Kina Tepsisi Izdihami...

kv ikiyüzlü.. çok muhattap olma bu kadınla bence. çok da mühim bir olay gibi gelmedi bu olay bana.. buna takılmasan ?

Aynen iki yüzlü ayni zamanda ogluna "iyi kv görünümü" saglamak icin bana iyi davraniyor. Misal; buda en cok icime batan olay .. Ya diyorum ya anlatmadigim o kadar konu var, sadece taktigim bu olamayacagini anlayn.. Ertesi sabah kvlere gidicem iste bi arkabalarina misafirlige gidicez kv birlikte karnimda sanci aniden bi soguk terleme onum simsiyah oldu vs.. kotuyum diyorum bana tamam ya git yat o zaman ben iptal ederim diyor. Annesini aradi annesi geldi yanima beni aldi doktora goturdu hastaneye sevk etti doktorum beni o derece ama benim esim bunu anlayana kadar is isten gecti benim rol yaptigimi dusundu. gitmemek icin bahane ürettigimi sandi. taa ki hastaneye sevk edildigimi duyduktan sonar beni aradi vs.. Ya ileri derecede psikolojik sorunlarim oldu bu evlilik yüzünden anlatamam.

K kararsiz_2013 Ben ne anlatsam beni haksiz bulmak icin bahaneler üretiyorsun. Anlamiyor musun? Beni hakli gör veya görme, Beni anlamadigin sürece yorumun benim icin "okumadan gec" tir. Hem konumda benim icin ne kadar önemli oldugunu anlatiyorum, hemde karsima gecmis "Neyi var?" diyorsun. Sende gelinmissin, e o zaman seninde hayallerin vardir bu ozel gununde bu istegin olmayinca haliyle takinti haline donusebiliyor. Neyse bosver sen..

Ben bahaneler üretmiyorum. Seni anlamak için sana hak vermem gerekmiyor. Anliyorum seni fakat haksiz buluyorum.

Ve evet bende gelin oldum ve gelinlik gibi, dügün mekani gibi hayallerim gerçek oldu, ama mesela dj benim umdugum gibi olmamisti ve ona parca harcamistik biz. Bu simdi çokmu büyük bir sorun? Hayir sonuçta yine eglendik, o parada saglik olsun. Sonuçta dügünün artilari, eksilerinden daha çok. Üstelik en önemlisi esim ile mutlu olmam.

Söyle birseyde var, kina tepsi üzerine hiç hayal kurmamistim. Ki senin hayalinde kardesin tasiyor, folklor grubu ile beraber. Yine öyle oldu ki. Yani sirf görümce parmaklari ile o tepsiye degdi diye hayallerin suya mi düstü? Öyleyse, bu nasil bir hayal kurmak?

Yani o gün bir nebze uyuz olman, morelin biraz bozulmasini anlarim fakat aylar olmus, bide kaynanaya netten örnekler göstermek nedir? Bu hiçte normal birsey degil. Bu artik görümceye sevmedigin için, nefret etmek için bahaneler üretmekten çok farli birseydir. Bu senin uyumana engel oluyor. Ve çok ciddi söylüyorum, bir psikologtan randevu al. Bir tepsiyi bu denli takinti yapmak hiç normal degil.

Takıldığın şey adetler mi gerçekten? Yani tüm adetlere eyvallah mı diyeceksin? Gelinlerin kaynana ayağı yıkadığı adetler var mesela...

Abimin düğününde benim elime tutuşturdular tepsiyi, onlar vermese, ben aralarda dolanırdım muhtemelen :) Elim ağrıyınca kuzenine vermiştim ben de tepsiyi. Sonra kınayı da bana yaktırdılar. Hal bu ki düğünden önce bir komşumuz "Sen yakamazsın, evli değilsin, mutlu evliliği olan biri yakar kınayı" demişti. Hadi benim evli olmadığım belli de kimin mutlu olduğu belli mi? Ben de " Sen de yakamazsın o zaman " mı demeliydim yoksa :)

Böyle düğünlerde "ben önde olayım" takıntısındaki insanlara sinir oluyorum. Hayatta başarılı olarak önlerde olun hanımefendiler.

Adet-madet takılmayın, hevesi varmış görümcenizin deme ki, ne kötülük var bunda. Düğün anında kendinizi ve herkesi huzursuz kılmaya değer mi? Önceden söyleseydiniz görümcenize "kardeşimle sen sırayla tutarsınız" diye.

Ben bahaneler üretmiyorum. Seni anlamak için sana hak vermem gerekmiyor. Anliyorum seni fakat haksiz buluyorum.

Ve evet bende gelin oldum ve gelinlik gibi, dügün mekani gibi hayallerim gerçek oldu, ama mesela dj benim umdugum gibi olmamisti ve ona parca harcamistik biz. Bu simdi çokmu büyük bir sorun? Hayir sonuçta yine eglendik, o parada saglik olsun. Sonuçta dügünün artilari, eksilerinden daha çok. Üstelik en önemlisi esim ile mutlu olmam.

Söyle birseyde var, kina tepsi üzerine hiç hayal kurmamistim. Ki senin hayalinde kardesin tasiyor, folklor grubu ile beraber. Yine öyle oldu ki. Yani sirf görümce parmaklari ile o tepsiye degdi diye hayallerin suya mi düstü? Öyleyse, bu nasil bir hayal kurmak?

Yani o gün bir nebze uyuz olman, morelin biraz bozulmasini anlarim fakat aylar olmus, bide kaynanaya netten örnekler göstermek nedir? Bu hiçte normal birsey degil. Bu artik görümceye sevmedigin için, nefret etmek için bahaneler üretmekten çok farli birseydir. Bu senin uyumana engel oluyor. Ve çok ciddi söylüyorum, bir psikologtan randevu al. Bir tepsiyi bu denli takinti yapmak hiç normal degil.

Bi ara ben mi yazdım bunları yoksa dedim :)

Allah başka dert vermesin konu sahibine.. bir tepsinin üstesinden gelememiş daha...

Bi ara ben mi yazdım bunları yoksa dedim :)

Allah başka dert vermesin konu sahibine.. bir tepsinin üstesinden gelememiş daha...

Evet bu dert o kadaaar saçma ki. Sanirim konu sahibi hiç bdv'de konu okumamis :KK48:

Yani burda yavru özlemiyle olan insanlar var, esinden siddet gören, kv'den küfür ve siddet gören, herseye karisan kv/görümce/kendi anne baba var, cinsellik istemeyen es,... Tamam dertin aslinda büyügu küçügü yokturda inglizcede "firstworldproblems" denilen seydir bu konu bence.

Evet bu dert o kadaaar saçma ki. Sanirim konu sahibi hiç bdv'de konu okumamis :KK48:

Yani burda yavru özlemiyle olan insanlar var, esinden siddet gören, kv'den küfür ve siddet gören, herseye karisan kv/görümce/kendi anne baba var, cinsellik istemeyen es,... Tamam dertin aslinda büyügu küçügü yokturda inglizcede "firstworldproblems" denilen seydir bu konu bence.
hayır yani bir de görümce zorla o tepsiyi alsa taşısa sinir olduğuna değer de,öyle bir şey de olmamış.gene kardeş taşımış.niye cd izlemeyecek kadar sinirlendi halen anlayamadım.:KK51:

Takılmaya değmez.
Baktınız dengesiz konuşmuş dönmüş buradan şu çıkar bu tür konuları onlarla ya da onunla paylaşmıyacaksınız.
Yanar döner insanlardan hiç hazzetmem doğru ne ise karşındaki düşmanında olsa doğru diyeceksin hatır için dönülmez.
Görümcenizin kınasını düşünmekte gereksiz canım sen hayatına devam et umursama böyle detayları eş ve ev gerisi kapının dışında kalır.

Kucuk bir olayda tepkiniz ,kendinizi bukadar üzmek ise canım cicim ayları geçince gerçek sıkıntılar başlayınca daha cok yipranirsiniz,üzülmeyin .

O son yazdiklarin olgun biri, belli bi yasta oldugun icin söylüyorsun fakat bir genc kiz icin o tepsi tutmak heves olabilir.

Elbette dügün gelin ve damat icin önemlidir fakat olgun gelin ve damat en kücük detayi problem yapmaz. Sen gelinsin diye görümceyi kirmak ve hevesinden almak hak degil bana göre.
Sonucta dügünle hersey bitmiyor, tam tersi, hersey basliyor ve bir aile olunuyor.

Biraz hosgörü cokmu kötü birsey? Hani görümce gelinlige karismak, giymek istese,salona, mobilyaya karissa bende orda "dur" derdim fakat alt üst bi tepsi tutmak icin böyle olay cikarmak gercekten sacma.

İnanın benim yüzüklerim takılırken tepsimi kim tuttu hatırlamıyorum bile. Çünkü benim için önemli değildi. Mesela benim haberim olmadan (çeyiz gitmişti ve daha düğün olmamıştı) eşimin annesi tenceremi kullanmıştı, ben bozulduğum halde sesimi çıkarmamıştım ama resmen tartışma sebebiydi. Dışardan bakılınca alt tarafı bir tencere ne olacak ki kullanmışta ne olmuş, ancak ben onu çeyiz olarak almışım ilk kendim kullanmak isterim. Bu da benim için önemli mesela. Diyeceğim o ki, herkesin önem verdiği şeyler farklıdır. Neticede tepsiyi tutan kızımızın boyu tepsiyi tuttu diye uzamadı ya da tutamadı diye kısalmadı, aynı şey gelin için de geçerli, tepsiyi x tutmuş y tutmuş illaki farketmez. Ancak bence insanlar özellikle damat tarafı geline karşı, gelin tarafıda damada karşı bir adım geri durmasını öğrenmeliler.

yöre yöre fark ediyordur heralde
benim kınam eşimle bir oldu
ikimizin tepsisi ayrıydı
onun tepsinini arkadaşları taşıdı
benimki arkadaşlarım taşıdı
kınayı eşime amcası yaktı
banada amcasının hanımı yaktı
yani kına bizim burda eşin akrabası yakar

Ne kadar abartılmış, her yerin adeti farklı.
Bizde kızın kınasını kız tarafından biri yakar ve para alır. Arkadaşımda gördüm onda da tam tersi erkek tarafından biri yaktı büyüklerden. Hatta kınayı yakanın evli ve annesi-babası sağ-mutlu olması gerekiyormuş...Türlü türlü enteresan adetler var takılmayın. Takılınacak tek nokta kayınvalidenin sözünün eri olmaması. Bir gün öyle bir gün böyle...

Bizde kiz tarafi erkek tarafi farketmez genc kizlar tasir tepsiyi hatta gelinin kinasi yakilinca bekar olan biri gelinin basindaki ortuyu kacirir.

Selam arkadaslar,

anlatacagim olay yüzünden kina cd'me bile bakasim gelmiyor, bakmak isteyenler icin actigimda bile mutfaga cekiliyorum ki o olaylari yine yeniden yasamayayim diye.

Gelelim mevzuya;

Kinamda birsürü detaylar düsündüm, degisiklikler yaptim. Kina tepsisi gibi..
Folklor ekibi ayarladim ve kiz kardesimide forklore dahil edip kinami ADETLERDEKI gibi onun getirmesini istedim. Kina gecemde görümcem "ben tabii bilmiyorum bu olaylari arkada yasaniyor" tutturmus ben alicam diye. Kiz kardesimden almis tepsiyi kiz arkadaslarim müdahele etmis, kiz kardesim onun gibi cazgir olmadigindan vermis eline al diye tabii. Daha sonrasinda kiz kardesim getirdi ALLAHTAN yoksa ciddi anlamda sorunlar yasanilirdi. Ve cd'de görülüyor durmadan o dönerken öndekine arkadakine tepsiyi ne zaman alicam ne zaman vericek diyip suratini asiyor.. Ve sonunda kiz kardesim veriyor elinede rahatliyor.

Kaynanama cd'de izlerken bunlari anlattim ve kendisinin yorumu " O ZAMAN KENDI KINASINDADA KENDI GÖRÜMCESI TUTSUN KARDESI DEGIL. Madem öyle dedi…" ama kendisi yoktu yanimizda.

2 hafta sonra bize geldiklerinde konu acildi ve bana kaynanam NE HIKMETSE onun yaninda "yok kizim bizde adettir görümcesi getirir gelinin kinayi dedi" SIMDI BU YANAR DÖNERLIK DEGILDE NE ?
Bende internetten actim ve gösterdim onlara.. KIZ KARDES VEYA KIZIN KUZENI Getirir diye. Ya kayinvalidemler Manisalilar.. Aranizda manisali varmi örf adet bilen?

Simdi gel gelelimki icim icimi yiyor, yemin ederim geceleri düsünür oldum kizininda dugunu olacak eger bu boyle olmazsa yani görümcesi getirmezse görümcemin Iste o zaman ben cildiririm. Napacagimi bilmiyorum bu olayi nasil unuturum bir bilgim yok. Dugunumdede sorun yasatan görümcemden bana rahat yok ya yok iste. ALLAH onada ettiklerini yasatsin AMIN !
Kına tepsisini getirmek istemesi yüzünden mi bu geceleri düşünmelerin,için içini yemeleri,beddua etmen.Hayatta uğraşacak başka dert yok galiba.

Evlendikten sonra her şey tazeyken hep bu nikahta kınada olan olumsuz olaylar konuşuluyor.
Üzerinden zaman geçtikçe unutmak için kendinize müsaade edin. İnanın bunları düşünmek de sinirlenmek de boş.
bak diğer konunda da anlattım. Evlendik hergün eşimin ailesine gittik. Orda da hergün benim ailemi eleştirdiler, nikahta şöyle yapmadı, şu kişi hayırlı olsun demedi, şu bu o bu şu diye. Eşim de gaza geldi aynı şekilde söyledi.
DE ne oldu? Sadece huzursuzluk oldu. Sonra da unuttular gitti.
Allah zaten adildir. Zaten herkes yaptığı kötülüklerin hesabını verecek. Boşver. Olumsuzlukları tekrar tekrar içinde yaşama. Kendini bilhassa üzme. onlara duyduğun öfkeyi içinde çoğaltma.
Bazen de bize taş atana ekmek atabilmek lazım.

Allah başka dert vermesin
bende cd yi izleyemiyorum diyince
kavga çıktı olay oldu zannettim

şimdi sen bunu unutmaz görümcenin kınasında
eğer kardeşi tutarsa yersin hee kaynanayı :)

Bizde kınayı tepsiyi gelinin kız kardeşi alır kınayı kardeşi yakar ama gelinin kardeşi vs yoksa kuzeni yakar ama bunlar sorun edilecek şeyler değil ki o almış bu vermemiş bence gereksiz ve yersiz durduk yere başınızı ağrıtmaktan başka bir şeye yaramaz :KK43: geri dönüşü olsa bu yaşananların tamam da yok ama oldu ve bitti :KK14: bu arada kayınvalideniz ve görümceniz ile her zaman tatlı bir mesafe koruyun emin ol ilişkileriniz daha saygılı ve düzgün olur :KK51:

Allah mutluluğunuzu daim etsin.
Geceleri uyuyamadığınız derdiniz kına tepsisini görümcenin götürmek istemesi (ki götürememiş)) ise hiç başka derdiniz olmamalı.

Allah mutluluğunuzu daim etsin.
Geceleri uyuyamadığınız derdiniz kına tepsisini görümcenin götürmek istemesi (ki götürememiş)) ise hiç başka derdiniz olmamalı.
hele birde bakmak isteyenlere açtığında gidip mutfağa saklanması kelimelerle anlatılmaz.ne yaşamışsa kınada artık,kız taşımamış bile sadece taşımak istemiş:KK14:

Manisada üniversiteyi okumuş biri olarak oradaki arkadaşlarımın kınasında hep kız tarafı kına tepsisini getiriyordu.
Fakat yöreler arası farklılıklar var.
Kafaya takmaya kalkarsak emin ol hepimizde bu tarz ufak tefek sorunlar var.
Bende kınamda çok özenmiştim kınada oturacağım yastığa mumlarına kadar özel sipariş verdim fakat kınada mumları tutan herkese ayakta kimse kalmayacak tembihinde bulunmamıza rağmen herkes başımda dikildi ve o esnada hiç güzel bir resmim yok ve ister istemez kargaşa oldu.
Bu arada kına getirme ve yakma bizde de erkek tarafına ait olur.

X