• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi kına gecesi --nişanlımla ben.

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
kızlar ben kına gecesi yapmayacagım oyle tantanalı şeyleri sevmiyorum zaten oynama vsde sevmiyorum.
biraz modern dans biliyorum ama bizm bole halaydı vs ter kokusu vs sevmem yani.neyse

şimdi ben kına gecesi yerine bekarlığa veda dusunmustum. kafama pek yatmadı

şimdide dusunuyorum diyorumki kına gecesini nişanlıma ben yapsam bole değişik bir fiki rolur ama neler yapabilriz bilmiyorum.
hiç fikrim yok yani hediyeler felan illaki olur.
bi ilk olucam herhalde ama sevgilimde cok mutlu olur zatenbekarlığa veda ıcın gece dışarı cıkmama pek olumlu bakmıyordu

o ortamı sevmeyebilrsin anlarım ama ter kokusu vs diye küçümsemen garip geldi.

benden tavsiye; nişanlınla elit bir mekanda elit insanlara tango dansı sergileyin.

sevgiler.

benden tavsiye; nişanlınla elit bir mekanda elit insanlara tango dansı sergileyin.

sevgiler.

Katiliyorum o cümleyi okuduktan sonra sasirdim vallahi :19: Kina fln da yapma bence kokusunu sevmezsin yüzde yüz...:1:

kızlar ben kına gecesi yapmayacagım oyle tantanalı şeyleri sevmiyorum zaten oynama vsde sevmiyorum.
biraz modern dans biliyorum ama bizm bole halaydı vs ter kokusu vs sevmem yani.neyse

şimdi ben kına gecesi yerine bekarlığa veda dusunmustum. kafama pek yatmadı

şimdide dusunuyorum diyorumki kına gecesini nişanlıma ben yapsam bole değişik bir fiki rolur ama neler yapabilriz bilmiyorum.
hiç fikrim yok yani hediyeler felan illaki olur.
bi ilk olucam herhalde ama sevgilimde cok mutlu olur zatenbekarlığa veda ıcın gece dışarı cıkmama pek olumlu bakmıyordu

Biz halaysız,kına,nişan ve de düğün yapamayız.Sivas'lıyız o yüzden halay,davul-zurna olmazsa olmazımızdır...
Sırf halay çekmek,eğlenmek,kaynaşmak için gençlerle toplanıp,yemekler-geceler düzenleriz...Kaynaşırız..

Ama nedense hiç ter kokusu duymadım ben..Ve de gayet elit mekanlarda toplanırız...
Bu kadar küçümsemenize çok şaşırdım.:20:
Halay bizim özümüzdür...

Kendisi galiba halay cekerken asiri dozda terledigi icin kokudan rahatsiz oluyor.
Ben hic kotu koku almadim bugune kadar halay cekerken.
Ayrica zamaninda folklore gosterisi yapmis bir insanim :)

sevgiler.

kesinlikle güzel bir fikir katılıyorum.
Konu sahibi hanımefendi uslübunuz biraz sert olmuş. Ter kokusu ben bu zamana kadar katıldığım kına gecelerinde duymadım pek.aşırı oynamayla insanlar illaki terler. Kına gecesine TER KOKUSU olarak bakmanız tuhaf olmuş. Bu bizim geleneğimiz göreneğimizdir.

Katiliyorum o cümleyi okuduktan sonra sasirdim vallahi :19: Kina fln da yapma bence kokusunu sevmezsin yüzde yüz...:1:
:1::46::46:

o söze o yorum
insanların sevmedikleri şeyi küçümsemek gibi bir lüksü yok.
:46::46:
Biz halaysız,kına,nişan ve de düğün yapamayız.Sivas'lıyız o yüzden halay,davul-zurna olmazsa olmazımızdır...
Sırf halay çekmek,eğlenmek,kaynaşmak için gençlerle toplanıp,yemekler-geceler düzenleriz...Kaynaşırız..

Ama nedense hiç ter kokusu duymadım ben..Ve de gayet elit mekanlarda toplanırız...
Bu kadar küçümsemenize çok şaşırdım.:20:
Halay bizim özümüzdür...

:46::46::46:

Kendisi galiba halay cekerken asiri dozda terledigi icin kokudan rahatsiz oluyor.
Ben hic kotu koku almadim bugune kadar halay cekerken.
Ayrica zamaninda folklore gosterisi yapmis bir insanim :)
:1::1::46::46::46:

kesinlikle güzel bir fikir katılıyorum.
Konu sahibi hanımefendi uslübunuz biraz sert olmuş. Ter kokusu ben bu zamana kadar katıldığım kına gecelerinde duymadım pek.aşırı oynamayla insanlar illaki terler. Kına gecesine TER KOKUSU olarak bakmanız tuhaf olmuş. Bu bizim geleneğimiz göreneğimizdir.

:46::46::46:

baska söze gerek varmi bilmiyorum ...

bence bi party evi kiralayın. sadece sizin tanıdıklarınız olur hemde bi mekanı kapatmaktan daha uygun olur. birçok party evi dj hizmetini sağlıyor. dansçı içinde yönlendirmeler yapıyorlar. belki kına yakmazsınız ama bence kırmızı bi duvak alın yüksek yüksek tepelere şarkısını söyleyerek gelin adayının mumlarla etrafında dolaşın. bu bir türk ritüelidir. geleneklere bağlı kalıcam diye demode şeyleri yapmak zorunda değiliz. mekanları yaşanılır kılan insanlardır. etrafınızda ki insanlar halayı abartıp nahoş şeylere sebep oluyorlarsa bekarlığa veda partinizde de tadınızı kaçırabilirler. umarım herşey içinize siner.

arkadaşlar lutfen alınganlık yapmayın.
ben oyle bir kucumseme vs asla dusunmedim.
sadece bir kaç kere akrabalarımda oyunlu dugun salonu tutan oldu.
bende sevmediğimi belirttim.
bunu cok kisiden duydum ter kokusu vs oluyor diye.
ayrıca ben hiç terlemeyen bir insanım.
bana terliyorsun diyen arkadaşa cevabımdır.
econur teşekkür ederim tavsiyelerin için.
beni bir tek sen anlamışsın.

iyide sevgili arkadaşım fizyolojik olarak terlemek doğaldır haretket edersen terlersin, halay çekerken de terlersin, tango yaparken de terlersin, modern dans yaparken de terlersin,pantomim yaparken de terlersin,sıkıldığında da terlersin, ortam gergin olduğunda stresten de terlersin,otobüse yetişicem diye koştuturken terlersin,hiç birşey yapmasan bile terlersin çünkü terlemek derinin toksinleri atma yöntemidir terlersin de terlersin yani, eğer terlemiyorsan bir anormallik vardır dr görünmekte fayda vardır. ama ter kokusu diyorsan onu önlemek için farklı yontemler var sık sık banyo yaparsın deodorant falan sürersin geçer gider. ama sen düğün öncesi son eğlencende millet ter kokmasın diyorsan milleti toplamıcaksın ozaman kimsenin tek tek koltuk altını kontrol etmek gibi bir özgürlüğün yok çünkü :) ha nişanlınla birbirinize özel gece düzenliceksiniz diyelim adam orada da terlicek taş değilya önlemini almadıysa kokucak olucak yani önüne geçemezsinki. tek derdin böyle bi gecede ter kokusu almamak ise üzgünüm böyle bir şansın yok. ha kına gecesi istemiyorum farklı bişiler yapalım diyorsan alternatif çok kız kıza toplanır hamama gidersiniz ( aa valla bak yok dedim ama buldum ter kokusuda olmaz ) , spa ya gidersiniz, sinema kapatırsın arkadaşlarına sinema izler yemek yersiniz var yani çok seçenek.

ben oraya yazdıgımı zannediyorum ama demekki yazmamışım ben bole oyunlu danslı şeyler istemiyorum.
milletide toplamak istemiyorum sevgilimle neler yapabilriz acaba onu dusunuyorum.

sana tavsıyem boyle dusunuyorsan eger kınayı hıc yapma kına gecesı adı ustunde zaten kınalar yakılır halaylar cekılır oynanır eglenılır
sen boyle bı dans gosterısı yapıp oturum kos kos kımsede oynamasın ter kokusu cekemem dıosan hıc bısı yapma daha ıyı
en azından gelenler ayy ne bıcım kınaydı o oyle bee demezler :)) ozumuzu gelenek goreneklerımız boyle sızın gıbı dusunenler yuzunden azalıyor genc kız ıcın kına gecesı cok onemlıdır ama degerını bılene.

benim soylediklerimi okumadan dikkate almadan yorum yapan arkadaşlara şaşırıyorum.
kendi kendinize takılın.ben ne soylersem soyleyeyim anlatabildiklerim sizin anladıklarınız kadardır.
terlemek değil asıl sorun ben klasik her insanın yaptığı şeyleri yapmayı sevmiyorum. aman kime konuşuyorum herkez sizin gibi olmak zorunda değil.

Back