ya ben de kırmızı elde etmek istiyorum, sırf bu nedenle kına yaktım saçlarıma ama istediğim rengi elde edemediğim gibi 3 şerit oldu saçlarım.. önce organik boya ile koyu kahve boyamıştım, sonra kırmızı olsun diye birkaç boya denedim, istediğim rengi bulamayınca kınada başarılı olacağımı düşünmüştüm.. şimdi altlar koyu kahve kaldı, hiçbir boyayla da kına tarifi ile de rengini değiştiremedim.. ortalar tam istediğim renk ama kınaya döndükten sonra saçlarımı açamadığım için onlar da kestane kaldı, sadece güneşte parlıyor.. ne yapacağımı şaşırdım.. dibinden de kestirmek de istemiyorum.. kırmızı yapacak bir tarif bulabilirsem belki iki renk olur en azından diyorum...:Saruboceq:
sanırım seninle aynı siteyi incelemişiz.. ama benim kırmızı bibere karşı alerjim var o yüzden onu deneyemedim..:1no2:
ama bu zamana kadar yaptığım araştırmalarda şunu öğrendim.. zerdeçal turunculuk ve kızıllık veriyor tarifin içinde mutlaka olması gerekiyor.. tarifte portakal suyu, limon suyu, şarap ya da sirke gbi asitli birşeylerin olması gerekiyor ki kına aktive olsun.. ben kuşburnu, narçiçeği ve papatya kaynatıp kullandım.. ama dediğim gibi işe yaramadı... kısa bir süre içinde birşeyler bulamazsam kestirmem gerekecek saçlarımı senağlama