Kina Tepsisi Izdihami...

Ortada o kadar kafaya takılacak ,ahlarda bulunulacak bir sorun görmedim... Boşuna düşünüp durmayın bence...Kına tepsisini kim taşıdı mevzusuna gelincede bizde kıza kına yakmaya erkek tarafı gelir dogal olarak da tepsi erkek tarafında olur ama görümcemi taşır bilemiyecegim....Görümcenin de o kadar taşımayı istemesi demek ki heveslenmiş keşke böyle şeyden sorunlar olmasaydı...

Benim de nişanımda tepsiyi arkadaşım tutmak istedi nişandan önce hep konuşduk ama o telaşla felan nişanlımın teyzesi yüzükleri o hazırlamışdı tepsiye onun elinde kalmış o tutmuştu ama hiç fark etmedim... Hatta fotograflar da felan sonra görünce teyzesi aaa tepsiyi ben tutmuşum 50 yaşındaki kadın ayy niye demediniz gençlere ver diye demişdi aramızda gülmüşdük teyzesiyle.....

Iyide, bu konuda görümcenin fesat olup, gelini kiskandigini nereden cikardin? Sonucta kinayi yakmadi, sadece bir sacma sapan tepsiyi tutmak icin heves yapmis.

Siz hic gencliginizde heves yapmadinizmi? Onunda abisi evleniyor ve o tepsiyi tutmak istemis. Yahu allah askina bunun neyi var? Sonucta zaten bir aile olmak icin evlenilmiyormu? Bu görümcelere karsi bu önyargi/düsmanlik nedir? Üstelik yine konu sahibin kardesi tutmus tepsiyi,sadece bir ara görümceye vermis. O görümce hic kinada olmasaydi sanirim konu sahibi iyicene rahatlanirdi. Cok yazik

Ha bu arada beni görümce olmak ile suclamadan önce, hayir ben bir görümce degilim, gelinim fakat bu benim saglikli düsünmeme engel olmuyor :)

yazık kızcağız belki özenmiştir.

benim kuzenin düğününde elime tutuşturdular, satacak birisini aradım kimse de almadı elimde kaldı aptal tepsi..

bi de daha önce hiç tutmadım, gelinin başında döndür dediler, ben de gittim yanına gelinin, tepsiyi tutup döndürdüm kafasının üstünde. herkes bi gülmeye başladı, dalga geçtiler benimle yürüyerek öyle dönmem gerekiyormuş

Böyle ufak konuları bu kadar kafanıza takarsanız hem kendinizi hem çevrenizi üzersiniz. Hoşgörülü davranmayı deneyin.

Bizde de kınayı erkek tarafı getirir kız evinde yoğurulur tepsisini görümce getirir oynayarak kınayı da o yakar.

Sanırım siz yazdıklarımı ya yanlış anladınız yada tam okumadınız. Benim tavrım sadece görümcelere değil, gelin hanımın gönlünü hoş tutamayanlara. Sizin saçmasapan dediğiniz tepsiyi tutma meselesi canını sıkmış demekki onun için saçmasapan bir mevzu değil. Sizi görümce olarak suçlamadım ben burada fikirlerimi yazdım. Düğün herkes için özel olabilir ancak gelin-damat için daha özel, görümcenin onun bunun heveslerinden önce bence gelin-damadın hevesleri ön planda. Herkesin düşüncesi kendine göre makul ve sağlıklıdır Ben önceliğin gelinin istekleri ve arzularından olmasından yanayım. Çünkü geriye dönüp baktıklarında, görümce kınada tepsi tutmadım diye ahlanıp vahlanmaz ancak gelin üzülmüş olabilir. Ben burada yazdıklarımı kendi erkek kardeşimi düşünerek yazıyorum, ilerde bende görümce olacağım ancak gelip bana rica ederse kınayı yakar mısın diye o zaman yakarım :)

Zaten olan olmuş bu neyin konusu ve tartışması

bende yeni evleniceksin sanıyorum

Ne tepsiymis arkadaş ben tepsinin adetlere göre taşıması gereken biri olduğunu bile bilmiyodum çok cahilmisim
Olan olmuş neden bu kadar uzattıniz mevzuyu ki düğünde olmuş artık mutlu yuvaniza bakın görümcenize de kin beslemeyi birakin biraz hoşgörü diyorum

O son yazdiklarin olgun biri, belli bi yasta oldugun icin söylüyorsun fakat bir genc kiz icin o tepsi tutmak heves olabilir.

Elbette dügün gelin ve damat icin önemlidir fakat olgun gelin ve damat en kücük detayi problem yapmaz. Sen gelinsin diye görümceyi kirmak ve hevesinden almak hak degil bana göre.
Sonucta dügünle hersey bitmiyor, tam tersi, hersey basliyor ve bir aile olunuyor.

Biraz hosgörü cokmu kötü birsey? Hani görümce gelinlige karismak, giymek istese,salona, mobilyaya karissa bende orda "dur" derdim fakat alt üst bi tepsi tutmak icin böyle olay cikarmak gercekten sacma.

2 tarafta tepsi olayını çok ciddiye almışlar.

Sıra ile taşımışlar işte tepsiyi, kafanıza takmayın ufak tefek şeyleri..

Caninizin skilmasini anlarim da hala bu kadar geceleri dusunecek kadar cok takilmanin manasi yok bence bosverin

İzdihamı siz çıkarmışsınız bir tepsi için. Sonuçta kardeşinizde taşımış neden bu kadar büyütüyorsunuz böyle mevzuları?

K kararsiz_2013 Ben ne anlatsam beni haksiz bulmak icin bahaneler üretiyorsun. Anlamiyor musun? Beni hakli gör veya görme, Beni anlamadigin sürece yorumun benim icin "okumadan gec" tir. Hem konumda benim icin ne kadar önemli oldugunu anlatiyorum, hemde karsima gecmis "Neyi var?" diyorsun. Sende gelinmissin, e o zaman seninde hayallerin vardir bu ozel gununde bu istegin olmayinca haliyle takinti haline donusebiliyor. Neyse bosver sen..

Takıcak bişey bulamadın galiba hala yok kınaymış yok tepsiymiş..

kv ikiyüzlü.. çok muhattap olma bu kadınla bence. çok da mühim bir olay gibi gelmedi bu olay bana.. buna takılmasan ?

allahaşkına sevdiğin adam aradığın insansa şuan için aradığım aşk bu diyorsan ne önemi var tepsiyi kimin tutuyor olmasının,bence gereksiz yere uzatıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…