Saç Rengi ve Saç Boyama kına yaktım çook pişmanım:(

indigo_

Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
16
0
6
Ankara
annem senin saçların koyu renk o kadar belli olmaz dedi kına yaktım bildiğin kızıl oldu:( ama güzel bi kızıl değil alnımın üstündeki saçlar daha açık turuncu gibi.tamamının rengi de kahverengi-kızıl arası bi şey ama yakışmadı yani.bide tatilden dönüşte okul açılıyo bronzlaşmış olucam.okula esmer ten kızıl saçla gitmek istemiyoru.1 ay içinde rengi nasıl değişir.anneannem akar biraz diyo ama renginde gözle görülür bi değişme olur mu.bildiğiniz bi yöntem var mı eski halime dönmek istiyorum:((

saçlarındaki kına bi müddet sonra yani en fazla iki hafta kadar sonra biraz daha koyu bir renk alacaktır.. ve tabi biraz da akıcaktır.. annenin dediği gibi... ancak kınanın kızılından kurtulmak biraz zor.. bir ay sonra belki uygun bi renk boya kullanabilirsin..daha koyu bir renk olabilir bu boya.. ayrıca kınalı saçtan boya da çabuk akar.. çünkü kınalı saçta boyanın yerleşmesi için açılacak pikmentler kınayla kaplı olduğu için boya da kendini istenildiği kadar yerleştiremez.. ama açıcı kullanma derim.. çünkü kınalı saçın açılmış hali.. turuncu oluyor.. ve kınalı saç boyalı ya da hiç işlem görmemiş saça göre.. daha çok yıpranıyo açıcıyla..çünkü saçın mıktatıs gibi kınayla kaplı olduğu için açıcı da zor işliyor.. ve tabi saçların kazık gibi hiç tarayamıyorsun.. kına aynı sebebten yani mıknatıs gibi saçı sardığı için korur.. ve zamanla o da kaybolur.. bence lütfen üzülme..ayrıca saç için el yapımı sabunlar var.. o sabunlar kınayı daha çabuk soldurabilir.. ancak şampuanla renk pek solmuyo... bir süre sonra belki hoşuna gidebilir.. çünkü kına saçta güzel bi parlaklık bırakacaktır.. iki hafta içinde bu parlaklık da koyulaşır..
keşke kınayı sadece bir tutam saçında denemiş ve beğenmemişsen hiç uygulamamış olsaydın...

Son düzenleme:
benim bir arkadaşım kına yakmıştı saçına. kına yaktıgı gün 3-4 defa yıkanmıştı çok kolay akıp gitti kına saçından. 1 ay sonra bayag koyulaştı eski saçından biraz açık oldu. sende etki eder mi bilmiyorum çünkü o ilk gün çok yıkamıştı

saçlarındaki kına bi müddet sonra yani en fazla iki hafta kadar sonra biraz daha koyu bir renk alacaktır.. ve tabi biraz da akıcaktır.. annenin dediği gibi... ancak kınanın kızılından kurtulmak biraz zor.. bir ay sonra belki uygun bi renk boya kullanabilirsin..daha koyu bir renk olabilir bu boya.. ayrıca kınalı saçtan boya da çabuk akar.. çünkü kınalı saçta boyanın yerleşmesi için açılacak pikmentler kınayla kaplı olduğu için boya da kendini istenildiği kadar yerleştiremez.. ama açıcı kullanma derim.. çünkü kınalı saçın açılmış hali.. turuncu oluyor.. ve kınalı saç boyalı ya da hiç işlem görmemiş saça göre.. daha çok yıpranıyo açıcıyla..çünkü saçın mıktatıs gibi kınayla kaplı olduğu için açıcı da zor işliyor.. ve tabi saçların kazık gibi hiç tarayamıyorsun.. kına aynı sebebten yani mıknatıs gibi saçı sardığı için korur.. ve zamanla o da kaybolur.. bence lütfen üzülme..ayrıca saç için el yapımı sabunlar var.. o sabunlar kınayı daha çabuk soldurabilir.. ancak şampuanla renk pek solmuyo... bir süre sonra belki hoşuna gidebilir.. çünkü kına saçta güzel bi parlaklık bırakacaktır.. iki hafta içinde bu parlaklık da koyulaşır..
keşke kınayı sadece bir tutam saçında denemiş ve beğenmemişsen hiç uygulamamış olsaydın...

ben de nerden cesaret ettim bilmiyorum:( annem senin saçına hiç girmez belli bile olmaz demişti.ben de onu dinleyip tamamına yaktım.dediğin gibi biraz koyulaştı sanki daha 2 gün oldu yakalı.o alnımın hemen üstündeki saçlar turuncu gibiydi şimdi kahverengi-kızıl.o kadar rezil değil şu an:D hergün yıkıyorum zaten saçımı.bir hafta sonra tatile gidicem.birileri klor kınayı akıtır falan demiş.bakıcam okulun açılmasına 2 hafta kala falan hala bu kadar kızıl olursa eski saç rengime yakın bi renkte boyamayı düşünüyorum.umarım öyle bi şey mümkündür çünkü eski saç rengim pek koyu sayılmaz:( zaten o yüzden bu kadar turuncumsu oldu galiba.çok teşekkür ederim inş bi miktar düzelir de boyatmaya gerek kalmaz:D

benim bir arkadaşım kına yakmıştı saçına. kına yaktıgı gün 3-4 defa yıkanmıştı çok kolay akıp gitti kına saçından. 1 ay sonra bayag koyulaştı eski saçından biraz açık oldu. sende etki eder mi bilmiyorum çünkü o ilk gün çok yıkamıştı

önceki saçı ne renkti? bi de kızıllığı nasıl değişti.benimki kahverengi-kızıl (bazı kısımlarda turuncuydu şimdi biraz koyulaştı).ama gören direk boya olduğunu düşünür yani gerçek rengim olmadığı belli .pek doğal bi kızıl değil.inş koyulaşınca biraz daha kahvemsi görünür:D

Benim saçımda koyu renk ve doğal boya olsun ve saçımı beslesin diye kına düşünüyorum ve aynı sende olduğu gibi kızıl olsun istiyorum:)) nasıl yaptın bildiğimiz yeşil toz halindeki kınayı mı kullandın??

önceki saçı ne renkti? bi de kızıllığı nasıl değişti.benimki kahverengi-kızıl (bazı kısımlarda turuncuydu şimdi biraz koyulaştı).ama gören direk boya olduğunu düşünür yani gerçek rengim olmadığı belli .pek doğal bi kızıl değil.inş koyulaşınca biraz daha kahvemsi görünür:D

onunki koyu kahverengiydi. herkes onunkini de boya sandı turuncu-kızıl oldu çünkü :) ilk gün çok yıkadığı için çabuk geçti. şuan kahverengi saçları sadece ışıkta veya güneşte turuncumsu parlıyo

Benim saçımda koyu renk ve doğal boya olsun ve saçımı beslesin diye kına düşünüyorum ve aynı sende olduğu gibi kızıl olsun istiyorum:)) nasıl yaptın bildiğimiz yeşil toz halindeki kınayı mı kullandın??

eğer yakışacağını düşünüyosan yak ben çok pişmanım kendi adıma:( ama kardeşim mutlu saçlrıyla.o da yaktı onun saçları benimkinden daha koyu.koyu kahverengi.onunki hiç turuncumsu falan olmadı bildiğin kızıl.normal yeşil tozlarla yaptım.şu düğünlerde falan dağıtılan.onları bi kaba döküp soğuk suyla karıştırdım.çamur gibi oldu.sonra saçımın heryerine sürüp streç filmle kapladım.biraz da sıcakta oturdum güneşin altında.anneannem "kına çok fena yapar adamı.üşütürsün" dedi.saat 3 gibi yaktım 8 gibi yıkadım.ama bence yakmadan önce bi daha düşün.ben çok pişmanım

onunki koyu kahverengiydi. herkes onunkini de boya sandı turuncu-kızıl oldu çünkü :) ilk gün çok yıkadığı için çabuk geçti. şuan kahverengi saçları sadece ışıkta veya güneşte turuncumsu parlıyo

inş benimki de kahverengi olur.kızıla pek alışamadım yüzüm bile bi garip görünüyo sanki:(

Çok uzun süredir saçlarımı boyuyorum. Bi an sıkıldım dedim ki kınaya boyayıp yıpratmayacağım saçımı.
Komple boyayacaktım ama annem uyardı saçının bir kısmında dene olmazsa yazık etmemiş olursun.
İyi ki dinlemişim. İlk boyadım kıpkırmızı oldu suan koyulaştı hala kızıllık var ama eskisi kadar açık değil.
Sende sabret elbet koyulaşacak bakım yağlarıyla rengini soldurursun.

Back