Kımı Yoko

ben 1.70 esım 2.00 mt boy var ben takıntı yapmıyorum. sızde 5 cm sağlınızla oynamayın gayet uyumlu ciftsiniz.

Ya şu dünyada sağlıktan daha önemli ne var.Hangi çağdayız.Etrafımızda türlü türlü kullanılan ilaç ve türevi şeylerin kötü örnekleri varken,insan anatomisi ortadayken bi ilaçla uzayabileceğini düşünen insanlara şaşıyorum.Bi ilaçtaysa keramet,herkes uzun gezer.

Vay be olur mu cidden?
Bu arada uzun boylu ulkelerin beslenme aliskanliklarini incelemek lazim.Genetik diyip kenara cekilmeyelim bence :)
Avrupa'nin yillik kirmizi et,sut ve dogal minarelli maden suyu tuketimiyle bizim gibi fakir ulkelerin yillik tuketimi arasinda korkunc fark var.
Ailede uzun boylu birey olmadigi halde cocuklarini protein agirlikli besleyip iyi sonuc alanlar var. Cok uzun olmasa da enazindan ana/babanin bir tik ustunde..

Hayır canım dediğim gibi basketbol boy açısından tam tersi dezavantajdır, hele profesyonelsen işin içine ağırlık idmanlarıda girdiğinden gerçek potansiyeline ulaşamazsın genelde -3 cm olarak bilinir. Voleybol ve yüzme ise doğrudan düz kaslar ve kıkırdaklar ile alakalı olduğu için potansiyelin üzerine +3 cm deriz.

Ben genetik+basketbol(ergenlik öncesi yüzme) ile tam olarak öngörülen boydayım mesela. Ama voleybol oynasaydım ve yüzmeye devam etseydim ekstra 3 cm kadar daha uzun olacaktım ki, bu hiç istediğim bir şey değil.Temelde aynı şeyi söylüyoruz aslında, genetiğin üzerine ancak -+3 cm oynuyor. Yinede boyundan memnun olmayan biri için 3 cm çok büyük bir şey.

Bunların hepsi uzun yıllar süren araştırmalardan kaynaklı veriler. Ha tabii eskiden bizim öğretmenlerimizde basketbol boy uzatır derdi doğrudur.

Beslenme konusunda kesinlikle haklısın.İşte bu yüzden boy hesaplanırken , anne babadan gelen genetik faktörlerin yanında, spor ve beslenme gibi değişkenleri de hesap etmek gerekiyor.

Annem 1.60 babam 1.75 abim 1.92 tipimiz benzemese hastanede karismis derim
boyun birsuru faktoru var, genetik, beslenme, ergenlige giris yaşı vs. Ama 20 yasindan sonra max. 1-2 cm uzama olur, inanmayin bunlara.

Annem 1.60 babam 1.75 abim 1.92 tipimiz benzemese hastanede karismis derim
boyun birsuru faktoru var, genetik, beslenme, ergenlige giris yaşı vs. Ama 20 yasindan sonra max. 1-2 cm uzama olur, inanmayin bunlara.

Senin boyun kaç

Kızlar boy çok büyük oranda genetikle alakalı. Son yıllarda büyük süt ürünleri firmaları ürünlerini satmak için reklamlarla insanlar üzerinde bol süt içerek ve büyümiks türevi ürünleri tüketerek 1.90 olabilirmişiz gibi bir algı yarattılar.
Bunlar evet boya etki eder ama az eder, boyu belirleyen büyük oranda genetiktir.
Ruslara bakın. Çok kötü şartlarda yaşıyor birçoğu ama kapı gibiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…