- 18 Nisan 2015
- 250
- 76
-
- Konu Sahibi Badgirlunicorn
Her zaman değil ama bazen çok garip hissediyorum panik atak var bende sanırım onun bi etkisiEğer bayılacak kadar kötü hissediyorsanız bi terapistle görüşün derim zira gözün içine bakamamanın yarattığı izlenim nereden bakarsanız bakın sıkıntılı.
Biraz kişisel gelişim kitabı tadında olacak ama göz teması çok önemli.
Birini dinlerken onun gözlerine bakmamak karşı tarafta anlatılanla ilgilenmediğiniz/sıkıldığınız/umursamadığınız izlenimini uyandırır. Bir tür tepeden bakma belirtisidir. Bazı ünlülerin kapalı alanlarda bile güneş gözlüğüyle dolaşmasının sebebi budur mesela, değersizsiniz mesajı verir.
Bi şey anlatırken konuştuğunuz kişinin gözlerine bakmamak anlattığınız şeyden çok da emin olmadığınız hatta yalan söylediğiniz şeklinde yorumlanır çoğunlukla. "Gözlerimin içine baka baka yalan söyledin" "Gözlerime bak ve doğruyu söyle" lafları pembe dizi klişeleri değil baya sosyal tespitlerdir yani anlayacağınız.
O yüzden bu sorunu çözmek adına bi şeyler yapın derim ben, bi psikologla görüşmekte fayda var.
Bi de bazı insanlar cidden abartıyo iyice dik dik bakıyolar bağırasım geliyo artıkTamda bugun konusu gecti arkadaslarla.
Ogretmen bisey anlatiyordu biz 3 kiza. Dogal olarak dakikada en az 5 kere bana bakiyor.
Ben yapamiyorum, bakiyorum 3 5 saniye sonra yere bakiyorum. Sonra tekrar yuzune, sonra tavana.
toplanti bitti arkadaslara bu konuyu actim, onlardada aynisi varmis.
Ogretmen tam gozlerimizin icine bakiyor ya, cok rahatsiz edici.
Burda kaldigim yerde bakilmamasi ayiptir ama iste ben beceremiyorum olmuyor.
Bi de bazı insanlar cidden abartıyo iyice dik dik bakıyolar bağırasım geliyo artıkü
6 saniye oagzina falan bak sende. uc saniyeden fazla birinin gozlerinin icine bakarsan ya sevisirsin ya dovusursun demisti bir hocam XD
agzina falan bak sende. uc saniyeden fazla birinin gozlerinin icine bakarsan ya sevisirsin ya dovusursun demisti bir hocam XD
O üstünlük/hakimiyet kurma isteğinin bi göstergesiymiş beden dilinde yanlış hatırlamıyosam. Bir tür domine etme, karşı tarafa benimsetme yöntemi yaniBi de bazı insanlar cidden abartıyo iyice dik dik bakıyolar bağırasım geliyo artıkü
hahakaş ortasına bak..göze bakmış gibi oluyor
Neden güldün, katıldıgim bi seminerde ogrendim.ozellikle is gorusmelerinde cok ise yariyor.Tavana yere masaya saga sola bakmaktan daha iyidir.
Onlar da göz yok kiJaponya'da yaşıyor olsaydınız gayet normal bir durumdu aslında. Onlarda bir insnaın gözlerinin içine uzun süre bakmak saygısızlık olarak nitelendiriliyor
Hem de nasıl ben de panik atağın etkisi diye düşünüyorum hepbende tam tersi göz göze bakmadan konuşmak yada birini dinlemekten hoşlanmam.gözüme bakmadan konuşulunca umursanmıyormuş yada dinlenmiyormuş gibi gelir.ben bişeyler anlatırken eşim tvye yada pcye bakarsa kızarım gözüme bak diye :) bir arkadaşımda panik atak var insanların yüzüne uzun süre bakınca içimde tuhaf bişey oluyor sanki yüksekten düşer gibi demişti.sizde panik atak mı var acaba?