• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Kimya bölümünü bitirince iş bulabilecek miyim ?

pamuqcukprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2009
65
0
86
İstanbul
arkadaşlar ben ortaokuldan beri kimya bölümü okumak istiyordum laborantlık fln bilirsiniz sonra oksde kimya bölümü olan bir okul kazandım 10. sınıftayım ve tercihlerimde kimyayı kazanmam olağan görünüyor ama meslek lisesi öqrencilerine laborantlık yaptırmıyorlarmış üni. mezunu olması gerekiyormuş peki ama ben (kısmetse) bu bölümü bitirince ne gibi meslekler edinebilirim ... kimyayı çok seviyorum ama düzen iş imkanlarını kısıtlıyor ve ben çok kararsızım:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::uhm:

liseyi bitirince kimya teknisyeni olarak da görev yapabilirsin kpss ile de atanma şansın var ayrıca...
kazandığın okul meslek lisesi mi yada anodolu teknik??

ben mersinli end meslek lisesi mezunuyum ünide 2 senelk geçişim wardı sınava girdim tercih olarak rafineri we petro kimya oldu her kafadan bir ses çıktı ne biçim bölüm iş imknı yok gibi sora gitmedim izmirde okudum liseyi ve izsu da stajımı yaptım hastahanelerdede belki çalşma imkanı bulunur kısacası kimya için herkez herşey kimya die laf ederken iş bulmk neden güç olsunki tabi birazda torpill

Cnm bende o okuldan mezunum serdar hocanın öğrencisiyim yani :)) kimya gerçekten çok alanlı bir meslek yani her türlü iş alanında mutlaka kimya var yeterki sen sektörüne karar ver hangisinde başarıya ulaşmak istersen onu hedef al ben şuan deterjan sektöründeyim bunun dışında kozmetik,ilaç,boya,tekstil,plastik,gıda,kuyumculuk,cam seramik çimento sanayileri, bilimsel araştırma merkezleri, TSE gibi kamu kuruluşlarında iş olanakları var ayrıca kimya öğretmenliğide yapabilirsin cnm bu tamamen senin çalışma zevkine ve iş için de biraz tecrübe ve şansınla alakalı bişey...

Bir de hastaneler ve özel lab. gibi sağlık kuruluşlarında evet daha önce çalışma imkanı vardı ama şuan yok benimde bildiğim kadarıyla 2 sene önce çıkan yasayla laboratuvar ve biyoloji mezunlarının açıkta kaldığı gerekçesiyle kimyagerlerin bu tür işyerlerine alınması yasaklandı tabi tanıdık birisi olupta kabul ederse denetim zamanı başka pozisyonlarda göstermek amacıyla bu şekilde alabiliyorlar ama diğer türlü olmuyor...

Merhaba arkadaşlar, mesleğinizden dolayı bilebilirsiniz diye düşündüm. Vichy güneş kremimde dimethylamine diye bir madde var. Sanırım bu şampuanlarda bulunan, zararlarından bolca bahsedilen dimethicone maddesinin bir türevi. Bu maddenin kafa derisini kapladığı için saç dökülmelerine yol açtığı hatta uzun vadede tümöre yol açtığı yazıyor. Güneş kreminde bulunmasının ne tip zararları olabilir bu silikon türevinin hiç bir bilginiz var mı acaba? Sanırm pek çok güneş kreminde var. Belki yüzde kaldığı için zararlı güneş ışınlarının geçişini engelliyordur. Kafam çok karıştı. Arkadaşlar bigisi olanlar birşeyler yazabilir mi?

ben mersinli end meslek lisesi mezunuyum ünide 2 senelk geçişim wardı sınava girdim tercih olarak rafineri we petro kimya oldu her kafadan bir ses çıktı ne biçim bölüm iş imknı yok gibi sora gitmedim izmirde okudum liseyi ve izsu da stajımı yaptım hastahanelerdede belki çalşma imkanı bulunur kısacası kimya için herkez herşey kimya die laf ederken iş bulmk neden güç olsunki tabi birazda torpill

petrokimya mezunuyum ben
7 yıl mesleğimi yaptım

kimya iş imkanı çok olan bir bölümdür
ama zaten önce kpss yi kazanmak gerekiyor

herks kimya lafı ediyor olabilir ama bu hemen iş bulacağınız anlamına gelmez
çümnkü heryer kimyager dolu
bir tek okul yılda 70 mezun veriyor
kaç okul olduğunu siz düşünün
içlerinden sıyrılmak biryere girmek ççok zor
heleki torpil ortamında önce torpilliler iş bulur
ama kimyay seviyorsan oku
hangi meslk kolay ki
ve hangi meslek de iş bumak bir günlük iş ki sanki

arkadaşlar ben ortaokuldan beri kimya bölümü okumak istiyordum laborantlık fln bilirsiniz sonra oksde kimya bölümü olan bir okul kazandım 10. sınıftayım ve tercihlerimde kimyayı kazanmam olağan görünüyor ama meslek lisesi öqrencilerine laborantlık yaptırmıyorlarmış üni. mezunu olması gerekiyormuş peki ama ben (kısmetse) bu bölümü bitirince ne gibi meslekler edinebilirim ... kimyayı çok seviyorum ama düzen iş imkanlarını kısıtlıyor ve ben çok kararsızım:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::uhm:

Merhaba.üzülmene hiç gerek yok çünkü bölümün çok güzel ve geçerli.Bence öğretmenlik bile yapabilirsin.Ayrıca üniv.yi kazanamasan bile 2 yıllık okuyup özel hastanelerde çalışabilirsin.Bir sürü mezun olduğu doğru ama bir sürü de özel hastane var.Moralini bozma.:21:

evet severek okunan bölümde mutlaka başarı oluyor..
yeterki iste..gayret et..
kimya çok güzel ve zevkli bir alan..
lise çıkışı ile de birçok sektör alıyor..
üni mezunu olursan da alanın çok daha genişliyor..
ben de iki yıldır kimyagerim..
gıda alanında çalışıyorum..
mezun çok doğru ama ihtiyac da çok..
tek fark öne geçmeye çalışmak için gayret gerekli..
başarılar kimyager arkadslara..

Son düzenleme:
bu konuyu eskiden açmıştım sonra netim kesilince hiç bakamdım :) evet zor meşakatli ama zevkli bi bölümmüş ama yinede iyiki seçmişim :1: moral verdiğiniz ve yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim

Son düzenleme:
Back