• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Kına sonrası dipler ve uçlar arasında renk farklılığı oldu ne yapabilirim?

turamit

Guru
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2010
1.595
21
358
İstanbul
hanımlar saçlarım senelerdir bembeyaz. öyle 10-20 tel değil dipler komple beyaz. yaşım 29 ama 15senedir böyle. ben de hep kendi rengime boyardım. hamileyim. boyamak istemiyorum diye araştırdım. burada da konu açmıştım. 3aydır diplerim gelmişti bembeyaz sokakta dik dik bakanlar hatta "genceciksin bu ne kadar beyaz" diye soranlar....

saçlarımın beyazı açıkçası benim biraz hassas noktam. benim saçlarım bir günde beyazladı. öyle hepsi değil ama sonra gitgide arttı. 15senedir beyaz..

neyse araştırmalarım sonucu öğrendim ki kınayı, ceviz yaprağı ile hazırlayınca koyu renk olurmuş.

ceviz yaprağını kaynattım dün. bu sabaha kadar beklettim. siyah su oldu. o suyla kınayı kardım. koyultur denilen kahve çörek otu yağı falan da kattım... 8 saat beklettim. şimdi banyodan çıktım... dipler turuncu... uçlar siyah... dipler 8-9cm turuncu:(

boyayamam da... kaldım böyle yamalı eşek gibi.

çözüm bilen var mı?

kuzum ben boyattım halende hamileyım 5 ayım doldu senın zamanında organıc boya ıle boyattımmmm .. mecbur kaldım cunkuuuu :)

Canım ben de simsiyah saçlara hastayımdır.O yüzden 5-6 sene önce hint kınası siyah almıştım.Allahım nasıl bir hint kınası ise 2 yıl geçti hala çıkmamıştı şöyle gittikçe siyah açıldı kahve oldu vs kuaför bu zor çıkar ve açılarak çıkar demişti .Aktarlarda görmüştüm.

Hadi ya çok üzüldüm:26: Kınanın içine çivit konulunca siyah olr diye biliyorum ben olmadı doktorunuza danışarak siyah hint kınasıyla boyayabilirsiniz

kızlar teşekkür ederim hepinize. şimdi hint kınasının içinde bakıroksit varmış. bu aşamada bebişe zararı olabilir diye kullanmadım. kullanmam da.... boyadan bile sakıncalı olabilir. kına taşı içinde de kimyevi bir şeyler vardır diye katmadık. ottan bitkiden yaptığım karışım sonuç turuncu:))

ay gülüyorum artık kızlar ya çok çirkin oldum. dipler turuncu, uçlar siyah... bir de saçlarımı kestirmiştim kısacık o da yakışmadı zaten:)

hennacolor diye bir şey duydum. şifamarket diye bi sitede satılıyor. oraya sordum yanda online yardım bölümü var, müşteri temsilcisinin biri diyor ki hennaplus hamilelikte kullanılır tam organiktir, biri dioyr ki kullanılmaz....

organik boya bekarken denemiştim organik olduğundan ciddi şüphelerim vardı.

kuaföre gittiğimde kesim için natucor diye bir hamilelik boyası söyledi ama araştırmalarım sonucu bilgi alamadım.

ben büyük ihtimal şapkayla falan gezecem 1-2 ay... bebek büyüyünce de inşallah organiktir diyiip organik denyeceğim ama hani bir ihtimal belki aranızda bu turunculuktan kurtulmamın yolunu bilen vardır diye sordum. umut işte...

eşim gelecek birazdan adam da diyecek, bizim hanım hem kilo alıyor, hem gitti saçını kesti bi tuhaf, şimdi de böyle turuncu bişi olmuş:))

neyse denemiş oldum ki ceviz yaprağı kınayı koyultmuyrmuş beyaz saça ne yapsan yap kızıl oluyor

hahaaaaha :52::52:ay çok güldüm kusura bakma ..kınalı eşşek nasıl oluyor ya

Gebelikte biz jinekologların en sık olarak karşılaştıkları sorulardan birisi de saç boyatmanın gebelikte bebeğe zarar verip vermeyeceği sorusudur. Bu konuda doktorlar arasındaki değişik görüş ayrılıkları mevcuttur. Bazı hekimler saç boyatmanın gebeliğin ilk üç ayında olmaması ve daha sonra olabileceği yönünde görüş bildirirken diğer bir başka grup ise dip boya yapımının zararlı olabileceğini savunmaktadır. Boya maddesi olarak piyasada çok sayıda ürün bulunmaktadır. Yine bazı doktorlar hastalarına bitkisel özlü saç boylarını kullanmalarını önermektedirler. Ancak bu ürünlerin içerikleri incelendiğinde, tıpkı kimyasal boyalarda olduğu gibi pek çok katkı maddesinden oluşmaktadır. Klinik çalışmalara göre; gebelik süresince saç boyatmanın zararlı olabileceğine yönelik herhangi bir veri yoktur. Ayrıca saç boyalarındaki kimyasal maddelerin hemen hepsinin yüksek düzeyde toksik (zehirli) olmadığı bilinmektedir. Diğer taraftan saç boyası yapıldıktan sonra kana geçen miktar son derece düşüktür. Konu hakkında dünyadaki en saygın kurumlardan birisi olan ve üreme sistemi üzerindeki potansiyel riskleri inceleyen Amerikan Teratoloji Enformasyon Servisi, "eldeki veriler sınırlı olmasına rağmen çok büyük bir olasılıkla hamilelikte saç boyatmak güvenlidir" şeklinde görüş bildirmektedir. Benzer şekilde Amerikan Obstetrisyenler ve Jinekologlar Derneği (ACOG) da hamilelikte saç boyatma ve permanın sakıncalı olmadığını bültenlerinde duyurmuştur. Tüm bu bilgiler ışığında gebelikte saç boyatılmasının şu ana kadar bilinen herhangi bir sakıncası bulunmamakla birlikte fetusun oluşum dönemini kapsayan ilk üç ay içinde bu işlemden kaçınma (veya en azından dip boya yaptırmama) yönünde bir tedbir alınabilir. Gebelik kişilerin psikolojik durumlarını da yakından ilgilendiren bir süreç olduğu için biz gebelerin kendilerine bakmalarını, saçlarını diledikleri şekilde boyatıp makyajlarını gönül rahatlığı ile yapmalarını kendilerine önermekteyiz.

Kaynak: jinekolognet.com

Son düzenleme:
hamileyken sacimi boyattim
hatta sonra kendimde boyadim
ablamda boyadi
arkadaslarimda
organik boya kullandim ben
amonyaksiz
zaten boyarken kokusu bile yok
anliyorsun
öyle kina faan ugrasacagina sac boyasu ile boyat yada kendin boya
organik al
amonyaksiz olsun
ben zararli oldugunu düüsnmüyorum
doktorumda boyatabilirsin demisti

Gebelikte saç boyatmanın zararlı olduğunu ilk defa duydum :26: Çok takılıyorsan bu mevzuya arkadaşların dediği gibi organik boyayla boya canım..

Benim saçlarımın ön tarafındada az bir bölümde beyazlık var, çok takarım bende asla öyle dolaşamam. Siyah hint kınasıyla sadece o kısmı boyuyorum. Saçımda sadece 10 dakika bekletmeme rağmen simsiyah oluyor.Saçımın diğer tarafları kahve ama ne yapayım idare ediyorum bu şekilde.O değilde doğumdan sonra saçımı nasıl eski haline getiricem bilmem çünkü hint kınası üstüne boya tutmuyormuş malesef.

kızlar bu henna plus için gebelikte kullanılabilen organik boya diyorlar. bundan kullanan var mı? siyahını alsam, kaparmı bu diplerdeki turuncu kınayı? kına üstüne boya tutmaz da derler.

kızlar ben bu Henna Plus Bitkisel boyanın siyah rengini siparş verdim. hollanda ürünüymüş. hamilelikte ve emzirirken kullanırlıyormul. amanyok vb bir sürü madde yokmuş...

bu kadar organik bir siyah da acaba bu kınalı saçı kapayacak mı? inşallah kapar şapkasız çıkmam yoksa.

neyse h.içi gelir. boyarım. sonucu da yazarım. ama saçında beyazı olan kimse aman içine ne katarsa katsın kına kullanmasın ben gibi. denedik gördük en azından. bu Henna Plus da kapar inşallah.

kızlar bu henna plus için gebelikte kullanılabilen organik boya diyorlar. bundan kullanan var mı? siyahını alsam, kaparmı bu diplerdeki turuncu kınayı? kına üstüne boya tutmaz da derler.

canım ben araştırmıştım henna plus tam olarak güvenilir olduğunu düşünmüyorum çünkü BDIH sertifikası yok hamile bayanların kullanabileceği ürünlerin BDIH sertifikası olması lazım bu pantente sahip ekolojik Logona saç bakım ürünleri ve boyası var hangi ildesin bilmiyorum ama bir çok şehirde bayilikleri var internet üzerinden satışı varmı bilmiyorum:42:

canım ben araştırmıştım henna plus tam olarak güvenilir olduğunu düşünmüyorum çünkü BDIH sertifikası yok hamile bayanların kullanabileceği ürünlerin BDIH sertifikası olması lazım bu pantente sahip ekolojik Logona saç bakım ürünleri ve boyası var hangi ildesin bilmiyorum ama bir çok şehirde bayilikleri var internet üzerinden satışı varmı bilmiyorum:42:

Selam, tam da günüde girmişim foruma.
LOGONA saç boyasını ben de internetten (ekoorganik.com) aldım ve bugün kuaföre gidip boyattım. Saçım koyu renk ama çok beyazım var ve asıl amacım beyazları kapatmaktı. o yüzden saç rengime en yakın rengi (COLOR CREAM TEAK) aldım, ancak beyazları kapattığını söyleyemem. Kuaförde boyatınca mizampli makinesinde yüksek ısıda 1 saat durması gerekiyor ama gittiğim kuaför beni 1 saat Ufo'nun önünde oturttu :-)
Kimyasal boyaya çok karşıyım, ama bundan sonra diğer bitkisel boyaları mı (Sante gibi) denerim, yoksa aynı ürünü alıp evde kendim mi yaparım bilmiyorum. evde yapınca 3-4 saat beklemek gerekiyormuş.
Belki de koyu bi renk alıp boyarsanız saçınızı toparlar.
Bilmem yardımcı olabildim mi?

Selam, tam da günüde girmişim foruma.
LOGONA saç boyasını ben de internetten (ekoorganik.com) aldım ve bugün kuaföre gidip boyattım. Saçım koyu renk ama çok beyazım var ve asıl amacım beyazları kapatmaktı. o yüzden saç rengime en yakın rengi (COLOR CREAM TEAK) aldım, ancak beyazları kapattığını söyleyemem. Kuaförde boyatınca mizampli makinesinde yüksek ısıda 1 saat durması gerekiyor ama gittiğim kuaför beni 1 saat Ufo'nun önünde oturttu :-)
Kimyasal boyaya çok karşıyım, ama bundan sonra diğer bitkisel boyaları mı (Sante gibi) denerim, yoksa aynı ürünü alıp evde kendim mi yaparım bilmiyorum. evde yapınca 3-4 saat beklemek gerekiyormuş.
Belki de koyu bi renk alıp boyarsanız saçınızı toparlar.
Bilmem yardımcı olabildim mi?

Ben hamile değilim ama cildim ve saç derim aşırı hassas. Bu yüzden bir keresinde Logona yı denemiştim. Tamamen para ve zaman kaybıydı benim için. Beyazları ancak 7-8 saat bekletince kapatabiliyor o da tam değil. Kınayla çok daha iyi sonuç alıyorum. Ben zaten kızılı seviyorum, yirmide bir fiyatına kına almayı tercih ediyorum uzun zamandır

Kızılı sevmeyenler için bir seçenek olabilir belki ama bence çok pahalı ve iyi kapatmıyor

Lush ın siyah renkli kınası var ama onda da kızıl yansımalar var. Pastel boya gibi kullanıp diplerini boyayanlar var

kızlar, bahsettiğim hamileler için boya diye satılan ürünü aldım. evde kendim boyadım. kınayı kapar mı diye endişemden siyah aldım. saçlarım simsiyah oldu. ama hepsi aynı renk oldu buna da şükür. kokusuz. amonyak yok içinde vitaminler yazıyor, organikmiş.... inşallah doğrudur açıkçası yaptım.

kullanmak isteyene kapatıcılığı için öneririm ama organikliği ne derece doğru bilemiyorum. inşallah öyledir.

yaseku, özel mesaj kutun dolu...

buradan yazıyorum.

rica ederim :)) sen bilirsin ama az daha bekle, ben 3ay diplere saç maskarası kullandım. hiç bir zararı yok. şimdi de dipler geldikçe bir süre o maskaradan süreceğim, maskara kurtarmadıkça boyayacağım.

maskaramı da sevil kozmetikten almıştım. gebelik için saç maskarası dersen verirler. yıkanınca çıkıyor. fiyatı da 30küsür civarıydı... o da aklında bulunsun canım.

Back