Saç Rengi ve Saç Boyama KINA İLE TAM KIRMIZI SAÇ(turuncumsu ya da kahverengimsi değil)

malhunhatun

Nirvana
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2009
738
180
628
İstanbul
Arkadaşlar saçımda şuan kına var.Şuana kadar 3 kere kına yaktırdım fakat gittikçe koyulaşıyor kırmızıya boyayamıyorum da tutmuyo kınanın üstüne.Kına ile saçında tam bir kırmızı elde eden var mı?Şarap kullanmak kırmızılaştırmaya yarıyor mu?Ben internetten bununla ilgili ingilizce bir yazı buldum.Bu tarz bir şey uygulayan varsa lütfen yardımcı olsun.

100 gr BAQ kına
25 gr paprica(kırmızı biber)
15 gr turmaric(Zerdeçal)
1 c very strong chamomile tea(4 tea bag steeped in two coups of water for a few hours)
1 c lemon juice

ya ben de kırmızı elde etmek istiyorum, sırf bu nedenle kına yaktım saçlarıma ama istediğim rengi elde edemediğim gibi 3 şerit oldu saçlarım.. önce organik boya ile koyu kahve boyamıştım, sonra kırmızı olsun diye birkaç boya denedim, istediğim rengi bulamayınca kınada başarılı olacağımı düşünmüştüm.. şimdi altlar koyu kahve kaldı, hiçbir boyayla da kına tarifi ile de rengini değiştiremedim.. ortalar tam istediğim renk ama kınaya döndükten sonra saçlarımı açamadığım için onlar da kestane kaldı, sadece güneşte parlıyor.. ne yapacağımı şaşırdım.. dibinden de kestirmek de istemiyorum.. kırmızı yapacak bir tarif bulabilirsem belki iki renk olur en azından diyorum...:Saruboceq:

sanırım seninle aynı siteyi incelemişiz.. ama benim kırmızı bibere karşı alerjim var o yüzden onu deneyemedim..:1no2:

ama bu zamana kadar yaptığım araştırmalarda şunu öğrendim.. zerdeçal turunculuk ve kızıllık veriyor tarifin içinde mutlaka olması gerekiyor.. tarifte portakal suyu, limon suyu, şarap ya da sirke gbi asitli birşeylerin olması gerekiyor ki kına aktive olsun.. ben kuşburnu, narçiçeği ve papatya kaynatıp kullandım.. ama dediğim gibi işe yaramadı... kısa bir süre içinde birşeyler bulamazsam kestirmem gerekecek saçlarımı senağlama

Benim de şuan 3 renk.Dediğin gibi alttan 4 parmak koyu kahverengi benim de.Esasen kötü durmuyo.Ama ben daha bi bordo ya da kırmızı istiyorum.Seneye iyice uzatınca bu formülü deneyeceğim.Acaba kırmızı biber yakar mı diye de düşünmekteyim yanlız:)Ayrıca bahsettiğim sitede kına karışımını 6-7 saat bekletenden 1 gün bekletene kadar olmuş saçına sürmeden.Ben hiç bu kadar bekletildiğine şahit olmadım.Sen naaptın,beklettin mi canım?

Kusura bakma canım geç cevap yazıyorum bu ara çooook yoğundum, internete giremedim
Ben iki kere kına yaktım, ilkinde hemen yapmıştım, sanki o zaman daha turuncumsu olmuştu.. ikinci de bir gün beklettim bu seferde fazla renk çıkmadı gibi geldi bana..aralarında 6 hafta vardı sanki ikinci kez kına yakmamışım gibi.. Ben bu işi henüz çözemedim, diyorum ki ne yaparsam yapayım içine ne katarsam katayım ne kadar beklersem bekleyeyim hep aynı renk çıkacak herhalde..tamamen saçın rengi ile alakalı..sonra vazgeçiyorum içine şunu bunu katınca bu kadar zamandan fazla bekleyince değişik olacak falan diye..bilemiyorummm
Leman Sam'ın saç rengini çok beğendim de yaktım ben kınayı.. ama bir türlü o rengi elde edemedim.. herhalde saçlarım tamamen beyazladıktan sonra tekrar denersem başarılı olurum diyorum...
Belki denemek istersin diye formülünü yazayım ben sana..
Leman Hanım, öncelikle sormak istiyorum. Neden eşarplısınız?

- Leman Sam: Hindistan cevizi yağı sürdüm bakım için, o yüzden... Bu arada saçlarıma hálá kına yakıyorum, bilginize... Çünkü inanmayanlar var.

- Özcan Deniz: Kına saçınızı yakmıyor mu?

- Leman Sam: Aslında kına saçı kurutur ve döker. Saçın kurumasını önlemek için muhakkak içine yumurta sarısı, susam yağı, Hindistan cevizi yağı ya da asitsiz zeytinyağı katmak gerek. Bu saçın kurumasını önler. Bunu haftada bir herkesin yapması gerek hatta...

- Özcan Deniz: Ne zamandır kına yakıyorsun saçına?

- Leman Sam: 25 yıldır. Ayrıca fön makinesi çok zararlıdır. Bırakın fön çekmeyi, saçınızı fönle kurutmayın bile.

Umarım yardımcı olabilmişimdir...:1closedeyes:

Tatlım leman samın saçları kıpkırmızı. Benimkiler niye kınadan sonra öyle kıpkırmızı kalmıyor? Hayır saçım simsiyah da değil, açık kahverengi. Bence içine birşeyler katıyor olmalı

Ha bu arada kınayla kırmızıyı elde etme işinden vazgeçtim. Çünkü bir türlü olmuyor. Bunu başaran da duymadım. 4 5 ay önce kızıla boyadım. Ama saçımdan bir türlü akmıyor. Kızıl boya çabuk akar diyenlere şaşıyorum. Bir türlü doğal saç rengime dönemedim.Dönsem bir daha hiç boyatmıycam kına da yakmıycm

Soğan kabuğu suyunu deneyin... İçine de çay kaşığının ucuyla zerdeçal ve birkaç damla elma sirkesi koyun... Yağ koymak isterseniz kınanın içine değil de hazırladığınız suyun içine koyun, suyla birlikte kınanıza katın... Paprikayı hiç denemedim.

Kınanızı hazırlarken içine kırmızı şarap,limon suyu,çay ve soğan kabuğu suyu ekleyin

Leman Sam artık 62 yaşında... O yaştaki bir insanın saçlarında, ırsiyete göre, yer yer beyazlar olur. Kıpkırmızı olması doğal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…