Dilediğinizi söyleyebilirsiniz. Benim lafım sizin bahsettiğiniz taşın altına elini koyan görümcelere değil. Fesatlık peşinde koşup, gelinlerini kıskanan görümcelere. Ayrıca altını takıyı bohçayı hangi görümce alıyor? Burda birçok konuda, ailelerden birşey beklemeyin evlilik çağına gelen insanlar kendi alacaklarını kendileri almalı diye yorumlar yapılmıyor mu? Hatta bir çok çift beraber kredi çekip altınlarını kendileri alıyor, aileler ellerinden geleni yaparlarsa yapıyor yapmıyorlarsa da manevi olarak bulunuyorlar. Eh bu durumda da görümceye laf düşmüyor bence. Kınaya gelince ben söyleyeceğimi söyledim, kına evini kız yapıyorsa kızın istediği yakar, illan görümce kına yakmak istiyorsa kursunlar kına gecesini kardeşlerine yapsınlar kınalarını, ellerini tutan yok ki... Ayrıca benim garezim kimselere değil, görümcelerede değil. Gelin olacak bir genç kızın ilerde CD sini izlemesine engel olan insanlara. Tutun ki erkeğe kına gecesi yapılıyor gelinin ablası kınayı ben yakıcam diye hop oturup hop kalkıyor, erkek tarafı ne der? Sizin için ironik bir durum olabilir ancak BDV de kaynanam dedikodumu yaptı, kaynım şunu dedi, görümce belası diye birsürü konu neden oluyor bir düşünün... Gelinlerde hata yok mu elbette olabilir, ancak konu bir genç kızın kınasıysa evet tekrar söylüyorum görümce atılmasın ortalığa bir geride dursun.
Iyide, bu konuda görümcenin fesat olup, gelini kiskandigini nereden cikardin? Sonucta kinayi yakmadi, sadece bir sacma sapan tepsiyi tutmak icin heves yapmis.
Siz hic gencliginizde heves yapmadinizmi? Onunda abisi evleniyor ve o tepsiyi tutmak istemis. Yahu allah askina bunun neyi var? Sonucta zaten bir aile olmak icin evlenilmiyormu? Bu görümcelere karsi bu önyargi/düsmanlik nedir? Üstelik yine konu sahibin kardesi tutmus tepsiyi,sadece bir ara görümceye vermis. O görümce hic kinada olmasaydi sanirim konu sahibi iyicene rahatlanirdi. Cok yazik
Ha bu arada beni görümce olmak ile suclamadan önce, hayir ben bir görümce degilim, gelinim fakat bu benim saglikli düsünmeme engel olmuyor :)
Sanırım siz yazdıklarımı ya yanlış anladınız yada tam okumadınız. Benim tavrım sadece görümcelere değil, gelin hanımın gönlünü hoş tutamayanlara. Sizin saçmasapan dediğiniz tepsiyi tutma meselesi canını sıkmış demekki onun için saçmasapan bir mevzu değil. Sizi görümce olarak suçlamadım ben burada fikirlerimi yazdım. Düğün herkes için özel olabilir ancak gelin-damat için daha özel, görümcenin onun bunun heveslerinden önce bence gelin-damadın hevesleri ön planda. Herkesin düşüncesi kendine göre makul ve sağlıklıdırBen önceliğin gelinin istekleri ve arzularından olmasından yanayım. Çünkü geriye dönüp baktıklarında, görümce kınada tepsi tutmadım diye ahlanıp vahlanmaz ancak gelin üzülmüş olabilir. Ben burada yazdıklarımı kendi erkek kardeşimi düşünerek yazıyorum, ilerde bende görümce olacağım ancak gelip bana rica ederse kınayı yakar mısın diye o zaman yakarım :)
Iyide, bu konuda görümcenin fesat olup, gelini kiskandigini nereden cikardin? Sonucta kinayi yakmadi, sadece bir sacma sapan tepsiyi tutmak icin heves yapmis.
Siz hic gencliginizde heves yapmadinizmi? Onunda abisi evleniyor ve o tepsiyi tutmak istemis. Yahu allah askina bunun neyi var? Sonucta zaten bir aile olmak icin evlenilmiyormu? Bu görümcelere karsi bu önyargi/düsmanlik nedir? Üstelik yine konu sahibin kardesi tutmus tepsiyi,sadece bir ara görümceye vermis. O görümce hic kinada olmasaydi sanirim konu sahibi iyicene rahatlanirdi. Cok yazik
Ha bu arada beni görümce olmak ile suclamadan önce, hayir ben bir görümce degilim, gelinim fakat bu benim saglikli düsünmeme engel olmuyor :)
allahaşkına sevdiğin adam aradığın insansa şuan için aradığım aşk bu diyorsan ne önemi var tepsiyi kimin tutuyor olmasının,bence gereksiz yere uzatıyorsunSelam arkadaslar,
anlatacagim olay yüzünden kina cd'me bile bakasim gelmiyor, bakmak isteyenler icin actigimda bile mutfaga cekiliyorum ki o olaylari yine yeniden yasamayayim diye.
Gelelim mevzuya;
Kinamda birsürü detaylar düsündüm, degisiklikler yaptim. Kina tepsisi gibi..
Folklor ekibi ayarladim ve kiz kardesimide forklore dahil edip kinami ADETLERDEKI gibi onun getirmesini istedim. Kina gecemde görümcem "ben tabii bilmiyorum bu olaylari arkada yasaniyor" tutturmus ben alicam diye. Kiz kardesimden almis tepsiyi kiz arkadaslarim müdahele etmis, kiz kardesim onun gibi cazgir olmadigindan vermis eline al diye tabii. Daha sonrasinda kiz kardesim getirdi ALLAHTAN yoksa ciddi anlamda sorunlar yasanilirdi. Ve cd'de görülüyor durmadan o dönerken öndekine arkadakine tepsiyi ne zaman alicam ne zaman vericek diyip suratini asiyor.. Ve sonunda kiz kardesim veriyor elinede rahatliyor.
Kaynanama cd'de izlerken bunlari anlattim ve kendisinin yorumu " O ZAMAN KENDI KINASINDADA KENDI GÖRÜMCESI TUTSUN KARDESI DEGIL. Madem öyle dedi…" ama kendisi yoktu yanimizda.
2 hafta sonra bize geldiklerinde konu acildi ve bana kaynanam NE HIKMETSE onun yaninda "yok kizim bizde adettir görümcesi getirir gelinin kinayi dedi" SIMDI BU YANAR DÖNERLIK DEGILDE NE ?
Bende internetten actim ve gösterdim onlara.. KIZ KARDES VEYA KIZIN KUZENI Getirir diye. Ya kayinvalidemler Manisalilar.. Aranizda manisali varmi örf adet bilen?
Simdi gel gelelimki icim icimi yiyor, yemin ederim geceleri düsünür oldum kizininda dugunu olacak eger bu boyle olmazsa yani görümcesi getirmezse görümcemin Iste o zaman ben cildiririm. Napacagimi bilmiyorum bu olayi nasil unuturum bir bilgim yok. Dugunumdede sorun yasatan görümcemden bana rahat yok ya yok iste. ALLAH onada ettiklerini yasatsin AMIN !