Kime ne ki?

Sabah bir uyandım.
Sabah dediğim öğleden sonra 3 :KK23:
Telefonum sessizdeydi 4 cevapsız arama.
3 ü annem biri ablamdan.
Üst üste ısrarla aramışlar diye.

Aklım çıktı birine bir şey mi oldu falan aklıma türlü türlü şey geldi.:KK14:

Sonra hemen aradım tabi ablam açtı telefonu.

Ne oldu dedim direk korkuyla.

Bu bir çemkiriyor bana ama nasıl.
Ne oldu hanfendi rahatsız mı oldunuz?
Bile bile aradım evet uyan diye!

Öğlen 12 de ne uykusu?
Ne biçim kadınsın sen?
Kalk da bir işini yap, evini temizle.

Kaç gündür kar tatili diye evdesin.
Hani ne temizlik yaptın?
Akşama kadar uyumaktan ne anlıyorsun?

İyi ki kaynananlar uzak. İyi rahatsın..

Devamını duymadım artık attı tepem.

Ben başladım bu sefer.

Kime ne yahu?
Ev benim, uyku benim kime ne?

Kv için, misafir için, evin temizliği için, kocamın memnuniyeti için yaşamıyorum ben!
Yaşayanların da baş tacı edildiğini görmedim.

Annem dört dörtlük ev hanımı, hayatım mantar oldu diye geziyor.
Sen temiz cam, mutfak dolabı sile sile geziyorsun madalya mı taktılar?

Nerede yarım yamalak yemek yapan, gezen tozan, canının kıymetini bilen kadın var
baş tacı edilen o.
Çünkü kendisi kendine değer veriyor önce.

Siz daha devam edin kendinizi paspas etmeye ben etmiyorum!

Evimin pisliğini görmeye gelecek olan da gelmesin evime!
Çalışan kadınım ben tatilimde akşama kadar uyurum.
Temizliğimi de istediğim zaman keyfime göre yaparım.

Hadi laf edecek olan etsin, paşa paşa yol alır.
Diyerek sonlandırdım konuşmamı..

Haksız mıyım ama kime ne?
Bence temizlik bahane sizi merak ettikleri için kızmış olabilirler,şahsen ben annemi arasam ve saat 3 kadar telefona bakmamış olsa ortalık çoktan karışıdırdı acaba başına bir iş mi geldi diye yada annem beni arasa ve ben saat 3 kadar telefona bakmasam kesin yine ortalık karışırdı başıma bir iş mi geldi diye.

:) Bir şey olmaz. Sen sen ol canının değerini bil.
Eşini de öyle alıştır sana uyumlu olsun :KK70:

Kendince bir düzen tutturur herkes ama kendini paralamanın da anlamı yok gerçekten. Bazı insanları da ekstra sinir sahibi yapıyor bu durum.
Bir de annem diyor görürsün sen evlenince öyle mi oluyor... :KK53:

Tamam karışmaları hoş değil ama sonuç olarak merak etmiş olamazlar mı bende merak ederler ayrıca gündüz 3'e kadar uyumak da baya fazla o saatten sonra kalkıp bir de kendinizi daha halsiz hissedersiniz evet madalya takmıyorlar elbette ama eşlerimiz dışarıda çalışıyorsa bizimde onlar geldiğinde bir yemek önüne koymak görevimiz ayrıca temizlik dediğiniz şey de misafir gelecek de görecek diye yapılmaz kendi temizliğimiz için yapılır ben haftasonlaerı gece 2 ye kadar otururum ama en fazla 12 ye kadar uyuyabilirim o da rahatsızsam. Tabii sizin terchiniz ama neden uyurken sessize alıyorsunuz birine bişey olsa annene babana haberin olmayacak. Sana ulaşamadıkları için kızmışlar bir de polemik yaratmak için mi açtınız acaba konuyu yine evini temizleyenler ev hanımları ile önemsemeyenler birbirine girecek.

Valla daha bugüne kadar hiç polemik olsun diye konu açmadım :KK53:
Çok komik buldum bu düşüncenizi kusura bakmayın.

Tabi ben de kendime yetecek kadar temiz olduğumu düşünüyorum.
Ablam yetersiz buluyor... Cam, dolap, halı, koltuk her şeyi devamlı silelim ister..

Telefonumu özellikle sessize almıyorum titreşimde kullanırım.
Onu da duyarım normalde. Bu kez duymamışım nedense.
Çok geç yattım ondan belki.
Önemli bir şeyse bana ulaşamayan eşimi arar o da bir yol da.

Ben de ona kızıyorum üst üste arayınca bir şey var sandım cidden.
Öylesine aramışsın açmadıysam bekle uyuduğumu da bilir, ben sana dönerim dimi ama
niye korkutuyorsun insanı diye kızdım yani..

Temizlik yaparak kendini sakatlamis kadinlarin bas taci edildigini hic gormedim. Bellerini dizlerini genc yasta patlatip 50 li yillarda dogru duzgun yuruyemiyorlar bile.

Hic isim olmaz oyle bir temizlik anlayisiyla.

Aynen benim de olmaz. Böyle oldukları için kızıyorum artık kendinizi bu kadar yormayın diye.
Ama yok kendilerini değiştirmedikleri gibi bana fırça atıyorlar.

Allah tan bacimla ayni kafadayiz kahveleri alip telefonlasiriz ohh keyif:KK70: calisan kadinlar siz daha fazlasini hkediyosunuzz

İyi yapıyorsunuz valla.

Bence temizlik bahane sizi merak ettikleri için kızmış olabilirler,şahsen ben annemi arasam ve saat 3 kadar telefona bakmamış olsa ortalık çoktan karışıdırdı acaba başına bir iş mi geldi diye yada annem beni arasa ve ben saat 3 kadar telefona bakmasam kesin yine ortalık karışırdı başıma bir iş mi geldi diye.

Yok meraktan değil.
Benim düzenim budur zaten.
3'e 4'e kadar aramıyorum hiç onları. alıştılar artık.
Ya uyuyorum ya da o saate kadar okuldayım.

O kaç gündür kafayı taktı sorup duruyordu her telefon edişimde bugün ne iş yaptın ne iş yaptın diye.
En son da böyle döküldü..

Kendince bir düzen tutturur herkes ama kendini paralamanın da anlamı yok gerçekten. Bazı insanları da ekstra sinir sahibi yapıyor bu durum.
Bir de annem diyor görürsün sen evlenince öyle mi oluyor... :KK53:

Hiç bir şey olmaz emin ol..
Sen kendi düzenini kurup eşini alıştırdıktan sonra sorun olmuyor.

Benim eşim çok titiz, düzenli bir evden geldi kendi de benden çok daha düzenlidir.
Başta kanepede cips yiyip döküyorum diye pis kadın diye takılıyordu, şu evin haline bak diyordu.
Artık temizlik yapmam lazım deyince bırak boşver bu havada ne temizliği diyor :KK48::KK48:

temizlik hastalığına ev kadınların..canı sıkılınca temizlik yapmaktan..güzelim zamanlarını temizlik yaparak geçiriyorlar..bu gibi kadınların tedaviye ihtiyacı var..normal olmalı bir insan..sizde kulak vermeyin annenize ve ablanıza ne karışıyorlar..kendilerine benzetecekler..elbette tatildeyseniz..dinlenmek ve uymak da hakkınız..sonuçta bu konuda kimsenin esiri değilsiniz..

Valla bu kaç oldu ama yeter kendileri gibi temizlik diye hasta olayım istiyorlar.

Hiç sorma ya temizlik günü diye sabahın körü kalkan insanlara anlam veremiyorum.
Benim annem kahvaltı etmeden başlardı temizliğe öğlene kadar aç gezerdi.
Çok kızardım aklım almıyor, anlam veremiyorum.

Aynen. Millet pis dermiş çok da umrumda.
Evimin temizliğini yoklayacak olan gelmesin evime..
Yüz kere de söyledim.
Millet için yaşayan benim ailemden başka kimseyi görmedim bu kadar..

Yok darılmadı ne kadar pissin, kime çekmişsin acaba diye güldü.:KK51:
Bir de sen milletin evine gidince hiç temizliği gözüne çarpmıyor mu bakmıyor musun dedi.
Ben de yoooo bana gösterilen güler yüze bakarım, iki kap yemek hazırlamışsa ona bakarım.
Sağol zahmet ettin sen de gel der giderim dedim..

Bizim iletişim şeklimiz bu :KK53:
Karşılıklı pek fevriyiz.

Kızdığım yıllar, yenilen kazıklar, görmedikleri değer, hastalıklar bunlara hiç bir şey öğretmiyor.
Hiç akıllanmıyorlar hiç. Beni böyle fırçalarken elinde bez mutfak dolaplarını indirmiş temizliyormuş.

Çalışıyor hafta içi çocuk bakıyor, temizlik de yapıyor.
İlk tatil gününe nasıl başladığına bakar mısınız?
Benden de beklediği bu işte..

Üstüne adet olmuş, kasık ağrısı ile başladı kıvranmaya telde.
Bırak yapma temizlik diyorum hala artarsa bırakcam diyor.

Nasıl kızmayayım?

Böyle böyle fevrileşiyorum.. Hiç kendilerine değer vermezler hiç..

Valla daha bugüne kadar hiç polemik olsun diye konu açmadım :KK53:
Çok komik buldum bu düşüncenizi kusura bakmayın.

Tabi ben de kendime yetecek kadar temiz olduğumu düşünüyorum.
Ablam yetersiz buluyor... Cam, dolap, halı, koltuk her şeyi devamlı silelim ister..

Telefonumu özellikle sessize almıyorum titreşimde kullanırım.
Onu da duyarım normalde. Bu kez duymamışım nedense.
Çok geç yattım ondan belki.
Önemli bir şeyse bana ulaşamayan eşimi arar o da bir yol da.

Ben de ona kızıyorum üst üste arayınca bir şey var sandım cidden.
Öylesine aramışsın açmadıysam bekle uyuduğumu da bilir, ben sana dönerim dimi ama
niye korkutuyorsun insanı diye kızdım yani..

Aynen benim de olmaz. Böyle oldukları için kızıyorum artık kendinizi bu kadar yormayın diye.
Ama yok kendilerini değiştirmedikleri gibi bana fırça atıyorlar.

Valla uyurken titreşimde iken telefon duymak bence çok zor ben duyamam mesela. Yani ev işini çok abartarak anlatmışsınız insanı mahveden birşey gibi. Aslında değil çünkü düzenli yaparsak birikmez ve yorulmayız ben çalışıyorum mutfağımı her yemekten sonra tezgahım ocağım silerim dolaplarımın içini ayda bir silerim dışını hepelim üstündedir ama 15 günde bir toptan silerim işten gelince bile hemen yaparım. Çamaşırı biriktirmem ütü de fazla olmaz böyleve haftada bir dip bucak süpürürüm salonun kapısını çekerim. Yani hep sanki temizlik yapanlar kendini heba ediyor gibi anlatmaya gerek yok. Herkesin temizlik anlayışı farklıdır ama ablanız anneniz de evinize gelip temizlik yapıyor neden toz varsa kapılar dolaplar kirliyse yapıyorlardır ben toza dayanamam mesela birde mutfak dolaplarına lavabolara asla tahammülüm yok hep temiz olacak ama uyurum da hafta sonları. Annem şehir dışında geleceği zaman daha da iyi temizlerim o yapmak zorunda kalmasın diye vermeyin anahtarınız ya da siz evdeyken neden yapıyorlar yaptırtmayın. Ama temizlik konusunda hassas olanları da anlamaya çalışın bu bir alışkanlık.

İyi yapıyorsunuz valla.

Yok meraktan değil.
Benim düzenim budur zaten.
3'e 4'e kadar aramıyorum hiç onları. alıştılar artık.
Ya uyuyorum ya da o saate kadar okuldayım.

O kaç gündür kafayı taktı sorup duruyordu her telefon edişimde bugün ne iş yaptın ne iş yaptın diye.
En son da böyle döküldü..

Hiç bir şey olmaz emin ol..
Sen kendi düzenini kurup eşini alıştırdıktan sonra sorun olmuyor.

Benim eşim çok titiz, düzenli bir evden geldi kendi de benden çok daha düzenlidir.
Başta kanepede cips yiyip döküyorum diye pis kadın diye takılıyordu, şu evin haline bak diyordu.
Artık temizlik yapmam lazım deyince bırak boşver bu havada ne temizliği diyor :KK48::KK48:
Valla bu kaç oldu ama yeter kendileri gibi temizlik diye hasta olayım istiyorlar.

Hiç sorma ya temizlik günü diye sabahın körü kalkan insanlara anlam veremiyorum.
Benim annem kahvaltı etmeden başlardı temizliğe öğlene kadar aç gezerdi.
Çok kızardım aklım almıyor, anlam veremiyorum.

Aynen. Millet pis dermiş çok da umrumda.
Evimin temizliğini yoklayacak olan gelmesin evime..
Yüz kere de söyledim.
Millet için yaşayan benim ailemden başka kimseyi görmedim bu kadar..

Yok darılmadı ne kadar pissin, kime çekmişsin acaba diye güldü.:KK51:
Bir de sen milletin evine gidince hiç temizliği gözüne çarpmıyor mu bakmıyor musun dedi.
Ben de yoooo bana gösterilen güler yüze bakarım, iki kap yemek hazırlamışsa ona bakarım.
Sağol zahmet ettin sen de gel der giderim dedim..

Bizim iletişim şeklimiz bu :KK53:
Karşılıklı pek fevriyiz.

Kızdığım yıllar, yenilen kazıklar, görmedikleri değer, hastalıklar bunlara hiç bir şey öğretmiyor.
Hiç akıllanmıyorlar hiç. Beni böyle fırçalarken elinde bez mutfak dolaplarını indirmiş temizliyormuş.

Çalışıyor hafta içi çocuk bakıyor, temizlik de yapıyor.
İlk tatil gününe nasıl başladığına bakar mısınız?
Benden de beklediği bu işte..

Üstüne adet olmuş, kasık ağrısı ile başladı kıvranmaya telde.
Bırak yapma temizlik diyorum hala artarsa bırakcam diyor.

Nasıl kızmayayım?

Böyle böyle fevrileşiyorum.. Hiç kendilerine değer vermezler hiç..
blogları olan kızlar var biliyorsundur odalarını makyaj maslarını falan gösteriyorlar nette..onlara imreniyorum bazen..tuvalet masasının üstü hemen toz oluyo diye bir şey koymuyorum ben:)

öğlen hatta öğleden sonra 3 e kadar uyudun demek çok çok kıskandım seni,eğer ablan ben olsaydım yanmıştın :rolleyes:

fırsatın varken hayatını yaşa,ne yapmak istiyorsan onu yap.

Valla uyurken titreşimde iken telefon duymak bence çok zor ben duyamam mesela. Yani ev işini çok abartarak anlatmışsınız insanı mahveden birşey gibi. Aslında değil çünkü düzenli yaparsak birikmez ve yorulmayız ben çalışıyorum mutfağımı her yemekten sonra tezgahım ocağım silerim dolaplarımın içini ayda bir silerim dışını hepelim üstündedir ama 15 günde bir toptan silerim işten gelince bile hemen yaparım. Çamaşırı biriktirmem ütü de fazla olmaz böyleve haftada bir dip bucak süpürürüm salonun kapısını çekerim. Yani hep sanki temizlik yapanlar kendini heba ediyor gibi anlatmaya gerek yok. Herkesin temizlik anlayışı farklıdır ama ablanız anneniz de evinize gelip temizlik yapıyor neden toz varsa kapılar dolaplar kirliyse yapıyorlardır ben toza dayanamam mesela birde mutfak dolaplarına lavabolara asla tahammülüm yok hep temiz olacak ama uyurum da hafta sonları. Annem şehir dışında geleceği zaman daha da iyi temizlerim o yapmak zorunda kalmasın diye vermeyin anahtarınız ya da siz evdeyken neden yapıyorlar yaptırtmayın. Ama temizlik konusunda hassas olanları da anlamaya çalışın bu bir alışkanlık.

Ben hep titreşimde kullanırım. Alışığım duyuyorum genelde.
Şehir dışındalar, senede bir gelince zorla girişiyor temizliğe ben işteyken.

Benim için ev işi, ev hanımlığı dışarda çalışmaktan daha zor doğrusu.
Ama bu tamamen benim ilgimle, yapımla ilgili. Sevmiyorum halı yıka, koltuk sil.
Perde indir, as.. Hadi camlar, dolaplar falan. Yani bunları ayda bir yapamam.

Tabi o kadar titiz kadınlar zevkle onca işi vaktinde, ertelemeden yapabiliyorlarsa çok
da zor değildir.

Temiz evi temizlemek gibi geliyor ablamın çoğu yaptığı iş.
Annem mesela kaç yaşında kadın. Temiz evi temizlemedi diye azarlayıp çıkıyor evden.
Geçen aradım kadın duvarları siliyordu. Ablan kavga edip gitti dedi.
Sonra üç gün bel ağrısı çekti.

Ben temizlik için kendini hasta etme, erken uyanma gibi durumlara anlam veremiyorum.
Eşimle ben varız evde sadece o ev ne kadar dağılabilir, kirlenebilir?
Haftada bir yaptığım temizlik, vileda ile yer silmem beğenilmiyor mesela.

Bana bu abartı titizlik yanlış geliyor.
Kendini yıpratması yetmiyor, annemi de yıpratabiliyor..
Beni azarlamasını önemsemiyorum. Bugün merak ettim korkuyla çıkıştım.
Yoksa açıkçası umursamıyorum, canımdan tatlı değil hiç bir şey.

Ablan bir demis bin isitmis yazik.. Genel olarak sevmez misin ablani?

Ben hep titreşimde kullanırım. Alışığım duyuyorum genelde.
Şehir dışındalar, senede bir gelince zorla girişiyor temizliğe ben işteyken.

Benim için ev işi, ev hanımlığı dışarda çalışmaktan daha zor doğrusu.
Ama bu tamamen benim ilgimle, yapımla ilgili. Sevmiyorum halı yıka, koltuk sil.
Perde indir, as.. Hadi camlar, dolaplar falan. Yani bunları ayda bir yapamam.

Tabi o kadar titiz kadınlar zevkle onca işi vaktinde, ertelemeden yapabiliyorlarsa çok
da zor değildir.

Temiz evi temizlemek gibi geliyor ablamın çoğu yaptığı iş.
Annem mesela kaç yaşında kadın. Temiz evi temizlemedi diye azarlayıp çıkıyor evden.
Geçen aradım kadın duvarları siliyordu. Ablan kavga edip gitti dedi.
Sonra üç gün bel ağrısı çekti.

Ben temizlik için kendini hasta etme, erken uyanma gibi durumlara anlam veremiyorum.
Eşimle ben varız evde sadece o ev ne kadar dağılabilir, kirlenebilir?
Haftada bir yaptığım temizlik, vileda ile yer silmem beğenilmiyor mesela.

Bana bu abartı titizlik yanlış geliyor.
Kendini yıpratması yetmiyor, annemi de yıpratabiliyor..
Beni azarlamasını önemsemiyorum. Bugün merak ettim korkuyla çıkıştım.
Yoksa açıkçası umursamıyorum, canımdan tatlı değil hiç bir şey.

Sevmez olur muyum?
Elbette seviyorum. Kızma nedenlerimden bahsettim.
Kendini , özellikle annemi temizlik için hırpalamasına kızıyorum.

Canının değerini bilsin, hayata bakışını değiştirsin artık istiyorum.

Aynen ya niye ev isini canavarlastiriyolar anlamiyorum hem is hayati, hem ev isi yemek, hepsi cok rahat hallediliyo. Ki konu sahibi ogretmenmis mesai saatleri de rahattir, bu kadar aglanacak ne var

Aynen ya niye ev isini canavarlastiriyolar anlamiyorum hem is hayati, hem ev isi yemek, hepsi cok rahat hallediliyo. Ki konu sahibi ogretmenmis mesai saatleri de rahattir, bu kadar aglanacak ne var

Ablamın beklentisi de bu sebeple fazla..
Herkes için ev işleri, ev düzeni o kadar rahat halledilemiyor işte.

Ben uykumdan, gezmemden, dinlenmemden kısarak yapamıyorum o işleri.
İçimde istek yok ne yapayım?

Ağlamıyorum ki ben. Böyle mutluyum.
Temizlik yapamıyorum, işleri yetiştiremiyorum diye şikayet mi ettim?
Kim ağladı?

Rahatlığımdan rahatsız olan ablam..

hergün yemek hazırlamak zorundayız mesela..biz dışarıdan hiç yemeyiz uzun süredir..her gün iki günde bir yemek yapılıyor zaten..banyo hemen saç oluyor..mecburen süpürüyorsun..yinede bal dök yala olmuyor ev..öyle olan arkadaşlar varsada ayrıca tebrik ediyorum..ben erken kalıuordum ama soğuklar geldi geleli bir kaç gündür kalkamıyorum

Kim ağladı?

çccuğun olunca çok rahat olamayacaksın nasılsa:KK53:

çccuğun olunca çok rahat olamayacaksın nasılsa:KK53:

Tabi o durumda bebekten bulduğum her zamanı değerlendirmek zorunda kalacağım.
Ertelemek gibi lüksüm olmayacak biliyorum.

İşimde de son derece sorumluluk sahibiyim.

Şimdilik bu hallerimin tadını çıkarmaya çalışıyorum sadece.. :)

Kim ağladı?

Demek ki pratik degilsin, sabah 8 aksam 6 mesaili is, gezme tozma sosyal yasanti ev isi hepsini de hallediyoruz. Yapa yapa pratiklesirsin

X