- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.865
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
Niye pis oluyo?hergün yemek hazırlamak zorundayız mesela..biz dışarıdan hiç yemeyiz uzun süredir..her gün iki günde bir yemek yapılıyor zaten..banyo hemen saç oluyor..mecburen süpürüyorsun..yinede bal dök yala olmuyor ev..öyle olan arkadaşlar varsada ayrıca tebrik ediyorum..ben erken kalıuordum ama soğuklar geldi geleli bir kaç gündür kalkamıyorum
Demek ki pratik degilsin, sabah 8 aksam 6 mesaili is, gezme tozma sosyal yasanti ev isi hepsini de hallediyoruz. Yapa yapa pratiklesirsin
Ablan da o sekilde mutlu niye yazik olsun?Evet pratikliği severim.
Bir camı 3 saatte silen ablam bir günde tüm camları silmem karşısında
' Temiz oldular mı ki öyle?' diye sorabiliyor.
Viledayla sildiğim yerlere tiksinerek bakıyor bez getir şurdan bez diye
Ne yaparsam yapayım onun temizlik anlayışına göre temiz değilim
Yani dediğim gibi bu sorun değil aslında ben böyle mutluyum..
Annemi de bunaltıyor bu anlayışıyla, kendini de.
Kadın duvarları sildi onun korkusundan üç gün belim diye gezdi.
Ne gereği var? Yazık değil mi?
Ablan da o sekilde mutlu niye yazik olsun?
banyomu?saçlarımızı tarıyoruz ya duştan sonra..ben duş alırım kısa sürede olsa her gün saçlar dökülüyor tabi:)Niye pis oluyo?
canım annenin evi doğalgazssa silmekle başa çıkılmaz..perde ve duvarları maffediyo doğalgaz..ablan fazla titiz..Ablam ne kadar mutlu bilmiyorum.
Canını çıkarırcasına temizlik yapıp mutlu olanlar var mıdır gerçekten bilemiyorum.
Bu benim anlayabileceğim bir mutluluk değil.
Ama annemin tüm evin duvarlarını onun kavgasıyla silip çektiği o bel ağrısıyla mutlu olduğunu düşünmüyorum..
Hiç bir şey olmaz emin ol..
Sen kendi düzenini kurup eşini alıştırdıktan sonra sorun olmuyor.
Benim eşim çok titiz, düzenli bir evden geldi kendi de benden çok daha düzenlidir.
Başta kanepede cips yiyip döküyorum diye pis kadın diye takılıyordu, şu evin haline bak diyordu.
Artık temizlik yapmam lazım deyince bırak boşver bu havada ne temizliği diyor
canım annenin evi doğalgazssa silmekle başa çıkılmaz..perde ve duvarları maffediyo doğalgaz..ablan fazla titiz..
kızkardeşime en son buzdolabını ne zaman sildin ?dedim sen varken dedi..ee bir sene oldu ben geleli dedim:)
sen çalışıyorsun herşeyden önce..çalışan insanla çalışmayan aynı olmaz..kızkardeşim temizdir ama üşengeçlik var..her insan aynı değil bribirimizi böyle sevmeliyiz..ama öyle ayakkabıyla evine falan girse söylenirim öyle arkadaşımda var çünkiEvet fazla titizliği kendine de anneme de zarar.
Dediğim gibi ben bildiğimi okuyorum.
Kardeşin de abartmış ben buzdolabını senede üç kez sildim en azından
Tabi bunu da pis bulanlar olur ablam gibi..
Ablan da o sekilde mutlu niye yazik olsun?
Keşke annem yaşasaydı da neden hergün uyuyorsun deseydi, demezdi gerçi, abla konusuna girmiyorum bile ablam olsaydıda ben nazlansaydım o fırça atsaydı.
Kıyamam herkesin bir yanı eksik işte, olsun onlar öyle görmüşler, bizler rahatımıza düşkünüz, onların kadınlık anlayışı öğlene kadar temizlik biter bizde de öğleden sonra başlar:)Allah uzun ömürler versin, başımızdan eksik etmesin.
Benim de babam yok arkadaşımOlsa da şöyle yapsa dediğim çok olmuştur.
Ben beni bunalttığı için değil de kendilerini bunalttıkları için üzülüyorum aslında..
Cunku 20 -25 sene sonra annem gibi tutmayan elleri olacak.Bardagi kaldirdiginda cat diye dusecek.Neden? Annem vakti zamaninda kendine hic acimadi bir gunde tum evin halilarini yikadi,koltuklarini sildi,cam silmekten boyun fitigi ilerledi.Su anda her gunu fizik tedavide.Neden yazik olmasin.Aklim olsaydi bu kadar yapmazdim der hep.Bu isin yasliligi var.
Katiliyorum faat madalya takmiyorlar.
Ablasinin faati azarlamasi da faatin ablasini azarlamasi da manasiz. Herkes tercihlerini yasar, kim nasil mutluysa oyle..Cunku 20 -25 sene sonra annem gibi tutmayan elleri olacak.Bardagi kaldirdiginda cat diye dusecek.Neden? Annem vakti zamaninda kendine hic acimadi bir gunde tum evin halilarini yikadi,koltuklarini sildi,cam silmekten boyun fitigi ilerledi.Su anda her gunu fizik tedavide.Neden yazik olmasin.Aklim olsaydi bu kadar yapmazdim der hep.Bu isin yasliligi var.
canım burda bir teyze var 3 tur silermiş yerleri 1 sabunlu iki durulama elleriyle..şimdi dizleri çok rahatsız..ben vileda ile tek su silerim ama sık değiştiririm:)Cunku 20 -25 sene sonra annem gibi tutmayan elleri olacak.Bardagi kaldirdiginda cat diye dusecek.Neden? Annem vakti zamaninda kendine hic acimadi bir gunde tum evin halilarini yikadi,koltuklarini sildi,cam silmekten boyun fitigi ilerledi.Su anda her gunu fizik tedavide.Neden yazik olmasin.Aklim olsaydi bu kadar yapmazdim der hep.Bu isin yasliligi var.
Ablasinin faati azarlamasi da faatin ablasini azarlamasi da manasiz. Herkes tercihlerini yasar, kim nasil mutluysa oyle..
canım pasaklıdan rahatsız olurum..ama temizse rahatsız etmez benim yakınım insanlar..olur böyle şeyler sen keyfine bak..aynı binada olsaydınız kötü olurdu:)İlginç bir bakış açısı.
Sevdiklerimizin yakınlarımızın yanlış tercihlerine, kendileri için sıkıntı doğurabilecek
yaşantılarına göz yumup nasıl mutluysa öyle tercih meselesi diyelim o halde..
Evlat, kardeş, anne, eş farketmez..
Buradaki bütün dertler dert olmaktan çıkar böylece.
İyiymiş
canım pasaklıdan rahatsız olurum..ama temizse rahatsız etmez benim yakınım insanlar..olur böyle şeyler sen keyfine bak..aynı binada olsaydınız kötü olurdu:)
amin..belki senin evide temizlerdi aynı binada olsanız..sana kolaylık olurdu:)Aynı binada olsak da ben rahat yaşantıma devam ederdim de.
Daha sık tartışırdık bu sebeple. Neyse umarım çok geçmeden, daha çok hastalık
sahibi olmadan düzelir umarım...