• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimlik Kartı Kaybetmek

mutebessim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
392
235
73
merhabalar, üniversite okuyorum ve okul kimlik kartımı kaybetmişim. Öğrenci işlerine danışınca yeni kart için önce gazeteye ilan vermem gerektiği sonra bankaya okulun verdiği referans numarasına para yatırmam gerektiğini söyledi. Ben bunu çok geciktirmeden halletmek istiyorum ama gazeteye kayıp ilanı vermeyi nasıl yapıcam bilemiyorum veya ücreti nedir bunun hakkında da bi fikrim yok ne yazık ki. İstanbuldayım ve fatih-beyazıt çevresinde bu gazete ilanını halledebilir miyim. Bunun hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

İlan büroları oluyor bulunduğun şehirde bak internette ulaşırsın, zaten iki kelime bişey fazla para tutmaz.

Ne gazetesi ya kaybettiysen yenisi cikar.Baskasi kullanirsa sorun cikmasin diye heralde oyle demisler sen bunu iyi arastir bosuna gazeteye ikan verme ogrenci islerine kaybettigini belirten bir dilekce yazman yeterliydi bence

Ne gazetesi ya kaybettiysen yenisi cikar.Baskasi kullanirsa sorun cikmasin diye heralde oyle demisler sen bunu iyi arastir bosuna gazeteye ikan verme ogrenci islerine kaybettigini belirten bir dilekce yazman yeterliydi bence
Bilmiyorum ki ama üzerinde tc numaram yazdığı için bu gerekli görülüyor

Ama bu biraz sacma geldi bana nufus cuzdsni degil ki ogrenci islerine dilekce verdin mi ileriki yillarda bir sorun cikmaz sonucta kayip oldugunu kanitlarsin.

Karakola dilekce birak ozaman kesin cozum gazete ilani cozum degil ileride bi is gelmesin basina diye.
Bakın bu doğru olabilir ben yarın bi karakola gidip durumu anlatayım onlar zaten yönlendirirler en azından gazete illa gerekirse nerede yapacağımı söylerler belki

Ama bu biraz sacma geldi bana nufus cuzdsni degil ki ogrenci islerine dilekce verdin mi ileriki yillarda bir sorun cikmaz sonucta kayip oldugunu kanitlarsin.
Nüfus cüzdanı değil ama dediğim gibi üzerinde tc kimlik numaram yazıyor ve tc kimlik numarası üzerinden bi problem çıkmaması için sanırım

Bakın bu doğru olabilir ben yarın bi karakola gidip durumu anlatayım onlar zaten yönlendirirler en azından gazete illa gerekirse nerede yapacağımı söylerler belki
Gazete ilani diye yonlendir me onlari isin icin den cikarlar ozaman .Ogrenci kimligimi kaybettim uzerinde tc ve diger bilgilerim vardi ne yapmam gerekiyorde ve yaninda durumunu anlatan hazir bir dikekcen olsun .....emniyet mudurlugune diye badlik at ve altina durumu belirt gereginin yapilmasini de imzani at ve ver gorevli memura .Guzelce yaz iste.Onlar seni yonlendirirler onemli bir durum degilse zaten icin rahat eder.

Gazete ilani diye yonlendir me onlari isin icin den cikarlar ozaman .Ogrenci kimligimi kaybettim uzerinde tc ve diger bilgilerim vardi ne yapmam gerekiyorde ve yaninda durumunu anlatan hazir bir dikekcen olsun .....emniyet mudurlugune diye badlik at ve altina durumu belirt gereginin yapilmasini de imzani at ve ver gorevli memura .Guzelce yaz iste.
Peki teşekkür ederim verdiğiniz fikir için :)

Yeni kart cikarmak icin kayip ilani vermen zorunlu. Bizim okulda oyleydi. Karf cikarmasan bile mezun oldugunda zaten o karti iade etmek zorundasin. Yani her halikarda ilan vermen gerek. Gazetelerin ilan sayfasini ara. Ilan ver. Ornek vereyim:...... Universitesi kimlik kartimi kaybettim.hukumsuzdur.ad-soyad. Birsonraki gun gazetede cikar. Onu alip okula vereceksin. Diger prosedurleri biliyorsun zaten. Ucret kelime basina aliniyor ama ne kadar bilmiyorum. Cok pahali degil ama.

Yeni kart cikarmak icin kayip ilani vermen zorunlu. Bizim okulda oyleydi. Karf cikarmasan bile mezun oldugunda zaten o karti iade etmek zorundasin. Yani her halikarda ilan vermen gerek. Gazetelerin ilan sayfasini ara. Ilan ver. Ornek vereyim:...... Universitesi kimlik kartimi kaybettim.hukumsuzdur.ad-soyad. Birsonraki gun gazetede cikar. Onu alip okula vereceksin. Diger prosedurleri biliyorsun zaten. Ucret kelime basina aliniyor ama ne kadar bilmiyorum. Cok pahali degil ama.
E peki gazeteye ücreti nasıl ödeyeceğim havale şeklinde mi?

Arkadaşımın başına geldi. Önce ildeki yerel gazeteye hükümsüzdür diye ilan verdi 3 kelimeye 25 tl mi ne almışlar. Daha sonra o ilanla okula başvuru yaptı çıkardılar kartını. Gazete ilanı zorunlu diye biliyorum.

Back