• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimyasal derdi

Merhaba. Tampon kullanımı toksik şoka sebep olabileceği için ölümle sonuçlanabilir. Doğal malzemeden üretilmiş bile olsa kullanmamanızı tavsiye ederim.

Tesekkür ederim cevabiniz icin.Uzun zamandir kullaniyorum.Ama kullanmamaya karar verdim.Toksik soka sebep olabilecegini biliyordum ama bu durum daha ilk kullanista ortaya cikiyor diye biliyorum.Benim kanamalarim cok yogun.O yüzden tampon ve ped kullaniyorum.Ama tampon beni rahatsiz ediyor zaten.

Kimyasallardan bıktık usandık genç yaşta kanser yapıcak bunlar bizi market boyası kullana kullana mahvolan saçımı kurtarmaya çalışıyorum ama işte bakır da o kadar yakışıyor ki vazgeçemiyorum organik boyalar ucuz da değil valla ağlıycam en son nevanın botanic serisinde karar kıldım kuzenim önerdi bayağı iyi dedi ben de ondaki parlaklığı çok beğendim kendim de deneyimleyip yazıcam.. :(

yaa ben de bir suredir kimyasaldan uzak durmaya çalışıyorum. Boyalar hakkında bilgim yok yalniz.

Mesela ben deterjanı organik kullanıyorum.
yumuşatıcıyi bır türlü bırakamadım, dozunu yarıya indirdim.
kireç çözücünün limon tuzlu ve sirkeli olanını alıyorum.
sirkeli sprey evyedeki su lekelerini geçirmiyor, aynı zamanda tezgah ve evyedeki çay kahve lekelerini hicbir şey geçirmiyor. 2 ayda bir çamaşır suyu kullanmak zorunda kalıyorum. 1 saat duruluyorum. Varsa bu lekeleri geçirecek bir yol bana bilen söylesin lutfenn
Ersağı
yaa ben de bir suredir kimyasaldan uzak durmaya çalışıyorum. Boyalar hakkında bilgim yok yalniz.

Mesela ben deterjanı organik kullanıyorum.
yumuşatıcıyi bır türlü bırakamadım, dozunu yarıya indirdim.
kireç çözücünün limon tuzlu ve sirkeli olanını alıyorum.
sirkeli sprey evyedeki su lekelerini geçirmiyor, aynı zamanda tezgah ve evyedeki çay kahve lekelerini hicbir şey geçirmiyor. 2 ayda bir çamaşır suyu kullanmak zorunda kalıyorum. 1 saat duruluyorum. Varsa bu lekeleri geçirecek bir yol bana bilen söylesin lutfenn
Ben lenfoma hastasıyım. 2 senedir evde kimyasal olarak sadece çamaşır deterjanı kullanıyorum.oda sıvı olarak Ersağın ürünlerini bir araştırın derim şampuan ve temizlik ürünlerini özellikle evyedeki su ve tezgah taki çay lekeleri için banyo wc var tertemiz yapıyor. Bulaşık makinesi deterjanı olarak ta Moms s grean markasını kullanıyorum onun ayrıca yumuşatıcısıda var çok güzel bir araştırın derim. Ben çok memnunum
ben çözüm bulamadım her hafta çamaşır suyu döküyorum maalesef başka türlü geçmiyor.ha birde bulaşık makinemin içine de çamaşır suyu döküyorum ayda bir çatal kaşık ve bardaklar parlasın diye.organiklik sadece beslenme de var ben de gerisi paso kimyasal.netten brazilya fönü getirtim haftaya uygulayacağım biliyorum ki çok zararlı ama dayanamadımmm.saç tada beyaza tahammülüm yok 10 günde bir rötuş geçerim diplere.ayy ben yürüyen fekaketmişim yavv

Son birkaç yıldır kimyasallardan uzak yaşamaya çalışıyorum. Tam beceremesem de çabalıyorum en azından. Paketli gıdalardan olabildiğince uzak duruyorum, yazdan buzluğu dolduruyorum, domatesimi, sirkemi, turşumu, soslarımı hatta alkollü içeceklerimi kendim yapıyorum. Deterjanlar konusunda tamamen ev yapımı olanlara geçemedim ama organik olanları kullanıyorum. Çok detay var hayatımda değiştirdiğim.

Amma ve lakin değiştiremediğim, değiştirmeyi beceremediğim, bir çözüm bulamadığım beni delirten tek bir konu var; saç boyası... Kına denemedim, hem sevmiyorum hem de onu yapacak kadar çok vaktim yok. Çok meşakkatli. Ceviz kabuğu, çay, kahve, alman taşı bilimum karışımlar denedim olmuyor olmuyor, o beyazlar kapanmıyor. Gerçek, sertifikalı organik boyalar çok pahalı ve benim kafamda da üç kişiye yetecek kadar saç var. Market boyalarıyla boyadığım zaman 2 bazen 2.5 kutu kullanmak gerekiyor tamamını boyarsam. Kuaförlerde sertifikalıları bulmak zaten çok zor bulduğum yer de saçıma bakıp fahiş fiyat çekiyor direkt.

Organikçi hanımlarda acaba var mıdır benim bilmediğim yöntemler? Kimyasal boyalara dönüş yapmak istemiyorum.

Bu arada diğer konularda da kimyasallardan uzak durma önerilerinizi alabilirim.
Benim için kimyasallardan olabildiğince uzak kalmak çok önemli. Çamaşırlarımı yıkarken deterjanımın temizlemesinin yanı sıra kalıntı bırakmaması da gerekiyor. Çünkü ağır metaller çamaşırda kalınca vücutta birikmesine neden oluyor. Birçok hastalığa da sebebiyet veriyor.Özellikle yumuşatıcılar makinede en son alındığı için çamaşır üzerinde kalıyor. yumuşatıcı olarak sirke kullanıyordum. Ben sodamatik kullanmaya başladım. Ankara sodamatikten memnun kaldım. Özellikle beyazlarım ve tüllerimde çok beğendim. Artık Sirke de kullanmıyorum. Çamaşırlarımı cok sertleştirmiyor. Üstelik ürün acıklamasında da bebek çamaşırlarında kullanabilirsiniz diye belirtilmiş. Beyaz renkli deri sandalyelerimde kullandım güzel temizledi. Bulaşık makinesine de koyuyorum Kireç önleyici olarak satılıyor.

Back
X