. Güzel olmuştur mutlaka.

Son düzenleme:
Saçına uyguladığın bu kına tarifini tam olarak ölçüleriyle birlikte verebilirmisin acaba?Ben de birkaç senedir boyatıyordum saçlarımı ama yıprandığını farkettim.Artık kına yakıyım dedim.Küçük paketteki hint kınalarından değil de büyük kutudaki kına seti yazan serinin kızıl rengini aldım.Kendi saçım aslında koyu kestane ama en son kendim garnier çikolata kahve ile boyamıştım.Çikolata kahvenin üzerine kına yaptım.Bu kutuların içinde kına,sarı renkli zerdeçal ve ceviz kabuğu,defne yaprağı gibi bir bitki karışımı var.Bu karışımı kaynatıp suyu ile kına karıştırılıyor.Akşam yaptım ve sabaha kadar başımda bekledi.Ama hiç istediğim gibi olmadı.Renk de güzel bir kızıl olmadı,parlak da olmadı.Acaba boya üzerine yapıldığı içinmi böyle oldu bilemiyorum.Bundan sonra hep kına yapmayı düşünüyordum.Ancak hevesim çok kırıldı.
Sizin tarifinizi tam olarak eksiksiz ve ölçüleriyle verebilirseniz bir de bunu denemek isterim.Cevabınızı bekliyorum.

@ EDASU

Canim kinanin ölcüleri sacin uzunluguna bagli, benim saclarim orta uzunlukta, yani omuzlarimdan bir karis asagida diyebilirim. Benim saclarima 300 gram kadar kina gitti. Cok az biseyde artti, onu kapakli bir saklama kabina koydum, buzluga koydum. Bidaha sefere kullanabilirim, eminim birsey olmaz buzlukta.

Ilk kina yaptigimin formülü: Kina, demli cay, karanfil tozu, bir dolu cay kasigi zerdecal, 4-5 yemek kasigi kadar susam yagi (baska yaglarda olabilir). Bunlari karistirip 4-5 saat bekletmistim, sonra sacima sürüp 1 gece bekletmistim.

Ikinci ve son yaptigimin formülü: Sadece kina, ilik su, yarim limon suyu ve 4-5 kasik susam yagi. Ilk formul ile arasindaki fark, ilkinde koyu kirmizi cikmisti sacim, ikincisinde daha acik kirmizi.

Yukarda verdigim sayfa adresinde yabanci kadinlar kina harclarina sunlari koyuyormus:

Demlenmis papatya cayi,
Kirmizi acisiz toz biber (süs biberi)
Portakal suyu,
Limon suyu,
Elma sirkesi... koyduklarini yazmislar.

Papatya cayi kina ile birlesince sanirim daha acik kirmizi bi renk cikiyor.

Yukarda verdigim adrese sen bi bak, ve sayfada iyice asagi in, Orda kina sonucu renkleri göreceksin... Hadi kolay gelsin canim :)

Edasu
ayrica her sacta farkli cikar kina. Sen ilk yapmanda tam istedigin gibi cikmamis, ikincisini yaptiginda rengi daha hos olabilir. Ben kinayi aktardan aliyorum. Aktarda 2-3 cesit kina oluyor. Hani bu cuvallarin icinde oluyorda istedigin kadar alabiliyorsunya, ben onlardan aliyorum.
Bana denilene göre, koyu yesil kina saclari daha koyu yapiyormus, acik yesil kina kumral-kizil yapiyormus.

Ben de saçlarıma kına yapıyorum ama sizin dediğiniz gibi tam bir kızıllık olmuyor. Normal bir ışık altında kendi saç rengim gibi görünüyor biraz güneş ışığı değince rengi belli oluyor. Ama tam benim istediğim gibi değil. Ama tabii ben diplere herhangi bir uygulama yapmıyorum. Ne herhangi bir boya ne de kına.
Ben de farklı tarifler arıyorum. Zerdeçalı ilk kez duydum. Ne gibi bir etkisi var acaba merak ettim.
Ben hatta tarife, cevizin yeşil kabuğu ve ceviz ağacı yaprakları da eklemiştim.
Herkese göre formül değişiyor, ben henüz kendi formulümü bulamadım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…