• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Kına sabunu

Slania

♪♫
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2010
5.765
282
373
KINA SABUNU
YETİŞTİĞİ YER : Hindistan, Kuzey Afrika, Arabistan, Pakistan, iran Seylan
KULLANILAN KISMI: Çiçekleri kurutulur, öğütülür ve sabunlaştırılır.
SAĞLIK AÇISINDAN ÖZELLİĞİ: Saçlara doğal kızıllık verir, deriyi kuvvetlendirir ayak hastalıklarında, mantar, egzama ve cilt kaşıntısında kullanılmaktadır.
KINA
Dünya'ya Hindistan, Pakistan ve İran'dan yayılan bir felsefedir kına. Vücudun her yerine tatbik edilebilen bir süs ve sağlık bitkisidir, özellikle saçlara, kuvvetlendirmek için ayaklara, ellere ve deride çok sık kullanılır. Sabununu ise direkt etkisi nedeniyle. İran'da Pakistan'da ve Hindistan'da her alanda kullanmak bir gelenek halini almıştır.

Kizlar bu sabunu kullanip da sacinda kizillik elde eden var mi? Benim saclarim su an siyaha boyali ama dipler gelmeye basladi. Kendi sacim kumral, koyu sari gibi bir renk. Acaba dogal sacimda hafif bi kizil parlama elde edebilir miyim bu sabunla? :44:

Benim saclarim dogal renginde olsa denerdim ama siyah boya var sacimda. Senin sacin dogal renginde mi? Kizillik mi istiyorsun sen de sacinda?

Ben aldim kina sabununu. Markasi Habipoglu fiyati 2 lira. Ise yarayacak mi bakalim. Su an dipleri dogal renginde renk verirse oraya verir zaten. Benim istedigim güneste belli olan hafif kizil parlaklik. Ise yararsa yazarim buraya, kullanmak isteyen kullanir. :8:

Kina sabununun renk verme de etkisi olmuyormus yeni ögrendim. :50: Icinde ki kinanin etkisi gectigi icin renk vermiyormus. Zaten cilde de kullaniliyor, mantikli yani. Ama benim aklima söyle bi sey geldi, sampuanin icine biraz kina katsam sacimi onunla yikasam renk verir mi acaba? Ama her seferinde tek kullanimlik az bi miktar sampuanla yapmaliyim bunu yoksa kinanin etkisi gecebilir.
Siz ne diyorsunuz renk verir mi sizce?

Back