Kimsenin gözlerine bakamıyorum

Badgirlunicorn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2015
250
76
bu aralar iyice dikkatimi çeken bi durum var. İnsanların gözlerinin içine bakamıyorum. Kendimi zorlayıp bakınca başım dönüyor gözlerim kararıyor resmen . Geniş bi çevrem var gayet rahat da konuşup tanışırım insanlarla ama yeterki göZlerimin içine dik dik bakmasınlar resmen bayılır gibi oluyorum . İnsanlar artık onları dinlemediğimi düşüncek diye çok korkuyorum çünkü istemeden sürekli gözlerimi kaçırıyorum. Napmam gerek sizce

Neden psikolojik bir sebebi var gibi sanki..
Bir psikoloğa gitsen iyi olur.takıntı başlamış sende

Bende bakamam...
öyle bayılmaya falan kalkmıyorum ama öyle dik dik bakamam karşımdakinin gözlerine içine.
karşımdaki konuşurken bakmaya çalışıyorum ama o da 5 sn den sonra yine başka tarafa bakarım.
hele kendim konuşurken hiç bakamam

Aynen özellikle kendim konuşurken bakamıyorım ama bazen de rahat rahat bakıyorum hergünüm farklı sinirlerim bozuldu artık.

Aynen özellikle kendim konuşurken bakamıyorım ama bazen de rahat rahat bakıyorum hergünüm farklı sinirlerim bozuldu artık.
bence bunu çok sorun yapma.
çünkü insanların dışarıya açılan tek noktası gözleridir..
iyi ve kötü enerjiyi gözlerinden çıkartır, buna da nazar diyoruz zaten.
birebir gözlerine baktığın kişinin içinde sana karşı negatif duygu varsa içine içine bakarsan direk etkilenirsin ve o kişinin negatif enerjisi sana da yüklenir.
o yüzden bu durumu ben hiç sorun etmiyorum. böylelikle korunmuş olduğumu düşünüyorum.

Japonya'da yaşıyor olsaydınız gayet normal bir durumdu aslında. Onlarda bir insnaın gözlerinin içine uzun süre bakmak saygısızlık olarak nitelendiriliyor

Ay ayni durum bende var utaniyor gibiyim arada bakiyorum ama 1 dakka neden boylr bilmiyorum cozum bulamadim.tek ben olmadigima sevindim

Ay ayni durum bende var utaniyor gibiyim arada bakiyorum ama 1 dakka neden boylr bilmiyorum cozum bulamadim.tek ben olmadigima sevindim
Ya dizilerde falan böyle dik dik bakıyolar saatlerce ben geriliyorum ben bakamam öyle çok kötü oluyorum bi tek sevgilimin gözlerine bakabilirim ama arkadaşlarım bişey anlatıyo diyelim nereye bakacağımı şaşırıyorum konuştuğumdan bişey anlamıyorum resmen

Ay gulsemmi aglasammi bende oyleyim.mesela doktor gittim anlatiyor bakiyor ama ben tirnagima bakiyorum baska yere bakiyorum elimde degil malesef

Eğer bayılacak kadar kötü hissediyorsanız bi terapistle görüşün derim zira gözün içine bakamamanın yarattığı izlenim nereden bakarsanız bakın sıkıntılı.

Biraz kişisel gelişim kitabı tadında olacak ama göz teması çok önemli.

Birini dinlerken onun gözlerine bakmamak karşı tarafta anlatılanla ilgilenmediğiniz/sıkıldığınız/umursamadığınız izlenimini uyandırır. Bir tür tepeden bakma belirtisidir. Bazı ünlülerin kapalı alanlarda bile güneş gözlüğüyle dolaşmasının sebebi budur mesela, değersizsiniz mesajı verir.

Bi şey anlatırken konuştuğunuz kişinin gözlerine bakmamak anlattığınız şeyden çok da emin olmadığınız hatta yalan söylediğiniz şeklinde yorumlanır çoğunlukla. "Gözlerimin içine baka baka yalan söyledin" "Gözlerime bak ve doğruyu söyle" lafları pembe dizi klişeleri değil baya sosyal tespitlerdir yani anlayacağınız.

O yüzden bu sorunu çözmek adına bi şeyler yapın derim ben, bi psikologla görüşmekte fayda var.

doktora gitmelisin bence. bende tam aksine gözlerimi gözlerine dikerim karşımdaki insanın öyle konuşurum. hatta rahatsız oluyorum bu durumdan.

Bende öyleyim. Bunun için yardım almayı bile düşünüyorum. Farkettim ki ben ağıza odaklanıyorum. Acaba işitme zorluğumu çektim küçükken ordsn mı kaldı. Benim korkum çocupumda öyle olacak diye

Bende konuşurken birisi gözlerimin içine bakmazsa dinlemiyor diye düşünüyorum. Benim için göz teması çok önemli. Ben bankanın mülakatına gitmiştim. Neyse kabul edildim. Birisi vardı yazılı sınavdan yüksek puan almıştı o kesin kabul edilir diye düşündük ama alınmadı. Beden dilini iyi kullanamamış. Öyle demişti orada ki bayan. İş görüşmelerinde bile çok dikkat ediyorlar böyle şeylere.
Bu durum seni rahatsız ediyorsa bir terapiste git bence eminim çok faydası olacaktır.

Ben tanımadıklarımın gözünün en içine bile bakarım aslında daha çok sorunum tanıdıklarımla sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…