- 24 Nisan 2014
- 580
- 514
Bişi dicem. Eşinle hiç oturup eve giren parayı hesap kitap yapmıyo musunuz? 2 bin küsur tl ödeme az değil. Adam hiç bişi sormuyor mu?hayatım boyunca (31) paranın kıymetini bilmedim. babam zengin olmadığı halde üstüme çok titredi. üniversite okurken x tl gönderir misin dediğimde 3x tl gönderdi. param bitti x/2 tl gönderir misin dediğimde ayy parası bitmiş modlarına girip 5x tl gönderdi. ben har vurup harman savurdukça kazanmaya başlarsan kolay harcayamazsın bunlar güzel günlerin dedi. ama ben kazanmaya başladım. buraları okuyan yakın iş arkadaşlarım olduğu için bilgiler az buçuk şaibeli olabilir :)
devlet hastanesinde çalışıyorum. 4200 tl civarında bir gelirim var. 1.5 yıl önce evlendim. evlenmeden önce atanmıştım ve ben para kazanmanın sarhoşluğu içinde onu da alayım bunu da alayım derken. birkaç tane kredi çektimtoplam ödemem bir ay içinde 2070 tl bunun içindeki her ay ödediğim 670 tl lik kısmı haziranda bitecek. 570 tl lik kısmı 22 ay sonra bitecek. diğerlerinin bitmesine de yaklaşık 30 ay var
eşimin annemin babamın arkadaşımın dostumun hiçbirinin hiçkimsenin haberi yok. hastayım sanıyorlar yastayım bilimiyorlar sendromu yani. çünkü kendime yediremiyorum. bu borçlar bana büyük ders oldu. daha bankaymış kredi kartıymış elleşmem. ama düşündükçe boğuluyorum resmen. hadi bir hata yaptın tekrar niye ve tekrar niye.
yarın öbürgün çocuk düşünsem anam ağlayacak gül gibi maaştan kuş kadar bir şey kaldığı için.
ee napak? tayfası için bir şey söylemek gerekirse:
hiç. sadece ödersin, yaparsın, edersin falan deyin yeter
Ders almissiniz o yeter.
Evet para harcamak icin kazaniliyorda neye nekadar
Once 10 sn bir dusunmek lazim bu gercekten bana lazimmi diye
Ben tutumlu bir bayanim birikim benim isim:)) evimizi borclanarak aldik bitti.tabi 50 bindi aldigimiz arsalarin ozamanki degeri suan cook farkli tAbi)biz bunlar 15 senede hep borclanarak aldik borc bitti mal kaldi masallah diyelim :)
Yani borclanilirda neye nekadar.
tutarı bilince tam akıllanmış bilmeyince yarım akıllanmış mı oluyorum? ödeme çizelgesi elimde var faiz tutarlarıyla beraber kalan miktarı evet bilmiyorum. kalmış onlarca ay, neden kalan miktar çetelesi tutup durayım ki.Akillandim deyip borcun ne kadar oldugunu bilmemek tuhaf degilmi ? Ee aldiysaniz odeyeceksiniz ne yapalim yani ..araba ev aliniyor buraya gelip borcum var deyip dovunuyorlar...eee aliyorsan ödeyin alla alla
tutarı bilince tam akıllanmış bilmeyince yarım akıllanmış mı oluyorum? ödeme çizelgesi elimde var faiz tutarlarıyla beraber kalan miktarı evet bilmiyorum. kalmış onlarca ay, neden kalan miktar çetelesi tutup durayım ki.
kredi çekince ödeme yapmam gerektiği bilgisi için minnettarım.
hayır yapmıyoruz. maaşlara karışıp hesap sormak adetimiz değil. bir ödememiz borcumuz vs olsa anlardı ama ödeme olmadığı için anlamadı hiç. kuzum benim hiçbirşeyden haberi yokBişi dicem. Eşinle hiç oturup eve giren parayı hesap kitap yapmıyo musunuz? 2 bin küsur tl ödeme az değil. Adam hiç bişi sormuyor mu?
Onun maaşından kalanını ne yaptığını siz biliyor musunuz peki? Belki o da borç ödüyor, ya da ailesine falan veriyordur bu yüzden hiç lafını etmiyor olabilir mi? Böyle bişey yapıyorsa sizin için sıkıntı olur mu?hayır yapmıyoruz. maaşlara karışıp hesap sormak adetimiz değil. bir ödememiz borcumuz vs olsa anlardı ama ödeme olmadığı için anlamadı hiç. kuzum benim hiçbirşeyden haberi yok
Evlenmeden neden soylemedin? Seni birakir diye mi korktun bu yuzden? Simdi soylesen zaten esin kendini kaziklanmis hissedecek eminim. Belkide suan senin parani hesabinda birikiyo saniyodur. Bi sekilde ortaya cikacak bu durum farkinda misin: (eşime bu yüzden söylemedim. ondan para almıyorum ama para da arttıramıyorum. ben arttırmayınca o da arttırmıyor. ona dokunmuyor yani. ama yine de eşim böyle bir şey yapsa benim de hoşuma gitmezdi haklısınız
Bu bankalar gerçekten çok adi. Valla biz bu yaz sinir olduk. 1 tane kredi kartımız var. Kredi kartının sadece 2 bin tl sini falan kullanıyoruz ve düzenli ödüyoruz. 9 bin tl gelirimiz var ama eşimle toplam. Acil bi durum oldu. Kartın limitini yükseltelim dedik yaptıkları 9.100 tl, 12 bin falan gerekiyodu ve rahatlıkla ödeyebilecek durumdayız. Başka kart kullanmadığımızı da sistemde görmeleri lazım ama yok yaptıramadık yaa deli olduk. Bizden daha az geliri olanların 10 binlik kartı var. Allah muhtaç etmesin bankalara. Lazım olmadıkları zaman bin kere ararlar limit yükseltelim diye. İşin düşünce yok.
Selam sizin bekar haliniz burada :)valla ayakkabı çanta için çektimyani gidip ayakkabı almadım ama. evlenmeden önce çekmiştim eve eşya kendime telefon vs saçma sapan şeyler yani.
Selam sizin bekar haliniz burada :)
Para kazanmanin sarhoslugu beni de etkiledi ve deli gibi harciyorum.
Ben gecmis zamanda alamadiklarimin acisini cikardigimi dusunuyorum aslinda, o zaman alamadim simdi alayim diye ama suyu cikti galiba.
Yuklu miktarda borcum vardi benim de 3 ay kadar hicbir sey almadim kenara koydum buyuk bir kismini odedim.
Kendinizi sartlandirin 3 ay boyunca lazim olanin disinda bir sey almamaya.
Ben misal bir kozmetikciye girsem bu ruj guzelmis alayim aa sac spreyi guzel kokuyor alayim su fondoteni deneyeyim oje zaten ucuz fazla fazla alayim diye servet birakip cikardim, evde 2 cekmece dolusu kozmetik urunu varken bir de
Su an 3 ay daha almayayim diyorum.
Velhasil o kadar dert etmeye degmez azicik sıkarsanız kendinizi odenir hic merak etmeyin :)