- 18 Temmuz 2018
- 2.426
- 2.171
- 63
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende ilk kez kimyasal yaşadım geçen ay, şu an yumurtlama dönemindeyim. Takip etmicem akışına bırakıcam. Folik ve aspirin kullanıyorum. Daha önce 3 kayıp oldu farklı farklı sebeplerden, kimyasal ı da yaşamış oldum ama tabi bunada şükür kürtaj vs olmadan atlattık. Beterinden korusun Allah. Bealenmeye içtiğimiz ilaçlara tabii eşlerde aynı şekilde dikkat etmeli. Ben geçen ay dişim için mecbursum hem röntgen hem antibiyotik kullandım ağrı kesiciler kullandım ölüyordum ağrıdan. Çektirdim zaten sonunda ama sıçonra da öğrendik gebelik var 2 gün aonrda düşüşe geçti ve adet başladı zaten. Belki ilaçlar röntgenden de tutunamamış olabilir diyorum. Yaşayacak ömrü yokmuş gerçi olsa tutunurdu Allah neleri yaşatıyor. Sağlık olsun. Denemeye devam edelim. Aspirin diper kayıplarımdan dolayı içiyorum devam ediyorum gebelik elde edene kadar ve ettikten 7 aya kadar. Oğlum var 2.5 yaşında, ben malum zor sağlıklı gebelik tutturduğum için bari düşünelim 2.çocuk dedik :) Allah verirse 1 tane daha kardeş olsun vermezse de oğlumun canı sağolsun. Sanırım bu son denem2 olacak. 6.gebeliğim olacak. Artık doğumlara ölümlere kayıplara dayanacak gücüm var mı bilmiyorum. Sağlıklısını versin Rabbim herkese.
Bende ilk kez kimyasal yaşadım geçen ay, şu an yumurtlama dönemindeyim. Takip etmicem akışına bırakıcam. Folik ve aspirin kullanıyorum. Daha önce 3 kayıp oldu farklı farklı sebeplerden, kimyasal ı da yaşamış oldum ama tabi bunada şükür kürtaj vs olmadan atlattık. Beterinden korusun Allah. Bealenmeye içtiğimiz ilaçlara tabii eşlerde aynı şekilde dikkat etmeli. Ben geçen ay dişim için mecbursum hem röntgen hem antibiyotik kullandım ağrı kesiciler kullandım ölüyordum ağrıdan. Çektirdim zaten sonunda ama sıçonra da öğrendik gebelik var 2 gün aonrda düşüşe geçti ve adet başladı zaten. Belki ilaçlar röntgenden de tutunamamış olabilir diyorum. Yaşayacak ömrü yokmuş gerçi olsa tutunurdu Allah neleri yaşatıyor. Sağlık olsun. Denemeye devam edelim. Aspirin diper kayıplarımdan dolayı içiyorum devam ediyorum gebelik elde edene kadar ve ettikten 7 aya kadar. Oğlum var 2.5 yaşında, ben malum zor sağlıklı gebelik tutturduğum için bari düşünelim 2.çocuk dedik :) Allah verirse 1 tane daha kardeş olsun vermezse de oğlumun canı sağolsun. Sanırım bu son denem2 olacak. 6.gebeliğim olacak. Artık doğumlara ölümlere kayıplara dayanacak gücüm var mı bilmiyorum. Sağlıklısını versin Rabbim herkese.
Bi kere 2 günüm geçmişti olmamıştım sonra hafif lekelenmem oldu pıhtılı şekilde kanamam olmuştu hiç öyle bi adet görmemiştim şimdi düşünüyorum da acaba kimyasal mıydı allahtan kanı 7 kala vermiştim 2 çıkmıştı umursamadım yaptırmamam hayrıma olmuş belki bende kimyasal görecektim üzülecektim. bir dahaki ay hamile kaldım onunda kalbi durdu 2 ay olmadan herşeyin hayırlısı elden birşey gelmiyor maalesef duadan başka
Amin inşallah sağlıkla göbüşler dolsunAllah tekrardan sevindirsin bizi ve herkesi inşallah.
Etkilemiş olabilir canım işte bilemiyoruz. Demekki hayırlısı değilmiş. Aspirin coraspirin 100 mg lık canım. Benim ilk kayıptan sonra pıhtılaşma vs bi sürü test yaptırdım, çok çok az pıhtılaşma görüldü aslında gerek yok ama önlem amaçlı iö sen gebelikten 3 ay önce ve gebelikte 7 ay dedi dr. Dış gebeliği saymazsak sonra hemen oğlum oldu 3.gebelikte. tosuncuk geldi sağlıkla :)) şimdi tosunculuğu gitti tabi :) işte sonra emzirmeyi bıraktım ben 26 aylık, tek korunmalı ilişkide nasıl olduysa plansız bir gebelik oldu, 10.haftaya kadar geldik ama kalbi durdu sonra araştırdık tiroidim aşırı yükselmiş zaten doğsa bile zeka özrü olurdu kesin dediler. Tiroide bağlı kalbi durmuş dediler. 4.gebelik öyle oldu. İşte bu kimyasal oldu 5.gebelik. şimdi hala umudumuz var :)) 6.gebelikte inşallah oğlumuza Allah bir kardeş daha nasip ederse gebelik defterini kapatacağım :)Ben de folik asite devam ediyorum 3. Ay oldu. Asprin ne için? Bu bildiğimiz asprin mi ekşi olan :)
Benim mesela hcg 48 çıkmıştı ve 3 haftaya denk geliyor hesaplandığımda ve ben ilk haftası taş düşürmek için ağrı kesici serumlar yedim röntgene girdim ilk haftasında çok etkilemiş midir?
4 5 ay oldu zaten tedavim bitti artık tiroidim düzeldi, çok çok düşük dozda ilaç içiyorum o da gebelik düşündüğüm için kpntrol altında tutmalıymışım. Gebelikte de her ay baktıırcam yükselmesin yine diye hep tetikte olucaz.
Allah bağışlasın yavrucuğunu canım. Kardeşi de sağlıkla gelsin. Bana doktor hiçbir şey demedi tamam bi sorun yok dedi düşmüş dedi. Şunu yap Bunu yap demedi. Ben normalde farklı bi şehir deyim ama ailemin yanına geldiğimde oldu bu olay. Yarın evime gidicem doktora gitmeyi düşünüyorum. Bana ne tavsiye edersin?
Senin ilk gebelik miydi canım, çok fazla stres yapma kendini kimyasaldan sonra 3 ay içinde çabuk gebe kalıp sağlıkla doğum yapan çok okudum.bizde onlardan oluruz inş. Kesinlkle sağlıklı düzenli beslen folik+b12 kullanıyorum ben, balık et yumurta ceviz fındık düzenli yemeye çalış sen yumurta kalitesine dijkat ediceksin eşinde aynı şekilde beslenip sperm kalitesine dikkat edicek. Ve sonrası asla stres yapma günleri sayma takvime bakma hesaplama. Akışına bırak. Kafanda kurma yine öyle olacak diye korkma. Ben bir daha olmayacak bu defa sağlıklı olacak diye kendimi temkinliyorum. Yani çare kendimizde, umutlu olucaz ve stresten uzaklaşıcaz sağlıklı beslenicez, ilaçlardan uzak durucaz özellkle ağrı kesici ve antibiyotik. Gerisi Allahtan gelecek bİze ..
Folidoce alıyorum ben canım içinde folik+b12 var, dr um en iyisi bu demişti hep bunu alıyorum ben. Demirine mutlaka baktır bir daha canım düşük olmasın.İ
İlkti bildiğim kadarıyla canım, ama bi önceki adetimde şüphelendim bayağı pıhtılıydı. Bana kalsa bu ilk kimyasaldı diyelim. Folik asit kullanıyorum b12 de mi alsam? Ceviz fındık ne kadar yemeliyim günlük? Yumurta günde 1 tane yemeye çalışıyorum. 2,5 ay önce demirim 4 tü o zamandan beri demir ilacı kullanıyorum. Pzts salı tekrar ölçtürücem.
Folidoce alıyorum ben canım içinde folik+b12 var, dr um en iyisi bu demişti hep bunu alıyorum ben. Demirine mutlaka baktır bir daha canım düşük olmasın.