• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimsesiz çocuklar

nadideiris

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2008
380
5
96
Diğer
Arkadaşlar eğer çabalamanıza rağmen çocuğunuz olmuyorsa size bir tavsiyem var! Eğer ekonomik durumunuz iyiyse çocuk yuvalarında bir sürü kimsesiz çocuklar onları evlat edinebilirsiniz ve onları yahata kazandırabilirsiniz ve sizde böylece annelik ve babalık duygularını tatmış olursunuz. Bence tüp bebek merkezlerine dünyanın parasını harcayacağınıza o para ile kimsesiz bir çocuk büyütebilir, okutabilir ve topluma kazandırabilirsiniz.Belki sizler sayesinde büyüdüğü zaman serseri yada sokakta yaşamaya mahküm olma ihtimali olan bir çocuk sizlerin sayesinde belki doktor,öğretmen ,avukat belki de polis olacak.Benim ablamın çocuğu olmuyordu o da gitti evlat edindi ve şimdi çok şükür çok mutlular ve buna benzer çok insan var etrafımda. Bence zaman kaybetmeden kimsesizlere sıcak bir çorba,sıcak bir yuva ve mutlu bir aile ortamı yaşatabilirsiniz ve onları topluma kazandırabilirsiniz diye düşünüyorum.Ben çocuğumun olma ihtimali olmasına rağmen evlatlık almak istiyorum çünkü onların da anne baba duygusunu yaşamaya hakları var diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
haklısın arkadaşım kimsesiz bir çocuğa yuva açmak,onu okutmak eğitmek hayata kazandırmak çok güzel.:nazar:

o kadar doğru söylüyorsun ki keşke hepimiz bunu yapabilsek ben yazın 10 yıllık evli olcam
sadece son iki yılda bu tüp bebek işne 25 milyar harcadım öncesi cabası..iki kişi çalışıyoruz halen kirada oturuyom ..bu işin ne garentisi var ne iyi yanı bide kullandığımız ilaçların yan etkisini sonra görcez..hep düşünüyorum ama bir türlü cesaretimi toplıyamıyorum..acaba evlat lık aldı derler mi..kızsan söylensen adın üvey anne olurmu ..kendi ailesini görünce beni suçlar mı bir sürü soru işareti..allah ablandan razı olsun ne güzel bir yetime kucak açmak
ne güzel toplumdan tırsmadan her şeyi göğüsleyebilmek..doktorun bırakın yeter dediği yerde
ben de bu fikrimi mutlaka değerlendireceğim.. sevgiyle kalın

Eğer evlat edinmek isterseniz hiçkimseye kulak asmayın bizim halkımız gereksiz ve anlamsız yorumlar yapmayı pek severler benim etrafımda evlatlık gidipde ailesine kötü davranan görmedim çünkü çocuk beni gerçek ailem sahiplenmedi siz bana anne baba oldunuz bana evinizi açtınız sevdiniz diyerek minnettar oluyorlar ayrıca evlatlık aldığınızı söyleme işini bir çocuk uzmanına veya ne bileyim psikoloğdan yardım alarak uygun görürlerse söylersiniz bu güzel duygudan daha fazla mahrum olmayın derim umarım sizi ne mutlu ediyorsa onunla en kısa zamanda karşılaşırsınız işallah!

Nadideiris sana katılıyorum çok önemli bir konuya değinmişsin ben bu işi bayağdır düşünüyordum ve sonunda başvurdum 6 tüp bebek denemem oldu ve pes ettim olmayınca olmuyor bu uğurda çok para harcadım ev paramı bu uğurda harcadım. Bende çok düşündüm özellikle gelecek tepkiler olurmu diye ama sonunda boşverdim çünki önemli olan benim. İleriki yıllarımı düşündüm ya hiç yada çocukla bi hayat.Bu konuda düşünen arkadaşlara şunuda tavsiye ederim sizlere bu konuda tepkili olan kişiler olabilir fakat etkisinde kalmayın unutmayınki ileriki yıllarda bu tepkili olan kişiler çocukları yada torunlarını severken siz yalnız olacaksınız o zamanda iş işten geçmiş oalacak.Çünki evlat edinmeninde bir yaş sınırı var bekleme süresinide ele alırsak 0-1 yaş çocuk istiyorsanız 3-4 sene bekliyorsunuz yani 36 37 yaş sonrası 01 yaş çocuk vermiyorlar.Benim de yakın çevremde evlat edinen kişiler var inanın ki o kadar çok seviyolarki doğursaydık ancak bu kadar sevebilirdik diyorlar.Bende şu an bekleme süresi içindeyim bu zaman içerisinde tekrar tedaviyi denermiyim bilmiyorum ama emin olduğum bişi var bebeğim bana en sonunda gelecek ister öyle ister böyle. İster kendim doğurayım isterse evlat edineyim bu kadar yıl sonra içimdeki çocuk sevgisini ona vericem ve onu çok sevicem onca umutsuz yılların acısını bebeğimle çıkartıcam.

Kusura bakmayın size hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiç katılmıyorum ben ancak kendi canımdan kanımdan birine çocuğum diye sarılabilirim yani tekrar kusura bakmayın ama ben öleyim işte asla başkasını doğurduğu bi çocuğa gerçek anlamda çocuğum diye sarılıp sevemem kendimi kandırıyo gibi olurum asla çocuğum olmasada asla almam

Bizim yazlık komşumuz almıştı çok iyi tanıyorum zaten onları işte sıra hangi çocuğa geldiyse zaten onu veryolar ve öle seçmece yoook......öyle garip bi çocuktuki kadın artık anti depresan kullanmaya başladı yani zaten garip tuhaf ve problemli insanların bıraktığı çocuklar onlar tabi garibanıda bırakyo ama asla istemem

selam arkadaşlar bu gerçekten çok hasssas bı konu ....şu bı gerçekkı insan anneliği yaşamak istıyo ne şekılde olusra ols bence ama insanın kendı evladı tabıkı başka...ama olmayınaca neden olmasın rabbım onuda sevdırır elbette...hele bebek iken alıp emzırme de olursa çok daha guzel ..kendı evladımızın bıle hayırlı olup olmayacağını bılemeyız ..rabbım onunda hayırlısını versın...ve tabıkı rabbım herkese kenduı çocuğunu versın ama olmuyorsa kı bu bır imtıhan ve çok zor bı imtıhan en guzelı bence koruyucu ailelık.. bı arkadaşın dedığı gıbı öyle her istedığınızı vermıyolar sıra hangısındeyse onu verıyolar hasta bıle olsa soylenmıyo..bence kışi gıdıp gormelı içi hangısıne ısınıyosa onu almalı ama öyle değıl....rabbım kolaylıklar versın arkadaşlar bence yureğınızın sesını dınleyın...............yola öyle devam edın ...kımse etkıleyemesın sızı..........

Bizim yazlık komşumuz almıştı çok iyi tanıyorum zaten onları işte sıra hangi çocuğa geldiyse zaten onu veryolar ve öle seçmece yoook......öyle garip bi çocuktuki kadın artık anti depresan kullanmaya başladı yani zaten garip tuhaf ve problemli insanların bıraktığı çocuklar onlar tabi garibanıda bırakyo ama asla istemem

Bu çok çirkin bir yazı istememenizi saygıyla karşılarım fakat tuhaf gariban gibi o günahsız yavruları bu şekilde aşşağilarcasına dile getirmek çok çirkin bir uslup.Bir sürü insan var tüp bebekle bile gebelik şansı olmayan yada hiç parası olmayıpta tüp bebek dahi yaptıramayan ve evlat edinen.Bir kişiyle bunu genelleştiremezziniz ona bakarsanız benimde çevremde evlatlık alıpta mutluluktan uçan bir sürü insan var ayrıca bu bebkleri muayene edip sağlık raporu verip öyle veriyorlar yani öyle hastalıklı bebek felan vermiyorlar bu konuda oldukça hassaslar.Tabiki arada sonradan rahatsızlanan çocuklar olabilir bu kendi çocuklarımızda bile olabilir bir istisnadır.Fikrilerini belirtmekte herkez özgürdür böyle kibirlice o masum çocuklara birtakım sıfatlar yükleyemezziniz.Zaten siz isteseniz bile bu karakterdeki bir şahsa çocuk asla vermezler.

Arkadaşlar eğer çabalamanıza rağmen çocuğunuz olmuyorsa size bir tavsiyem var! Eğer ekonomik durumunuz iyiyse çocuk yuvalarında bir sürü kimsesiz çocuklar onları evlat edinebilirsiniz ve onları yahata kazandırabilirsiniz ve sizde böylece annelik ve babalık duygularını tatmış olursunuz. Bence tüp bebek merkezlerine dünyanın parasını harcayacağınıza o para ile kimsesiz bir çocuk büyütebilir, okutabilir ve topluma kazandırabilirsiniz.Belki sizler sayesinde büyüdüğü zaman serseri yada sokakta yaşamaya mahküm olma ihtimali olan bir çocuk sizlerin sayesinde belki doktor,öğretmen ,avukat belki de polis olacak.Benim ablamın çocuğu olmuyordu o da gitti evlat edindi ve şimdi çok şükür çok mutlular ve buna benzer çok insan var etrafımda. Bence zaman kaybetmeden kimsesizlere sıcak bir çorba,sıcak bir yuva ve mutlu bir aile ortamı yaşatabilirsiniz ve onları topluma kazandırabilirsiniz diye düşünüyorum.Ben çocuğumun olma ihtimali olmasına rağmen evlatlık almak istiyorum çünkü onların da anne baba duygusunu yaşamaya hakları var diye düşünüyorum.[/QU.....

Son düzenleme:
inanamıyorum neler yazılmış böyle allah herkese çocuğunu kucağını almayı nasip etsin. tabiki evlat edinmek çok güzel ,onların suçu değil o durumda olmaları.hepimiz onlara sahip çıkmalıyız ama böyle bi topik de bu konuyu açmak zaten herkes çok hassas bi durumda.
daha lise dönemlerimde niye bu kadar çok çocuk doğuruyolar ki etrafta sokaklarda o kadar çok çocuk var ki herkes bi çocuğa baksa doğurucana derdim. ama işin aslı o kadar kolay değilmiş ,insanın kendi kanından canıından bi çocuk hiç bi şeye benzemez.istersen evlat edindiğin çocuğu çok sev kendi öz evladın gibi sahiplen. allah herkese çocuğunu kucağına almayı nasip etsin.ama o kimsesiz çocuklarıda lütfen ihmal etmeyelim

Böyle'' kimsesiz çocuklar ''gibi hassas bir konu üzerine böyle acımasızca ve sevgisizce konuşan arkadaşlara sözüm!Ben yıllardır o çocuklarla o kadar yakından ilgiliyim ve hiç kimse onları benden iyi tanıyıp ve anlayamaz ayrıca o zavallılar hakkında böyle kötü konuşulması beni inanılmaz üzdü iyiki o çocuklar bu sözlerinizi görmüyor hayatın vurduğu darbe yetmezmiş gibi bir darbe de sizin kırıcı sözlerinizden yemiş olurlardı.Bir bilseniz onlar küçücük bir sevgi kırıntısı için neler vermezler bir bilseniz ne kadar ilgiye muhtaçlar. Bu gibi duyguları içinde sevgi ve insani duygular besleyen biri anlayabilir aksi halde ne şekilde hamile olursa olsun sevgisiz bir insan ANNE olamaz!!!!!!!!!!! Tekrar söylüyorum sözlerim, kimsesiz çocuklar hakkında kötü konuşanlara ayrıca konu hoşunuza gitmiyorsa duygusuz fikirlerinizi kendinize saklayın beni anlayacak sevgi dolu insanlarda var görüyorumki!

Kimsesiz çocukların unutulduğu fikrini nerden çıkardın anlamadım. Sadece bu tip yazıların burada olmasını son derece saçma buluyorum zaten herkes canının derdine düşmüş çare arıyor bukonuda hiçbir bilgi sahibi olmayan bi kişi çıkmış akıl veriyor. Bu yazılar bana kendimi çaresiz hissettiriyor burada görmek istemiyorum başka yerde olsun seve seve iştirak ederim

Sevgili doudou sizde haklısınız bende 6 denemeden öce sizin gibi düşünüyordum ama bu kadar denemeden sonra inanınki insanın fikirleri değişebiliyor zaten bizler bunu son çare olarak düşünüyoruz yani ileriki yaşları e bundan sonra olmayınca tek çare çocuksuz bir hayyattansa bunu düşünüyorsunuz.Mesela ben başvurumu yaptım zaten bekleme süresi çok uzun ama bu demek değilki ben pes ettim bu süre zarfında gene deniycem zaten herkez denesin belki bu sürede kendi çocuğum olacak.Bizim yaptığımız ileriki yıllar için .Yani çaresiz hissetmenize gerek yok kişiden kişiye değişebilir kimi 3.de tutar kimi 6. da Allah hayırlısını nasip etsin herkez için

Arkadaşım işallah emeklerin boşa gitmez ve çocuğun olur benim bu konuyu açmamdaki sebep hiçbir zaman çocuğu olmayacak arkadaşlarımın annelik duygusundan mahrum kalmamaları içindi seni anlamıyor değilim ama sanırım sen beni yanlış anladın ama olsun benim oynamak gibi bir niyetim yok o çocukların sıcak bir yuvaya sahip olmalarında ve çocuk sahibi olamayan insanların da çocuk özlemlerinin giderilmelerinde ne gibi kötü niyetim olabilirki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar eğer çabalamanıza rağmen çocuğunuz olmuyorsa size bir tavsiyem var! Eğer ekonomik durumunuz iyiyse çocuk yuvalarında bir sürü kimsesiz çocuklar var onları evlat edinebilirsiniz,aradığınız mutluluğu onlarla birlikte de yaşayabilirsiniz ve onları yahata kazandırabilirsiniz ve sizde böylece annelik ve babalık duygularını tatmış olursunuz.O güzel sevginizi onlara vererek hem kendi içinizi hen onların içini ısıtabilirsiniz, kimsesiz bir çocuk büyütebilir, okutabilir ve topluma kazandırabilirsiniz.Belki sizler sayesinde büyüdüğü zaman serseri yada sokakta yaşamaya mahküm olma ihtimali olan bir çocuk sizlerin sayesinde belki doktor,öğretmen ,avukat belki de polis olacak.Benim ablamın çocuğu olmuyordu o da gitti evlat edindi ve şimdi çok şükür çok mutlular ve buna benzer çok insan var etrafımda. Bence zaman kaybetmeden kimsesizlere sıcak bir çorba,sıcak bir yuva ve mutlu bir aile ortamı yaşatabilirsiniz ve onları topluma kazandırabilirsiniz diye düşünüyorum.Ben çocuğumun olma ihtimali olmasına rağmen evlatlık almak istiyorum çünkü onların da anne baba duygusunu yaşamaya hakları var diye düşünüyorum.

Ne güzel bir topik böyle bu.Kesinlikle katılıyorum sana.Ve hatta maddi durumu müsait olan arkadaşlar kendi çocuklarını kucağına almış olsalar bile birtane de kimsesiz cocuga anne baba olabilirler.Ben cok düşünüyorum bu konuyu.Eşimle de konuşuyorum zaman zaman.Benim kadar sıcak bakmasa da zamanla o da benim gibi düşünecektir eminim. : )

Arkadaslar bölüm yanlis olabilir bu kadar gerilmeye gerek yok, bu bölüm daha uygun buradan devam edelim, öneri getirmis düsüncesini duygularini acmis arkadasimiz, katilabilirsiniz katilmayabilirsiniz ama sakince karsimizdaki arkadasimizinda duygularini zedelemeden yorumlarimizi yapsak daha iyi olmazmi :sm_confused:
Iyi paylasimlar diliyorum herkese a.s.

Arkadaşlar eğer çabalamanıza rağmen çocuğunuz olmuyorsa size bir tavsiyem var! Eğer ekonomik durumunuz iyiyse çocuk yuvalarında bir sürü kimsesiz çocuklar var onları evlat edinebilirsiniz,aradığınız mutluluğu onlarla birlikte de yaşayabilirsiniz ve onları yahata kazandırabilirsiniz ve sizde böylece annelik ve babalık duygularını tatmış olursunuz.O güzel sevginizi onlara vererek hem kendi içinizi hen onların içini ısıtabilirsiniz, kimsesiz bir çocuk büyütebilir, okutabilir ve topluma kazandırabilirsiniz.Belki sizler sayesinde büyüdüğü zaman serseri yada sokakta yaşamaya mahküm olma ihtimali olan bir çocuk sizlerin sayesinde belki doktor,öğretmen ,avukat belki de polis olacak.Benim ablamın çocuğu olmuyordu o da gitti evlat edindi ve şimdi çok şükür çok mutlular ve buna benzer çok insan var etrafımda. Bence zaman kaybetmeden kimsesizlere sıcak bir çorba,sıcak bir yuva ve mutlu bir aile ortamı yaşatabilirsiniz ve onları topluma kazandırabilirsiniz diye düşünüyorum.Ben çocuğumun olma ihtimali olmasına rağmen evlatlık almak istiyorum çünkü onların da anne baba duygusunu yaşamaya hakları var diye düşünüyorum.

bizde düşünüyoruz onu bazen ama çok zor oluyomuş evlatlık almak bir sürü şeyler isteniyormuş en az 10 yıllık evli olmak lazımmış biz daha 8 aylık evliyiz geç evelndik biz ben 39 yaşındayım benimd 1 defa aşılamam oldu tutmadı dr tüp bebek yapalım dedi amam maddi yetrsizlikten yaptıramıyoruz bizde alalım evlattık diyoruz ama nasıl oluyor bize anlatırmısın?neler isteniyor ?

bizde düşünüyoruz onu bazen ama çok zor oluyomuş evlatlık almak bir sürü şeyler isteniyormuş en az 10 yıllık evli olmak lazımmış biz daha 8 aylık evliyiz geç evelndik biz ben 39 yaşındayım benimd 1 defa aşılamam oldu tutmadı dr tüp bebek yapalım dedi amam maddi yetrsizlikten yaptıramıyoruz bizde alalım evlattık diyoruz ama nasıl oluyor bize anlatırmısın?neler isteniyor ?

Bu konuda cok detaylı bir bilgim olmamasına rağmen sana şunu söyleyebilirim.Evlat edinmek şartları acısından biraz zaman alabilir fakat artık yeni değişikliklerle cocuğa kendi evinizde bakıp hertürlü ihtiyacını karsılayabiliyorsunuz.Hatta ilkönce hafta sonları ile başlayabilirsiniz.Bizim bir komşumuz yapıyor adına bişey diyorlar şu an aklıma gelmiyor.Prosedürleri evlat edinmekten cok daha kolay.Eger isterseniz zamanla istenen sartlar oluştuğunda üstünüze de geçirebilirsiniz.

Bence en güzeli evine en yakın bir cocuk esirgemeye gidip en doğru bilgileri yetkililerden ögrenmek.Oradaki cocukların sevgiye o kadar ihtiyacı varki evlat edinmesen bile onlarla bir iki saat vakit gecirmiş olursun.Bence yas sınırı vardır.Senin yaşın evlat edinmek için uygun görünüyor.Belki evlilik için 5 yıl falan diyebilirler.
Son olarak asılamanı devletle ilişkisi olan bir doktora yaptırdıysan ikinciden sonra tutmazsa devlet tüp bebegi ödüyormuş artık.Eskiden 3 asılamaydı biliyorsun.Bunu da paylasmak istedim.Umarım hersey gönlünüzce olur.

Back