merhaba arkadaşlar ben nişanlıyım nasip olursa eylülde düğünüm var.ama bazı konularda kafam karışık pek bir şey bilmiyorum o yüzden sizden fikirlerinizi almak istedim.şimdi bizim nişanımız evde oldu aile arasında çok yakın arkadaşlar ve akrabaları çağırdık.yüzükler takıldıktan sonra takı töreni oldu.normalde bizde nişanda takı taılmaz yani gelen misafirler bir şey takmaz ama erkek tarafında takılırmış o yüzden bizde kurdale taktık takı töreni olsun diye.ablası,dedesi,babası çoğuncalık bana taktı.nişanlımada 400 kadar para takıldı.kayınvalidem onları çantasına koydu bende bana takılanları odama götürdüm çekmeceme koydum.nişan bittikten sonra nişanlım ve kayınvalidem bu paralarla sana bişey alalım dediler bende olur dedim.o gün nişanlıma takılan paraları bana vermediler ertesi gün nişanlım annesinin çantasından almış getirdi annesi dokunmamış.bana bilezik aldık.ama kına gecesinde nasıl olacak bu iş bende mi kalacak onlar mı götürecek adetler nelerdir?hiç bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
merhaba arkadaşlar ben nişanlıyım nasip olursa eylülde düğünüm var.ama bazı konularda kafam karışık pek bir şey bilmiyorum o yüzden sizden fikirlerinizi almak istedim.şimdi bizim nişanımız evde oldu aile arasında çok yakın arkadaşlar ve akrabaları çağırdık.yüzükler takıldıktan sonra takı töreni oldu.normalde bizde nişanda takı taılmaz yani gelen misafirler bir şey takmaz ama erkek tarafında takılırmış o yüzden bizde kurdale taktık takı töreni olsun diye.ablası,dedesi,babası çoğuncalık bana taktı.nişanlımada 400 kadar para takıldı.kayınvalidem onları çantasına koydu bende bana takılanları odama götürdüm çekmeceme koydum.nişan bittikten sonra nişanlım ve kayınvalidem bu paralarla sana bişey alalım dediler bende olur dedim.o gün nişanlıma takılan paraları bana vermediler ertesi gün nişanlım annesinin çantasından almış getirdi annesi dokunmamış.bana bilezik aldık.ama kına gecesinde nasıl olacak bu iş bende mi kalacak onlar mı götürecek ADETLER NELERDİR?hiç bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
merhaba öncelikle hayırlı olsun .inşallah çok mutlu olursun.kına gecesinde takılan takılar bence kızın ve damadındır yanii ortak bir paradır diye düşünüyorum.fakat bazen kızın annesinin ihtiyacı vardır veya taksitleri filan o zaman annesine yardım amaçlı verilebiliyor.bunu kimsenin bilmesi gerekmez.işin kısası gönlün nasıl rahat edecekse öyle yap.kına da takılanların hesabını vermen gerekmez.
canım bize nişanda takılan takılar kız tarafında kalır zaten. kınada takı töreni olmaz kızın annesinin eline düğüne yada nikaha gelemeyecekler verirler. Kızın annesinin insiyatifine kalmıştır oda ister kızına verir birikenleri istersede vermez.... gerçi düğününüz nasıl olucak onu bilmiyorum ama yani uzak yeremi gelin gidiceksin kına sizin orda düğün başka şehirde erkek tarafındamı olucak.
çok tşk ederim canım.anladım isterlerse veririm istemezlerse vermem bizim olur o zaman.ben kına gecesinde oğlana takılanlar bile kızın oluyomuş diye duydum ama doğrumu bilmiyorum.