• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimseyle göz teması kuramıyorum..Sizce bu bir hastalık mı?

kesh12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2009
477
4
96
Antalya
biliyorum çok oldum galiba açtıgım konularla ama ne yapayım bir tek burada kendimi ifade edebiliyorum...ben dışa dönük bi insan diilim..neyse...
benm derdim kimseyle göz teması kuramamam......konuşrken falan kimsenin gözlerine bakamam..nedenini bilmiyorm
yada gözgöze bakmayı bilmiyorum. :D
hani filmlerde falan gözgöze bakma sahneleri olur..
hiç yapaamamm yani niye acaba böyle oluyor
biriyle uzun muhabbet ediyorz mesla
o bana bakarak konuşuyoo ama benm gözler sağda solda...
oda diyo beni dinlemiyomusunn :))
e dinliyorum ama gözlerine bakamıyorum kiii........
böyle durumda olanlar varmıı????
bende gözgöze bakıp konuşmak istiyorum
bunu nasıl yapcam?

Beni anlattın arkadaşım..Bunun sosyal fobimden kaynaklandığını biliyorum..Karşımdaki insanlar sırf bu yüzden benim soğuk biri oldugumu belki de havalı ve ilgisiz oldugumu düşünüyorlar ama bi zaman sonra kaçırıyorum gözlerimi farkında olmadan..sanki biraz daha bakarsam bişey olacakmış gibi veya bi utanma duygusu sarıyo beni..
sanırım psikiyatrıma anlatmam gerek

evet ya...bakışınca banada bir utanma hissi geliyor...annemle bile gözgöze konuşamam..yani gözlerimi kaçırırım hep..
bunun sosyallikle bir alakası olduğunu düşünmüyorum..ama neyle alakası var onu bilemniyorum

aynı ben yaa :) çok sinir oluyorum bu durumuma. bazen kendimi bakmak için zorluyorum ama yok olmuyor

benlerini devlet hastanesinde plastik cerraha aldırabilirsin.sigortan varsa ücretsiz alıyorr

Psikolojik yardımla kolayca çözülebilecek bir durum bu.. Özgüven eksikliğinden ya da sosyofobiden kaynaklanıyor olabilir.. Bir kaç seansta rahatlıkla halledilebilecek bir konu üzülmeyin a.s.

nasıl yani psikiyatris göz göze bakmayımı öğretecek bana? :)
o kadar kişinin arasına girer çıkarım sosyafobi oldugunu sanmıorum belki özgüven olabilir ama yani nası olucak bilmiyorum yakında bi sevgilim olursa nolcek bilmiyorum ):

nasıl yani psikiyatris göz göze bakmayımı öğretecek bana? :)
o kadar kişinin arasına girer çıkarım sosyafobi oldugunu sanmıorum belki özgüven olabilir ama yani nası olucak bilmiyorum yakında bi sevgilim olursa nolcek bilmiyorum ):

Evet göz göze bakmayı öğretecek.. Kendiniz üstesinden gelemiyorsanız yardım alın.. Göz doktoruna gidecek haliniz yok ya :)

çekingenlikten olabilir bu durum. Aşmak senin elinde çirkin değilsin olamazsında ve en güzeli gözlere bakarak konuşmaktır diyip zorlayacaksın kendini.
Hem konuştuğunda daha etkili dinlenirsin hem de karşındakine önem verdiğini gösterirsin olmadı bir psikolğa git ama yine diyorum herşey sen de biter biraz gayret etmelisin

biliyorum çok oldum galiba açtıgım konularla ama ne yapayım bir tek burada kendimi ifade edebiliyorum...ben dışa dönük bi insan diilim..neyse...
benm derdim kimseyle göz teması kuramamam......konuşrken falan kimsenin gözlerine bakamam..nedenini bilmiyorm
yada gözgöze bakmayı bilmiyorum. :D
hani filmlerde falan gözgöze bakma sahneleri olur..
hiç yapaamamm yani niye acaba böyle oluyor
biriyle uzun muhabbet ediyorz mesla
o bana bakarak konuşuyoo ama benm gözler sağda solda...
oda diyo beni dinlemiyomusunn :))
e dinliyorum ama gözlerine bakamıyorum kiii........
böyle durumda olanlar varmıı????
bende gözgöze bakıp konuşmak istiyorum
bunu nasıl yapcam?
bende ayni senin gibiyim:( . ve cok yalnizim bu yüzden . kendi cocugumla bile göz temesi kuramiyorum okadar kötü durumdayim:(((( yanlis anlasiliyorum. kibirli, soguk kendini bisey sanan biri gibi algilaniyorum. aslinda hic alakam yok . öyle caresizimki bana bu ne zaman oldu nasil oldu bilmiyorum ne zamandir böyleyim. biriyle cekinmeden rahat istedigi gibi davranan insanlara hayranim . kendimi cok ezik hissediyorum cok hoslandigim ve onunda benden cok hoslandigini bildigim biriyle konusamiyorum mesela . bi kere denedim kesin onu begenmedigimi hatta igrendigimi düsündü :( off off allahim yardimcimiz olsun.

bende ayni senin gibiyim:KK43: . ve cok yalnizim bu yüzden . kendi cocugumla bile göz temesi kuramiyorum okadar kötü durumdayim:KK43:((( yanlis anlasiliyorum. kibirli, soguk kendini bisey sanan biri gibi algilaniyorum. aslinda hic alakam yok . öyle caresizimki bana bu ne zaman oldu nasil oldu bilmiyorum ne zamandir böyleyim. biriyle cekinmeden rahat istedigi gibi davranan insanlara hayranim . kendimi cok ezik hissediyorum cok hoslandigim ve onunda benden cok hoslandigini bildigim biriyle konusamiyorum mesela . bi kere denedim kesin onu begenmedigimi hatta igrendigimi düsündü :KK43: off off allahim yardimcimiz olsun.
Mrb sorununuzu çözebildiniz mi aynı durum bende de var resmen takıntı yaptım.

Back