Kina Tepsisi Izdihami...

Selam arkadaslar,

anlatacagim olay yüzünden kina cd'me bile bakasim gelmiyor, bakmak isteyenler icin actigimda bile mutfaga cekiliyorum ki o olaylari yine yeniden yasamayayim diye.

Gelelim mevzuya;

Kinamda birsürü detaylar düsündüm, degisiklikler yaptim. Kina tepsisi gibi..
Folklor ekibi ayarladim ve kiz kardesimide forklore dahil edip kinami ADETLERDEKI gibi onun getirmesini istedim. Kina gecemde görümcem "ben tabii bilmiyorum bu olaylari arkada yasaniyor" tutturmus ben alicam diye. Kiz kardesimden almis tepsiyi kiz arkadaslarim müdahele etmis, kiz kardesim onun gibi cazgir olmadigindan vermis eline al diye tabii. Daha sonrasinda kiz kardesim getirdi ALLAHTAN yoksa ciddi anlamda sorunlar yasanilirdi. Ve cd'de görülüyor durmadan o dönerken öndekine arkadakine tepsiyi ne zaman alicam ne zaman vericek diyip suratini asiyor.. Ve sonunda kiz kardesim veriyor elinede rahatliyor.

Kaynanama cd'de izlerken bunlari anlattim ve kendisinin yorumu " O ZAMAN KENDI KINASINDADA KENDI GÖRÜMCESI TUTSUN KARDESI DEGIL. Madem öyle dedi…" ama kendisi yoktu yanimizda.

2 hafta sonra bize geldiklerinde konu acildi ve bana kaynanam NE HIKMETSE onun yaninda "yok kizim bizde adettir görümcesi getirir gelinin kinayi dedi" SIMDI BU YANAR DÖNERLIK DEGILDE NE ?
Bende internetten actim ve gösterdim onlara.. KIZ KARDES VEYA KIZIN KUZENI Getirir diye. Ya kayinvalidemler Manisalilar.. Aranizda manisali varmi örf adet bilen?

Simdi gel gelelimki icim icimi yiyor, yemin ederim geceleri düsünür oldum kizininda dugunu olacak eger bu boyle olmazsa yani görümcesi getirmezse görümcemin Iste o zaman ben cildiririm. Napacagimi bilmiyorum bu olayi nasil unuturum bir bilgim yok. Dugunumdede sorun yasatan görümcemden bana rahat yok ya yok iste. ALLAH onada ettiklerini yasatsin AMIN !

kv görümce düşman birliklikleri değil ya.daha kınadan başlamışsınız bu hareketlere ne olcak ha kardeş ha görümce boyu göğe mi ercek kardeşin taşısa o kadar meraklıysa görümce bırak senin ilerde evliliğinde yanında olcaklar baştan ılımlı olun

Ben hatırlamıyorum bile kim getirdi,kim taşıdı hiç dikkatli seyretmemişim,
kız kardeşim yok belki ondandır.kız kardeşinizle aranızda bir bağ olduğu için
taşımak istemesi normal ama bu durumu görümcenizin
sorun etmesi ayıp olmuş bence.yani onu taşısan ne taşımasan ne.

Selam arkadaslar,

anlatacagim olay yüzünden kina cd'me bile bakasim gelmiyor, bakmak isteyenler icin actigimda bile mutfaga cekiliyorum ki o olaylari yine yeniden yasamayayim diye.

Gelelim mevzuya;

Kinamda birsürü detaylar düsündüm, degisiklikler yaptim. Kina tepsisi gibi..
Folklor ekibi ayarladim ve kiz kardesimide forklore dahil edip kinami ADETLERDEKI gibi onun getirmesini istedim. Kina gecemde görümcem "ben tabii bilmiyorum bu olaylari arkada yasaniyor" tutturmus ben alicam diye. Kiz kardesimden almis tepsiyi kiz arkadaslarim müdahele etmis, kiz kardesim onun gibi cazgir olmadigindan vermis eline al diye tabii. Daha sonrasinda kiz kardesim getirdi ALLAHTAN yoksa ciddi anlamda sorunlar yasanilirdi. Ve cd'de görülüyor durmadan o dönerken öndekine arkadakine tepsiyi ne zaman alicam ne zaman vericek diyip suratini asiyor.. Ve sonunda kiz kardesim veriyor elinede rahatliyor.

Kaynanama cd'de izlerken bunlari anlattim ve kendisinin yorumu " O ZAMAN KENDI KINASINDADA KENDI GÖRÜMCESI TUTSUN KARDESI DEGIL. Madem öyle dedi…" ama kendisi yoktu yanimizda.

2 hafta sonra bize geldiklerinde konu acildi ve bana kaynanam NE HIKMETSE onun yaninda "yok kizim bizde adettir görümcesi getirir gelinin kinayi dedi" SIMDI BU YANAR DÖNERLIK DEGILDE NE ?
Bende internetten actim ve gösterdim onlara.. KIZ KARDES VEYA KIZIN KUZENI Getirir diye. Ya kayinvalidemler Manisalilar.. Aranizda manisali varmi örf adet bilen?

Simdi gel gelelimki icim icimi yiyor, yemin ederim geceleri düsünür oldum kizininda dugunu olacak eger bu boyle olmazsa yani görümcesi getirmezse görümcemin Iste o zaman ben cildiririm. Napacagimi bilmiyorum bu olayi nasil unuturum bir bilgim yok. Dugunumdede sorun yasatan görümcemden bana rahat yok ya yok iste. ALLAH onada ettiklerini yasatsin AMIN !

yani bunu kafaya takmanız çok gereksiz bence, tamam kardeşinizin tutmasını istemişsiniz, görümcenizde heveslenmiş tutmak istemiş ama kendisine verilmek istenmediğinde biraz tepki vermiş, olabilir bu tür şeyler, sırf bu yüzden cdyi izlememek hayret verici bişey, sırf bu kadarcık neden yüzünde uyuyamıyorsanız çok takıntılısınız demekki, bence rahat olun, bu nedenden dolayı da kimseyi düşman belleyip cephe almayın

Sinirlenecek başka konunuz mu yok anlamadım. Kınayı gerçekten de erkek tarafından biri getirir ve yakar. Görümce olur yoksa elti olur. Teyzem yeni küçük oğlunu evlendirdi kızı yok 4 çocuğu da erkek görümcesi yok gelinin yani o yüzden eltisi yani kuzenimin ağabeyinin eşi kınayı getirdi döndürdü öbür kızlar da çevresinde döndüler tabii onlara da verdi kına tepsisini ama kınayı da geline elti yaktı teyzem de geline altınını koydu yani sizin yanlışınız var. Erkek tarafından biri yakar kınayı hem buna mı takıldınız şimdi ne kadar eften püften sebebler ya.

Gorumce tutar canim kultur ayni bizde de hatta kinayi yakarken de elinin icine altin koyar. Adet adettir takilmayin bunun cazgirlikla falan alakasi yok

anne tarafım manisalı ve kuzenimin kınasında kız kardeşi taşıdı tepsiyi ama annem yaktı kınayı kuzen istediği için.

baba tarafımda anadoludan onlarda ise mutlu evliliği olan biri taşır tepsiyi ve o yakar

kardesın veya görümcen
ne kadar büyütmüşsün olayı.. allah senın gıbı gelınlerden korusun valla :KK53:

Heryerde adet farklı kınada nişanda kızın adeti neyse o olur
Bizdede gelin kaynananın kucağına oturur elime boynuna istediğini koyana toronla ezersin kaynanayı
Benim kaynanam tutturdu kızın annesi yakar bizde kınayı die haa öyle mi dedim kaynanama yaktırdım kınamı
Uyuzluktan 15 dakika açmadım elimi

her yerin adeti farklı fakat bizim burada da kınayı kız tarafı yapar, kınayı kız tarafından biri yakar erkek tarafı karışmaz.
ama siz de çok abartmışsınız bana kalırsa.

Evlendikten sonra her şey tazeyken hep bu nikahta kınada olan olumsuz olaylar konuşuluyor.
Üzerinden zaman geçtikçe unutmak için kendinize müsaade edin. İnanın bunları düşünmek de sinirlenmek de boş.
bak diğer konunda da anlattım. Evlendik hergün eşimin ailesine gittik. Orda da hergün benim ailemi eleştirdiler, nikahta şöyle yapmadı, şu kişi hayırlı olsun demedi, şu bu o bu şu diye. Eşim de gaza geldi aynı şekilde söyledi.
DE ne oldu? Sadece huzursuzluk oldu. Sonra da unuttular gitti.
Allah zaten adildir. Zaten herkes yaptığı kötülüklerin hesabını verecek. Boşver. Olumsuzlukları tekrar tekrar içinde yaşama. Kendini bilhassa üzme. onlara duyduğun öfkeyi içinde çoğaltma.
Bazen de bize taş atana ekmek atabilmek lazım.

Benim eşimde çok gaza gelen bir insan. Ne zamandır evlisin ? Ne zaman aştınız olayları :KK43: ya bi bu sanıyor burdakiler. Bu aklımda kalanlardan birtanesi.. O kadar olaylar oldu unutamayacak derecede saygısızcaydı herşey bende..

o kadar çok olay olup da aklında niye sadece görümcenin tepsi tutmak istemesi kalıyor.diğer olanları da anlat:KK14:

X