Kizini ezdirmemek icin bahane bulmus bn kim getirmis ona bile bakmadim acikcasiSelam arkadaslar,
anlatacagim olay yüzünden kina cd'me bile bakasim gelmiyor, bakmak isteyenler icin actigimda bile mutfaga cekiliyorum ki o olaylari yine yeniden yasamayayim diye.
Gelelim mevzuya;
Kinamda birsürü detaylar düsündüm, degisiklikler yaptim. Kina tepsisi gibi..
Folklor ekibi ayarladim ve kiz kardesimide forklore dahil edip kinami ADETLERDEKI gibi onun getirmesini istedim. Kina gecemde görümcem "ben tabii bilmiyorum bu olaylari arkada yasaniyor" tutturmus ben alicam diye. Kiz kardesimden almis tepsiyi kiz arkadaslarim müdahele etmis, kiz kardesim onun gibi cazgir olmadigindan vermis eline al diye tabii. Daha sonrasinda kiz kardesim getirdi ALLAHTAN yoksa ciddi anlamda sorunlar yasanilirdi. Ve cd'de görülüyor durmadan o dönerken öndekine arkadakine tepsiyi ne zaman alicam ne zaman vericek diyip suratini asiyor.. Ve sonunda kiz kardesim veriyor elinede rahatliyor.
Kaynanama cd'de izlerken bunlari anlattim ve kendisinin yorumu " O ZAMAN KENDI KINASINDADA KENDI GÖRÜMCESI TUTSUN KARDESI DEGIL. Madem öyle dedi…" ama kendisi yoktu yanimizda.
2 hafta sonra bize geldiklerinde konu acildi ve bana kaynanam NE HIKMETSE onun yaninda "yok kizim bizde adettir görümcesi getirir gelinin kinayi dedi" SIMDI BU YANAR DÖNERLIK DEGILDE NE ?
Bende internetten actim ve gösterdim onlara.. KIZ KARDES VEYA KIZIN KUZENI Getirir diye. Ya kayinvalidemler Manisalilar.. Aranizda manisali varmi örf adet bilen?
Simdi gel gelelimki icim icimi yiyor, yemin ederim geceleri düsünür oldum kizininda dugunu olacak eger bu boyle olmazsa yani görümcesi getirmezse görümcemin Iste o zaman ben cildiririm. Napacagimi bilmiyorum bu olayi nasil unuturum bir bilgim yok. Dugunumdede sorun yasatan görümcemden bana rahat yok ya yok iste. ALLAH onada ettiklerini yasatsin AMIN !
Bu kadar üzülüp dert etmişsiniz, canınıza yazık bulmadınız mı bu kadar sıkıntı etmeyi?Selam arkadaslar,
anlatacagim olay yüzünden kina cd'me bile bakasim gelmiyor, bakmak isteyenler icin actigimda bile mutfaga cekiliyorum ki o olaylari yine yeniden yasamayayim diye.
Gelelim mevzuya;
Folklor ekibi ayarladim ve kiz kardesimide forklore dahil edip kinami ADETLERDEKI gibi onun getirmesini istedim. Kina gecemde görümcem "ben tabii bilmiyorum bu olaylari arkada yasaniyor" tutturmus ben alicam diye. Kiz kardesimden almis tepsiyi kiz arkadaslarim müdahele etmis, kiz kardesim onun gibi cazgir olmadigindan vermis eline al diye tabii. Daha sonrasinda kiz kardesim getirdi ALLAHTAN yoksa ciddi anlamda sorunlar yasanilirdi. Ve cd'de görülüyor durmadan o dönerken öndekine arkadakine tepsiyi ne zaman alicam ne zaman vericek diyip suratini asiyor.. Ve sonunda kiz kardesim veriyor elinede rahatliyor.
Kaynanama cd'de izlerken bunlari anlattim ve kendisinin yorumu " O ZAMAN KENDI KINASINDADA KENDI GÖRÜMCESI TUTSUN KARDESI DEGIL. Madem öyle dedi…" ama kendisi yoktu yanimizda.
2 hafta sonra bize geldiklerinde konu acildi ve bana kaynanam NE HIKMETSE onun yaninda "yok kizim bizde adettir görümcesi getirir gelinin kinayi dedi" SIMDI BU YANAR DÖNERLIK DEGILDE NE ?
Bende internetten actim ve gösterdim onlara.. KIZ KARDES VEYA KIZIN KUZENI Getirir diye. Ya kayinvalidemler Manisalilar.. Aranizda manisali varmi örf adet bilen?
Simdi gel gelelimki icim icimi yiyor, yemin ederim geceleri düsünür oldum kizininda dugunu olacak eger bu boyle olmazsa yani görümcesi getirmezse görümcemin Iste o zaman ben cildiririm. Napacagimi bilmiyorum bu olayi nasil unuturum bir bilgim yok. Dugunumdede sorun yasatan görümcemden bana rahat yok ya yok iste. ALLAH onada ettiklerini yasatsin AMIN !
Tepsiyi kim tutacak kim getirecek vs böyle şeyler şimdiye kadar aklımdan bile geçmedi. Anladım sorun etmişsiniz de bu kadar mı dertsiz bir hayatınız var bir tepsiyi nasıl unutacagım diyorsunuz.,Gerçekten çok şaşırdım ya
Ama zaten kız kardeşiniz getirmiş yani . aradaki husumet iyi olmamış tabi de yine sizin isteğiniz olmuş .Derdim keske bir tek bu olsa. Daha bahsetmedigim o kadar sey var ki..
Ama bu tepsi olayi baya bi zoruma gitti, neticede her gelinin bi ozel istegi vardi ve ben bu tepsi olayini Birtek bi kiz kardesimin getirmesini istemistim. Forklor ekibiyle provalar yapildi ve özellikle KIZ KARDESIM olsun istedim. Bunun bu kadar sorun yapilmasi benimde haliyle gucume gitti.
Selam arkadaslar,
Gelelim mevzuya;
Ama zaten kız kardeşiniz getirmiş yani . aradaki husumet iyi olmamış tabi de yine sizin isteğiniz olmuş .
Hmm her şeyi sorun yaptıysa bir şey diyemem tabi.getirildi ama görümcemin suratina bi bakmalisiniz kameralara nasil yansimis.. Herseyimde sorun yapti bu bari sorunsuz olsaymis..
Sakin ol..Bizim burda da adettir görümce ya da hala vs tepsiyi getirir,teyzeler kınayı yakar kız kardeş,kuzen gibi genç kişilerse etrafta dönerek türküyü söylerler.Ayrıca kötü bir niyet göremedim,kız kardeşin getirmiş kınayı,görümcen de tutmak istemiş nolacak ki sonuçta kardeşinin mürveti..Ben de görümcemin kına tepsisini taşımak isterim..Öyle bir sorun etmişsin ki beddua etmişsin..Çok abartılı tepkin..
başka naptı mesela?Beddua sadece bu tepsi olayindan ötürü olmadigindan emin ol.
başka naptı mesela?