Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allah başka dert vermesin
Bizde erkek tarafı getirir kıza kız tarafından annesi babası sağ olan(neden bilmiyorum öyle yaparlar) biri Kınay ellerine sürer ama sürmeden önce kız elini açmaz kayinvalide elini açar çeyrek koyar...
ya tatlım bunlara kafani yorma daha cook uzun engebeli yollar çıkacak önüne özellikle böyle ufak tefek seyleri(erkek aklına gore) eşine sakin anlatip durma ki ileriye enerjinizi kalsin
ama gerçekten ben de ilk sen de duydum mesela kınayı kız kardeşin getirdiğini.Icimi rahatlattin mi yerden yere mi vurdun anlamadim.
ama gerçekten ben de ilk sen de duydum mesela kınayı kız kardeşin getirdiğini.
valla bilmiyorum bu güne kadar gittiğim düğünlerde hep yukarıdaki arkadaşın dediği gibi oldu,yöre farklılığı olabilir.Yok tatlim internettende bakabilirsin, Gelinin kiz kardesi yada arkadaslari kuzenleri getirir. Zaten salon masraflarini vs Kiz tarafi odedigi icin erkek tarafi B planda olur. Dugundede tam tersi Kiz tarafi birseye karismaz.
Icimi rahatlattin mi yerden yere mi vurdun anlamadim.
Kına tepsisini yenge taşır. Boşuna tatsızlık olmuş :)Selam arkadaslar,
anlatacagim olay yüzünden kina cd'me bile bakasim gelmiyor, bakmak isteyenler icin actigimda bile mutfaga cekiliyorum ki o olaylari yine yeniden yasamayayim diye.
Gelelim mevzuya;
Kinamda birsürü detaylar düsündüm, degisiklikler yaptim. Kina tepsisi gibi..
Folklor ekibi ayarladim ve kiz kardesimide forklore dahil edip kinami ADETLERDEKI gibi onun getirmesini istedim. Kina gecemde görümcem "ben tabii bilmiyorum bu olaylari arkada yasaniyor" tutturmus ben alicam diye. Kiz kardesimden almis tepsiyi kiz arkadaslarim müdahele etmis, kiz kardesim onun gibi cazgir olmadigindan vermis eline al diye tabii. Daha sonrasinda kiz kardesim getirdi ALLAHTAN yoksa ciddi anlamda sorunlar yasanilirdi. Ve cd'de görülüyor durmadan o dönerken öndekine arkadakine tepsiyi ne zaman alicam ne zaman vericek diyip suratini asiyor.. Ve sonunda kiz kardesim veriyor elinede rahatliyor.
Kaynanama cd'de izlerken bunlari anlattim ve kendisinin yorumu " O ZAMAN KENDI KINASINDADA KENDI GÖRÜMCESI TUTSUN KARDESI DEGIL. Madem öyle dedi…" ama kendisi yoktu yanimizda.
2 hafta sonra bize geldiklerinde konu acildi ve bana kaynanam NE HIKMETSE onun yaninda "yok kizim bizde adettir görümcesi getirir gelinin kinayi dedi" SIMDI BU YANAR DÖNERLIK DEGILDE NE ?
Bende internetten actim ve gösterdim onlara.. KIZ KARDES VEYA KIZIN KUZENI Getirir diye. Ya kayinvalidemler Manisalilar.. Aranizda manisali varmi örf adet bilen?
Simdi gel gelelimki icim icimi yiyor, yemin ederim geceleri düsünür oldum kizininda dugunu olacak eger bu boyle olmazsa yani görümcesi getirmezse görümcemin Iste o zaman ben cildiririm. Napacagimi bilmiyorum bu olayi nasil unuturum bir bilgim yok. Dugunumdede sorun yasatan görümcemden bana rahat yok ya yok iste. ALLAH onada ettiklerini yasatsin AMIN !
Ayy niye yerden yere vurayim aşk olsun..Evli birinden tavsiye sadece..insaallah yasamazsin da yasadikca ne demek istedigimi anlarsin...erkekler bu tarz konularda haklisin haklisin der bir sure sonra konusmandan rahatsiz olup dikkate almazlar..onun icin esine herseye yansitma ki soylediklerin deger kazansin anlaminda tavsiye idi...oyle dusunursen uzulurum ama
Bizde de gelin cikarma, tepsi ve kina yakma kiz tarafina birakilir. Kardesimin dugunun de bizde ayni seyi yasadik erkek tarafinin adetine gore gorumce cikartip oglan yengesi yakarmis bizde de sorun olmustu canim ama biraz baskin cikinca geri adim attilar. Bence hic canini sıkma zamanı gelince oda gorur neyin nasil oldugunu.
Hayatının en ve tek önemli seyinin o olmasını ilginç buldum... Kayınvalidenin iki farklı konuşmasına takılıp onu sorsan eyvallah. Ama hala derdin yok onun kınasında kardeşi tutarsa ben naparım olduğu için çok komik ve çocukta buldum ve o dalga dediğin yorumu yazdım. Bu kadar boş birisi olduğuna inanmak istemem. Belki de yaşın küçüktür ama bence kendine iyilik et meşgale bul hobi edin, biraz objektif olabilirsen bu yorumu anlayacaksın. Tüm iyi niyetimle Allah hakikaten başka dert vermesin.
Hayir cok haklisinda gözümü korkuttun, daha bunlar ne ki sen neler göreceksin der gibi :)
Aynen dedigin cok dogru bir süre sonra konustuklarimi takmayinca susmayi tercih ettim. Susuncada bu sefer noldu gene noldu sen susmazsin diyor ya cikmazlardayim :/
Bana hic yabanci gelmiyor cunku aynisini bizde yasadik. En basindan beri sizde oldugu gibi biz bilmiyoruz siz bize soylersiniz nerde ne yapmamiz gerekiyor dendi. Kina aksami bizde biraz farkli olsun diye kucuk kardesimin dugununde ozel kiyafet diktirmistik (biz cikaricaz yaa ondan) damadin yengesi gelmis bizde boyle diyo valla kusura bakmiyin bizde de boyle en basindan konusuldu bunlar o zaman soylencekti simdi degil dedik. Tabi dugunden sonra cok sorun olmus kardesimi baya bi yipratmislar, abla keske onlar yapsaydi dedi. Bence cok sacma bi mevzu orf adet belli bazi konularda, bizde nisan kina kiza aittir, damat tarafi karismaz. Dugunde damat tarafina aittir kiz tarafi karismaz ama mesele sorun cikarmaksa herseye burunlarini sokuyorlar.Hem örf adet bilmiyoruz diye geciniyorlar, hemde kinayi ben getiricem diye örf adettci kesilirler. Ya anlamadigim konuda ne biliyormusun Sözden dugune kadar örf bilmeyiz diyorlardi birden bire nolduda örf adete önem verir oldular? isine geldikleri gibiii...